Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 ian 2011 - Anul XVI, nr. 18 (4616)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Ultimul drum

O mare de lacrimi la Gura Humorului pentru eroina de la Iaşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sorina Florinela Ferari, tânăra de 21 de ani care a murit la Iaşi mistuită de un incendiu izbucnit în complexul studenţesc Tudor Vladimirescu din Iaşi, a ajuns acasă pentru ultima dată. O întoarcere extrem de tristă pentru toţi cei care au cunoscut-o, dar care i-a făcut mândri de sacrificiul ei.

Sicriul din lemn de culoare deschisă, în care se afla trupul neînsufleţit al Sorinei Ferari, îmbrăcat în rochie de mireasă, a fost adus la Gura Humorului sâmbătă seară, în jurul orei 18.00.

Zeci de oameni, cunoscuţi, vecini sau rude au ţinut să fie prezenţi pentru a aprinde o lumânare în semn de respect faţă de Sorina şi ceea ce a făcut ea.

Mama Sorinei nu s-a putut desprinde de sicriu şi a plâns aproape fără încetare. Preţ de câteva ore, sicriul cu trupul Sorinei a stat în apartamentul din Gura Humorului, iar apoi a fost depus la capela Bisericii Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril. Şi aici, pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică, tânăra a fost privegheată de mama ei, iar ieri sute de localnici impresionaţi de drama familiei şi de curajul fetei au trecut să-i aprindă o lumânare şi să se reculeagă câteva minute în faţa sicriului.

 

Bunicii fetei ajung astăzi acasă

Înmormântarea a fost stabilită pentru ziua de miercuri, începând cu ora 13.00. Familia a ţinut ca şi bunicii fetei să vină acasă din Italia pentru a o conduce pe ultimul drum pe Sorina. Aceştia vor ajunge la Gura Humorului în această seară.

Pentru Emil Roman, preotul paroh care va oficia slujba de înmormântare, este un moment extrem de greu, mai ales că Sorina i-a fost elevă în perioada în care a învăţat la Gura Humorului.

„Era o fată care demonstra că are multă credinţă şi dragoste faţă de bunul Dumnezeu. Era iubitoare de semeni şi jertfa ei este un gest de martir, cel mai mare gest pe care un creştin îl poate face, să-şi dea viaţa pentru altcineva”, a mărturisit preotul Emil Roman.

La fel de impresionaţi de moartea Sorinei au fost şi oamenii care nu au cunoscut-o. „Este un lucru ieşit din comun să faci aşa ceva. Nu oricine îşi dă viaţa pentru altcineva şi merită toată stima noastră”, a spus un bărbat venit să aprindă o lumânare la sicriul Sorinei.

 

Filmul nenorocirii

Reporterii de la „Ziarul de Iaşi” au reuşit să discute şi cu Alexandra Chelaru, tânăra de 22 de ani din Iaşi pe care Sorina Ferari a încercat să o salveze de la moarte cu preţul propriei vieţi.

Alexandra Chelaru spune că era angajată în probe, pe post de ospătăriţă, de o săptămână şi jumătate la „Pub75”. Când a început incendiul, în bar mai erau doar ea şi colega ei, barmaniţa. „Nu erau persoane în bar în afara de noi. Eu trebuia să plec, barmaniţa mai rămânea până dimineaţă. Nu era nimeni în bar atunci în afară de noi. Plecaseră cu cinci minute în urmă ultimii doi clienţi”, a povestit fata.

La scurt timp, panoul electric s-a aprins, iar Alexandra Chelaru a încercat să stingă focul cu un extinctor, dar flăcările s-au extins şi mai mult.

Alexandra Chelaru şi colega ei de la bar au ieşit afară pentru a cere ajutor să stingă incendiul. Una dintre fetele care a trecut prin faţa Pub-ului în acel moment a hotărât să intre. „Eu pe fata aceea nu am văzut-o niciodată. Era pe stradă, trecea pe acolo. Eu i-am zis unui băiat de pe acolo să vină să mă ajute, dar el a zis: eu nu intru, că mi-e frică. Şi ea a zis: las că intru eu. Barmaniţa rămăsese afară din start”, a mărturisit Alexandra Chelaru.

Fratele Alexandrei a povestit ce s-a întâmplat mai apoi: „Au intrat amândouă, sora mea i-a dat un extinctor ei, a luat ea unul şi atunci s-a produs flacără şi mai mare, atunci a ieşit fumul. Prietena aia, adică prietena... că nu se cunoşteau, cea venită de pe stradă s-a dus într-o parte, sora mea s-a dus în bucătărie în partea cealaltă. Norocul ei a fost că a luat o faţă de masă de unde erau la uscat şi a pus-o la gură, instinctul de supravieţuire a îndemnat-o spre ieşire. S-a împiedicat pe la jumătatea drumului, a scăpat telefonul, atunci s-au aprins luminiţele de la telefon, s-a mai târât un picuţ şi atunci au văzut-o băieţii de afară şi au tras-o afară”, a povestit Iulian Chelaru, fratele tinerei internate in spital.

 

Nenorocirea s-a produs joi seară

Florinela Sorina Ferari, tânăra în vârstă de 21, de ani din Gura Humorului, se afla joi seară în complexul studenţesc Tudor Vladimirescu. Ieşise la un local cu două prietene şi, în jurul orei 21.30, a ajuns în dreptul restaurantului “Pub 75”. Aici, tocmai se declanşase un incendiu, flăcări ameninţătoare ieşind din bar. Cum flăcările luaseră proporţii, una dintre angajate, Alexandra Chelaru, a început să ceară disperată ajutor. Fire foarte curajoasă, tânăra din Gura Humorului nu a trecut indiferentă. A intrat în bar şi a luat un extinctor, încercând să stingă focul, dar din păcate nu a mai putut ieşi din flăcări şi şi-a pierdut viaţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O mare de lacrimi la Gura Humorului pentru eroina de la Iaşi.
 Vizualizări articol: 5045 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
O mare de lacrimi la Gura Humorului pentru eroina de la Iaşi5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(24 ian 2011, 11:18:21
Atunci când te simţi greu în hainele tale
Când morţi ce’ar fi trebuit să fie vii îţi vorbesc
Atunci când stropeşti cu sânge al unei amintiri petale
Atunci vei înţelege de ce ,, Libertate ’’ cerşesc

Atunci când vei fi gata să manifeşti cu arma’n mână
Atunci când desfizi orice pentru’n ţel suprem
Atunci când paşaportul de sclav ţi’l îngropi în ţărână
Atunci vei înţelege la ce eu te chem

Nu stai de vorbă cu trecutul , nici cu prezentul,din păcate
Îţi porţi vorbele despre faptele altcuiva
Nu există responsabilităţi colective , doar individuale
Aştepţi să’ţi trăiască altcineva viaţa ta ? ? ?
2.   Comentariu trimis de
(24 ian 2011, 16:26:23
Condoleant Sincere Familiei!
3.   Sincere condoleante familiei !!! trimis de
(24 ian 2011, 21:44:20
Am fost iubită , am iubit , v-am iubit , m-am iubit
Şi fără să fi dorit astă lume am părăsit
Între crucile de lemn un suflet de aur s-a propăşit
Dragostea îi face pe oameni să fie egali , negreşit

Nu vă spun adio , la revedere ... doar
Fiindcă ( Domnul ştie când ) ne vom vedea ... iar
4.   Pentru toata lumea trimis de
(24 ian 2011, 21:59:16
Condoliante familiei,trebuie de remarcat curajul acestei tinere si sa nu fie uitata niciodata de tanara careia i-a salvat viata si de noi ceilalti,sa se odihneasca in pace

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei