Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 ian 2011 - Anul XVI, nr. 23 (4621)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ţeapă

Bătrână de 78 de ani, lăsată fără economii prin metoda „toaleta”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O bătrână în vârstă de 78 de ani a fost lăsată fără economiile din casă de trei necunoscuţi, doi bărbaţi şi o femeie, ultima fiind cea care a comis efectiv fapta, după ce a cerut să meargă până la toaletă, timp în care cei doi bărbaţi s-au ocupat de distragerea atenţiei septuagenarei. Înşelăciunea a fost comisă joi, în plină zi, în jurul orei 11.00, victima, Elvira L., fiind din satul Gemenea, comuna Stulpicani. Din ancheta poliţiei rezultă că la locuinţa bătrânei au venit la un moment dat doi bărbaţi şi o femeie, care au întrebat-o dacă are cupoane de pensie, chipurile fiind interesaţi să le cumpere.

Bătrâna, care se afla la domiciliu împreună cu un vecin, le-a arătat acestora mai multe cupoane, cei trei spunându-i că sunt dispuşi să-i ofere pe ele 150 de lei. Au scos o bancnotă de 200 de lei şi au rugat-o pe bătrână să le aducă restul, adică 50 de lei. La un moment dat, le-a mărturisit ulterior bătrâna anchetatorilor, cei trei au început să dea înapoi, pe motiv că cupoanele ar fi uzate. I-au cerut atât ei, cât şi vecinului să meargă până la maşina acestora, parcată în faţa porţii, unde un al patrulea membru al grupului să analizeze mai bine cupoanele. Este momentul în care femeia din grup a rugat-o pe bătrână să o lase să meargă până la toaletă. În timp ce bătrâna şi vecinul erau ţinuţi de vorbă, la poartă, de cei trei bărbaţi, femeia a cotrobăit prin casă, găsind sub o măsuţă suma de 1.800 de lei şi 120 de euro.

Abia după ce „cumpărătorii” de cupoane s-au urcat în maşină şi au plecat, bătrâna, întoarsă acasă, avea să observe că îi lipsesc banii.   

Poliţia a înregistrat un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Fapte de acest gen, cu moduri de operare diferite, se petrec periodic în judeţ, victimele fiind vârstnici care locuiesc singuri, iar autorii de obicei romi din categoria infractorilor voiajori, care dau o lovitură şi apoi pleacă în alt judeţ.  

„Recomandăm tuturor persoanelor să nu primească în locuinţă persoane necunoscute, care, sub diferite pretexte, vânzări, schimburi sau cerşetorie, pot încerca să le sustragă bunuri sau valori”, este mesajul Inspectorului de Poliţie Judeţean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătrână de 78 de ani, lăsată fără economii prin metoda „toaleta”.
 Vizualizări articol: 2392 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 4 voturi
Bătrână de 78 de ani, lăsată fără economii prin metoda „toaleta”4.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei