Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 feb 2011 - Anul XVI, nr. 34 (4632)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În boxa acuzaţilor

Şoferul asasinilor, în cazul valutistului jefuit şi omorât, trimis în judecată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alin Novac (25 de ani), din Plopeni-Salcea, cel de-al şaselea individ arestat preventiv în dosarul jafului de peste 400.000 de lei, comis la 20 iulie 2009, asupra lui Cristian Cajvănean (37 de ani), faptă urmată de decesul victimei, după 17 zile de agonie în „Reanimarea” Spitalului Judeţean Suceava, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava.

Novac a fost dat pe mâna judecătorilor pentru constituire de grup infracţional organizat şi tâlhărie în formă continuată, urmată de moartea victimei.

 

Patru tentative de jaf asupra aceleiaşi victime

Alături de ceilalţi cinci suspecţi în acest caz,  Gheorghe Anton (24 de ani), alias „Legionarul” şi Iulian Spatariu (29 de ani), ambii din Adâncata, Vasile Crasi (27 de ani) din Ipoteşti, Dan Platoc (34 de ani), zis „Caşuba”, şi Constantin Lungu (31 de ani), ambii din municipiul Suceava, Novac ar fi pus la cale jaful asupra omului de afaceri Cristian Cajvănean, proprietarul unei case de schimb valutar în centrul municipiului Suceava.

Până la jaful propriu-zis, petrecut în iulie 2009, cei şase suspecţi, susţin anchetatorii, au mai avut, cu câteva zile înainte, patru tentative de tâlhărie, asupra aceleiaşi victime, însă de fiecare dată au fost nevoiţi să renunţe la jaf din diverse motive.

 

I-au dat în cap la câţiva metri de blocul în care locuia

Pe 20 iulie, însă, Cristian Cajvănean a fost atacat pe aleea care ducea spre blocul în care locuieşte, în zona „6 Noiembrie” din municipiul Suceava. Anton şi Spatariu i-au dat în cap, i-au luat geanta cu bani şi au fugit câteva sute de metri, printre blocuri, până în zona Grădiniţei Nr. 1, de pe strada „Alexandru Ienceanu”, unde Novac îi aştepta cu un autoturism marca Rover.

S-au urcat în maşină şi au demarat în trombă spre un câmp dintre Ipoteşti şi Bosanci, unde s-au întâlnit şi cu ceilalţi membri ai grupării, care au venit cu un BMW seria 7.

Aici, explică anchetatorii, au împărţit banii (n.r.- echivalentul a 410.000 de lei, în lei şi valută) şi au dat foc genţii şi unor obiecte de îmbrăcăminte ale unuia dintre autori, haine pătate cu sângele victimei.

 

Prins în Londra şi dat de gol de un muc de ţigară

Deşi Alin Novac nega implicarea sa în acest caz, anchetatorii au găsit ADN-ul său pe un muc de ţigară (Kent) identificat în locul în care suspecţii şi-au împărţit prada.

Dintre cei şase suspecţi ai oamenilor legii, doar Novac nu a ajuns după gratii în iulie 2009, întrucât tânărul a dispărut fără urmă, fiind dat în urmărire internaţională.

La începutul lui noiembrie 2010, autorităţile anunţau că Alin Novac a fost prins la Londra, fiind extrădat în România şi încarcerat, în baza mandatului de arestare preventivă emis în lipsă, în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferul asasinilor, în cazul valutistului jefuit şi omorât, trimis în judecată.
 Vizualizări articol: 884 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Şoferul asasinilor, în cazul valutistului jefuit şi omorât, trimis în judecată5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei