Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 ian 2011 - Anul XVI, nr. 20 (4618)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Demers poliţie

Cerere de demontare a 25 de kilometri de cale ferată, din cauza furturilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Serviciului Judeţean al Poliţiei Transporturi Feroviare Suceava a făcut o solicitare scrisă către CFR cu privire la necesitatea dezafectării şi demontării sectorului de linie ferată Gura Putnei – Nisipitu, care, închis după inundaţii, în 2008, a căzut de mai multe ori pradă hoţilor. Este vorba de 25 de kilometri de cale ferată ce străbat traseul Gura Putnei – Straja – Falcău – Brodina – Nisipitu, traseu care a fost distrus de inundaţii pe mai multe porţiuni, în iulie 2008.  

În motivaţia cererii, poliţiştii au arătat că, foarte întinsă, linia străbate zone lungi de pădure, izolate, astfel că nu poate exista un control asupra infrastructurii rămase. 

 

Pe ce se bazează această solicitare

Pe parcursul anului 2010 au existat trei furturi masive de cale ferată de pe acest tronson, hoţii acţionând în astfel de zone unde accesul este foarte dificil. Au fost însă şi furturi de alt gen, stâlpii de comunicaţie de lângă linie, din lemn, fiind şi ei retezaţi şi folosiţi, probabil, la încălzirea locuinţelor.

De altfel, despre o posibilă demontare a căii ferate de pe acest tronson se vorbeşte de mai multă vreme la CFR. În ultima perioadă, porţiuni de linie au fost demontate chiar de către angajaţi CFR, pentru a fi folosite pe alte tronsoane, unde existau avarii. Perspective ca această linie să mai fie refăcută şi redată traficului nu prea există, iar chiar dacă acest lucru s-ar întâmpla ar fi nevoie de o reconsolidare serioasă a terasamentului. În aceste condiţii, dezafectarea actualei linii şi conservarea ei într-un depozit este o soluţie pentru ca hoţii să nu mai descompleteze infrastructura.

 

Decizia va fi luată de CFR

„În judeţul nostru există mai multe sectoare de linie ferată închise, însă această porţiune are un caracter special, din cauza zonelor izolate prin care trece. Există personal CFR care are atribuţia de a patrula această linie, însă este greu ca întreaga zonă să fie periodic acoperită. Noi am făcut această solicitare, însă decizia va aparţine CFR”, a declarat comisarul-şef Florin Catană, şeful Serviciului Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava.

Până când apele au adus dezastrul, această linie era ultima parte a traseului pe care circula trenul personal care pleca din Suceava, trecea prin Dorneşti şi Rădăuţi şi la Gura Putnei se despărţea în două, o garnitură îndreptându-se spre Putna, iar alta spre Nisipitu. Inundaţiile din vara acestui an au afectat şi acestea calea ferată, pe mai multe porţiuni, astfel că timp de câteva luni de zile trenul personal Suceava – Putna nu a circulat deloc. În urma lucrărilor de refacere efectuate în toamna lui 2010, s-au reluat cursele până la Putna.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cerere de demontare a 25 de kilometri de cale ferată, din cauza furturilor.
 Vizualizări articol: 1182 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 4 voturi
Cerere de demontare a 25 de kilometri de cale ferată, din cauza furturilor4.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei