Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 mar 2011 - Anul XVI, nr. 60 (4658)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Problemă majoră

Hoţii din casele în construcţie ori nelocuite, două-trei lovituri în fiecare zi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Casele aflate în construcţie ori cele în care proprietarii nu stau cu regularitate au devenit, în ultimele luni, ţintele predilecte ale hoţilor. Sunt localităţi în care s-a ajuns deja la zece-douăzeci de spargeri de acest gen, iar în multe cazuri poliţiştii nu au depistat încă autorii. În timp ce păgubiţii se plâng că poliţia nu-şi face treaba, iar hoţii sunt lăsaţi să-şi facă de cap, oamenii legii spun că în marea majoritate a cazurilor locuinţele vizate nu sunt asigurate în nici un fel, deşi în interior sunt bunuri de valoare.

 

Săptămâna trecută a adus practic o explozie a furturilor de acest gen. Zilnic, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava a înregistrat câte două-trei reclamaţii de furt din case în construcţie ori nelocuite. Ultimele cazuri date publicităţii sunt chiar de vinerea trecută.

Dumitru P., un bărbat în vârstă de 58 de ani, din municipiul Suceava, a sunat la poliţie şi a sesizat faptul că din imobilul pe care îl deţine în oraş i-a fost sustrasă o antenă parabolică în valoare de 1.500 de lei. El a precizat că furtul se putea produce undeva în intervalul 9-11 martie a.c., perioadă în care nu a fost pe la locuinţă, fără a putea oferi poliţiei nici un fel de detalii suplimentare.     

Un alt furt a fost sesizat în comuna Mitocu Dragomirnei. Un vecin a anunţat poliţia că vila în construcţie ce îi aparţine lui Cornel I., în vârstă de 39 de ani, din municipiul Suceava, a fost călcată de hoţi.

Indivizi necunoscuţi au forţat sistemul de închidere a uşii de acces, furând din interior un aparat de sudură, un flex, o drujbă electrică, un dispozitiv pentru tăiat faianţă şi un DVD player.

 

Pagube imense lăsate în urmă de hoţi

Alte trei furturi fuseseră sesizate cu o zi înainte, joi, pe 10 martie a.c.. Într-unul din cazuri, un bărbat din Suceava care îşi construieşte o vilă în satul Ilişeşti s-a trezit cu pagube imense. Din ancheta poliţiei rezultă că hoţii au intrat în casa în construcţie a acestuia pe un geam de la parterul clădirii, smulgând pur şi simplu din pereţi o parte din instalaţia electrică, recent montată. Hoţii au furat firele pentru a pune mâna pe cuprul din interiorul acestora, luând totodată şi tabloul electric recent montat. Practic, pentru cele câteva sute de lei cât pot încasa pe respectiva cantitate de cupru, aceştia au lăsat în urmă pagube de 40.000 de lei, cât înseamnă înlocuirea reţelei distruse prin smulgerea şi secţionarea firelor.   

Anterior, marţi şi miercuri, alte trei furturi după acelaşi tipar s-au mai petrecut în judeţ.

În general, în ultima perioadă, cele mai multe furturi din locuinţe în construcţie ori nelocuite s-au petrecut în comunele din zona Sucevei şi în zona Câmpulung Moldovenesc, unde există numeroase spargeri din casele de vacanţă.

Ca un exemplu, în cursul anului trecut şi în prima lună din 2011, au fost  înregistrate nu mai puţin de 17 furturi din locuinţe pe raza satului Şcheia, în zona imaşului, unde se află numeroase case în construcţie, aproape finalizate.

 

Case fără sisteme de securitate, dar cu bunuri de valoare în interior, hoţi trataţi cu blândeţe  

Din punctul de vedere al poliţiei, în cazurile de acest gen, proprietarii nu se asigură suficient împotriva hoţilor. În primul rând, ei nu ai instalate sisteme de pază şi alarmare ori încuietori performante, însă lasă în locuinţe sau anexe materiale de construcţii, diverse scule ori chiar obiecte de uz casnic, tentându-i  pe autori să intre în interior prin efracţie.

Poliţiştii mai spun că furturile de acest gen sunt greu de rezolvat deoarece multe dintre locuinţele vizate nu sunt racordate la reţeaua electrică şi în zonele în care sunt amplasate nu există încă iluminat public, astfel că întunericul este un aliat de nădejde al hoţilor.   

O altă problemă în furturile de acest gen este legată de toleranţa judecătorilor faţă de aceşti hoţi. Consideraţi indivizi puţin periculoşi, aceştia sunt adesea cercetaţi în stare de libertate, ajungând de obicei după gratii când pe numele lor sunt probate mai multe furturi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hoţii din casele în construcţie ori nelocuite, două-trei lovituri în fiecare zi.
 Vizualizări articol: 2412 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 3 voturi
Hoţii din casele în construcţie ori nelocuite, două-trei lovituri în fiecare zi2.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei