Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 mar 2011 - Anul XVI, nr. 56 (4654)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Inedit

Procuror amendat în sala de judecată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Premieră absolută în Suceava, unde un procuror a fost amendat în sala de judecată de magistratul care conducea şedinţa. S-a întâmplat săptămâna trecută, când la Judecătoria Suceava s-a discutat cererea de arestare a unei persoane. Cererea a fost formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, iar în sala de judecată măsura trebuia susţinută de procurorul Mirela Fînaru.

„Procurorul nu s-a prezentat la şedinţa de judecată, programată în cameră de consiliu, şi i s-a aplicat o amendă de 1.000 de lei. A fost depusă o contestaţie, care se va analiza zilele următoare”, a precizat judecătorul Robert Tunsu, vicepreşedintele Judecătoriei Suceava.

De cealaltă parte, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava spun că măsura este nelegală, deoarece procurorul nu este parte în proces şi nu poate fi amendat.

Vasile Mandici, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, crede că situaţia va fi lămurită la contestaţie. „Probabil că a fost o disfuncţie de comunicare, mai ales că procurorul avea tot interesul să-şi susţină propria cauză. Oricum, pot spune că în toată cariera mea nu am mai auzit ca procurorul să fie amendat de judecător”, a arătat Vasile Mandici.

Judecătorul care a luat măsura sancţionării pecuniare se numeşte Maricica Mititelu şi lucrează la Judecătoria Suceava de numai o lună de zile. Este absolventă a Institutului Naţional al Magistraturii şi a fost numită în funcţie pe 2 februarie 2011, printr-un decret semnat de preşedintele Traian Băsescu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procuror amendat în sala de judecată.
 Vizualizări articol: 1029 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 10 voturi
Procuror amendat în sala de judecată4.2510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Maricicooo...inhama caii si du-te de unde ai venit trimis de
( 9 mar 2011, 12:09:40
fata!!!!! nici nu ai mancat o paine si deja te crezi Dumnezeu pe pamant??? Nu stiu ce ii invata la INM dar din ce in ce mai multi capcauni scapati din jugurile acestor scoli ajung sa ne judece in felul in care se vede ca o fac.
2.   Mda.. trimis de
( 9 mar 2011, 12:56:33
A stat 2 ani in INM si inca n-a invatat Codul de Procedura Penala si cazurile in care procurorul trebuie sa se prezinte in instanta.
3.   Tare rau trimis de
( 9 mar 2011, 14:40:39
fatuca din exces de zel ...vrea sa dovedeasca cit de judecatoare este....vai de saracii care ii va judeca ea! uite asa popor asa judecata!! dar decretul la semnat voda traian!!!
4.   Super trimis de
( 9 mar 2011, 16:06:40
Iti dai seama ca o meseriasa din asta, care habar nu are de legile pe care trebuie sa le aplice, ajunge sa te judece ? Vai si amar de tara asta !
5.   ... trimis de
( 9 mar 2011, 17:59:45
Atata timp cat un avocat (care apara o parte) poate fi amendat in sala de judecata, nu vad de ce nu s-ar aplica aceeasi masura si asupra unui procuror (care acuza o parte). Felicitari judecatorului care a luat o asemenea masura.
Sa mai zica careva ca judecatorilor le este frica de procurori si pot fi influentati de catre acestia.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei