Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 ian 2011 - Anul XVI, nr. 18 (4616)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cadou

Un ou încondeiat de la Moldoviţa transmis prin Joseph Daule preşedintelui Franţei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, francezul Joseph Daul, care împreună, cu purtătorul său de cuvânt, Antoine Ripoll, şi cu secretarul general al grupului PPE din Parlamentul European, Martin Kamp, s-a aflat în weekend într-o vizită în Bucovina se reîntoarce acasă cu un cadou pentru preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy.

Este vorba de un ou încondeiat primit de la proprietara Muzeului internaţional al ouălor încondeiate din Moldoviţa, Lucia Condrea.

Demnitarul a vizitat sâmbătă celebrul muzeu de la Moldoviţa, iar Lucia Condrea l-a informat că l-a cunoscut personal pe Sarkozy la o expoziţie a meşteşugarilor în Franţa.

În semn de preţuire pentru şeful statului francez, Lucia Condrea, laureată în 78 de expoziţii mondiale i-a dăruit acestuia un nou încondeiat, iar Joseph Daul a acceptat să transmită mai departe frumosul cadou.

Liderul grupului PPE din Parlamentul European s-a aflat în judeţul Suceava la invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur. Oaspeţii au vizitat o fabrică de caşcaval şi o fermă din Sadova, construite cu fonduri europene şi s-au întâlnit cu un grup de fermieri din zona montană.

Sâmbătă au luat prânzul la familia Ţîmpău din satul Botuş, comuna Fundu Moldovei unde au mâncat produse tradiţionale, fiind impresionaţi de sarmalele bucovinene.

După masă, oaspeţii au făcut o plimbare cu sania trasă de cai, vizitiu fiind nimeni altul decât preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur.

Liderul grupului PPE din PE a mai vizitat Muzeul Lemnului din Câmpulung Moldovenesc şi atelierul de ceramică neagră al familiei Magopăţ din Marginea. Aici a fost impresionat de rapiditatea cu care meşterii reuşesc să facă o oală, în numai trei minute, dar a fost surprins de preţul extrem de mic, aşteptându-se ca tarifele să fie de zece ori mai mari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un ou încondeiat de la Moldoviţa transmis prin Joseph Daule preşedintelui Franţei.
 Vizualizări articol: 1745 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 13 voturi
Un ou încondeiat de la Moldoviţa transmis prin Joseph Daule preşedintelui Franţei5.0513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari d-nei Condrea Lucia!!! trimis de
(24 ian 2011, 22:26:51
Doamna Lucia Condrea,oameni ca dumneavoastra fac cinste tarii noastre!Iata cu ce putem sa ne mandrim atunci cand ne viziteaza o astfel de delegatie! Am vizitat muzeul dumneavoastra si pot sa spun ca este una dintre marile valori ale Patrimoniului nostru national!Sunteti un artist de geniu al culturii romanesti si universale ,marturie stau trofeele internationale caci criticii straini au stiut sa va pretuiasca la adevarata valoare.Ma bucur ca va alaturati oamenilor valorosi ai acestei tari care ne fac faima peste hotare si ca sunteti o adevarata ambasadoare a Romaniei oriunde in lume!Felicitari,ne mandrim cu astfel de romani!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei