Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 ian 2011 - Anul XVI, nr. 18 (4616)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Între cei mai buni

Gheorghe Ignat - „Ursul Carpatin”, suceveanul care se luptă în cuştile MMA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

La 12 ani a intrat prima oară într-o sală de lupte greco-romane. Toţi colegii de clasă păreau pitici pe lângă el. Avea aproape 100 de kilograme şi o înălţime de 1,70 metri. „M-a adus un prieten la sală. Antrenorul (n.r.-Valerică Gherasim) a venit direct la mine şi mi-a spus: Tu vei fi campion!”, îşi aminteşte Gheorghe Ignat prima zi de antrenamente.

 

Astăzi, la 27 de ani, suceveanul se poate lăuda cu un palmares de invidiat şi de aproximativ un an a acceptat o nouă provocare: luptele MMA (Arte Marţiale Mixte), aşa-zisele lupte totale, în cuşti de forma unui octogon, sport considerat a fi cel mai dur din lume.

De pe saltele cârpite din sala de lupte a Clubului Sportiv Municipal Suceava, Ghiţă, cum îi spun prietenii, a ajuns să se antreneze alături cei mai buni luptători din lume, acum câteva luni participând chiar la un stagiu de pregătire alături de Alistar Overeem, campionul K1 şi MMA, desemnat cel mai puternic luptător din 2010.

 

Se antrenează alături de unii dintre cei mai buni luptători din lume

În România, Gheorghe Ignat este deja un nume cunoscut în lumea luptelor greco-romane.

Palmaresul său spune totul despre performanţele sportivului sucevean: campion al României de opt ori, multiplu campion internaţional, campion balcanic şi multiplu medaliat cu argint şi bronz la campionate naţionale şi internaţionale. Opt ani de zile, Ghiţă a dominat categoria grea la lupte greco-romane şi nici un competitor nu a reuşit să câştige în faţa lui.

O accidentare l-a ţinut departe de saltea o vreme, însă după o perioadă de recuperare intensă, sportivul a revenit.

În 2006 s-a căsătorit, iar în toamna lui 2007, soţia sa, Adriana, i-a adus pe lume primul copil, David Octavian. Acum, Ghiţă şi soţia sa mai aşteaptă un copil, naşterea acestuia urmând să aibă loc în următoarele săptămâni.

Acesta este şi motivul pentru care Gheorghe Ignat s-a întors acasă, la Suceava, pentru a fi alături de soţia sa.

„În 2009, am fost contactat de reprezentanţii unui club din SUA, care, prin intermediul unei cunoştinţe întâlnite în Marea Britanie, au auzit de mine şi de palmaresul meu. M-au văzut şi mi-au propus să intru în echipa lor”, îşi aminteşte Ghiţă.

În noiembrie 2009, suceveanul a devenit unul dintre membrii echipei The Arena MMA, un club de profil din San Diego-California, ajungând să se antreneze alături de sportivi care şi-au făcut deja un renume în luptele în cuşcă, precum Junior Don Santos, Demian Maia, Evanghelista Santos „Cyborg” ori Minotauro Natura Rodrigo Nogueira.

Patronul clubului The Arena, Lucas Beddows, este şi cel care a avut grijă ca lui Ghiţă să nu-i lipsească nimic, convins de potenţialul suceveanului.

 

Două-trei antrenamente pe zi, doar duminica repaus

Poreclit „Big George”, Gheorghe Ignat a primit numele de scenă chiar de la americanul care l-a primit în clubul său şi l-a găzduit într-o vilă de pe malul Pacificului. I-au spus „The Carpathian Bear” (n.r.-Ursul Carpatin).

În sălile clubului „The Arena MMA” sunt adunaţi luptători de mai multe naţionalităţi. „Unul e campion de box, altul de jiu jitsu, kickboxing sau muay thai ori lupte greco-romane, cum e cazul meu de exemplu. Se spune că e mult mai uşor să iei un luptător şi să-l înveţi box, decât un boxer să-l faci un bun luptător. Avem antrenori diferiţi, pentru fiecare stil în parte. Alternez antrenamentele, luni trei, câte două ore fiecare, marţi, două, miercuri trei, şi tot aşa. Duminica e singura zi liberă. În rest, muncă la greu. Sunt zile în care beau şi până la 12 litri de apă. E şi foarte cald acolo, la San Diego...”, continuă să povestească tânărul luptător sucevean.

 

„Trebuie să te antrenezi cu cei mai buni, dacă vrei să creşti”

Anul trecut, sportivul sucevean a avut ocazia să participe la un stagiu de pregătire de două săptămâni cu James Ali Bashir, antrenorul renumitului boxer Vladimir Klitschko.

„Trebuie să te antrenezi cu cei mai buni, dacă vrei să creşti. Înainte de sărbătorile de iarnă (n.r.-2010) am fost invitat la un stagiu de pregătire în Olanda, alături de Alistar Overeem. A fost fantastic, el se pregătea de finala K1 din decembrie 2010, în urma căreia a şi devenit campion mondial. E extraordinar să te pregăteşti alături de aceşti mari luptători, pe care până acum îi vedeam la televizor. Anul acesta, planificăm încă un stagiu de pregătire cu Alistar Overeem”, mărturiseşte „The Carpathian Bear”.

 

Vrea să intre în cel mai tare circuit, UFC

În februarie-martie 2009, fostul multiplu campion naţional al greilor la lupte greco-romane s-a luptat pentru prima oară în California, într-o întrecere MMA între cluburi.

A avut până acum patru meciuri şi nici o înfrângere. Victoria de care e cel mai mândru a fost la Gladiator Challenge, în aprilie 2010, fiecare meci câştigat aducându-i câteva mii de euro.

„Am promisiuni şi de la promotorul Eduard Irimia că îmi va aranja un meci, două, în stil MMA, şi în România. Sper ca aceste promisiuni să se materializeze, îmi doresc mult să lupt şi în ţară, s-ar potrivi de minune cu perioada pe care o să o petrec în lunile următoare aici, lângă familie. Apoi, cu voia lui Dumnezeu mă voi întoarce peste Ocean”, mărturiseşte suceveanul.

Speră că, dacă va mai câştiga cinci-şase meciuri, la categoria sa (n.r. - 120 de kilograme), să ajungă să lupte în UFC (n.r. - Ultimate Fighting Championship), circuitul cu cei mai buni luptători ai lumii, în care bursele meciurilor ajung la milioane de euro.

 

La nici 17 ani era în lotul de seniori, iar la 20 de ani avea deja 22 de medalii

Fostul antrenor de lupte greco-romane Valerică Gherasim, actualmente director al Clubului Sportiv Municipal (CSM) Suceava, cel care i-a prezis lui Gheorghe Ignat că o să ajungă campion încă din prima zi în care l-a văzut în sală e de părere că tânărul sucevean va reuşi să se impună în circuitele MMA.

„A fost unul dintre cei mai buni sportivi ai mei. Nu avea încă 20 de ani şi el avea deja 22 de medalii. Gândiţi-vă că nici nu avea 17 ani şi era în lotul naţional de seniori al României. E un sportiv cu calităţi excepţionale, la greutatea lui are o viteză foarte bună”, ne-a povestit, ieri, antrenorul alături de care Gheorghe Ignat a făcut performanţă.

Directorul CSM Suceava îşi aminteşte că, pe vremea când îl antrena pe Ghiţă, acesta punea pariu cu luptători de la categoriile inferioare de greutate că-i bate la 100 de metri viteză şi câştiga de multe ori.

„Pe unde mergeam cu el, prin ţară, la competiţii, mai toţi antrenorii se mirau când îi vedeau calităţile. Forţa, viteza, îndemânarea. Erau sportivi la categoria sa de vârsta care nici nu se mai prezentau la meciuri. O altă calitate a lui este aceea că e un familist convins, un băiat cuminte, ascultător, un bun coleg. Familia l-a susţinut să facă acest sport şi asta a contat, de asemenea, foarte mult”, e de părere Valerică Gherasim, convins că Ignat – „The Carpathian Bear” va face faţă luptelor MMA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Ignat - „Ursul Carpatin”, suceveanul care se luptă în cuştile MMA.
 Vizualizări articol: 2541 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 42 voturi
Gheorghe Ignat - „Ursul Carpatin”, suceveanul care se luptă în cuştile MMA4.6542

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bafta trimis de
(24 ian 2011, 13:58:51
bafta in tot ceea ce faci Ghita!
2.   Bravo Ghita! trimis de
(24 ian 2011, 18:41:04
Pe cat e de puternic se vede ca este un om foarte bun , care n-ar face niciodata rau unui semen de-al sau fara motiv!
2.1  RE: Bravo Ghita! trimis de
(24 ian 2011, 20:02:32
Ai putut sa descifrezi tu toate astea doar uitandu-te la poza lui?
3.   Sa nu parasesca Suceava ca sa ne bucure... trimis de
(24 ian 2011, 21:39:08
Pentru cei interesati, uitativa la datele antropometrice ale acestui star. Veti observa ca perimetrele membrelor si ale toracelui sunt mult peste cele din table, iar cea a taliei sub aceasta valoare. Minuta lui infasurata in alb imaculat, poseda mai sus muschii antebratului care se insereaza pe humerus si pe carpiene.
Flexand si intinzand usor din poignet, pumnul devine ucigator….
Pentru toate astea ar fi bine sa nu parasesca Suceava…
4.   Bravo Ghita ! trimis de
(24 ian 2011, 22:51:11
Stiu ca ai muncit si ai sacrificat foarte mult sa ajungi unde ai ajuns. Iti uram succes in continuare. Esti unul din cei care va face reclama Romaniei in lume.
Felicitari si sa te ajute Bunul Dumnezeu sa realizezi tot ce ti-ai propus, sa fii sanatos si sa fii fericit alaturi de familie si de cei dragi.
5.   Pt Laatu trimis de
(25 ian 2011, 09:33:11
Laatu stiu ca esti glumet de felul tau,dar invata sa scrii romaneste!Sirjerkalot te asigur eu ca este cum spunea Dorint!
6.   Cu RESPECT! trimis de
(25 ian 2011, 10:13:58
RESPECT,
intransigenta ta ma bine dispune! Mi-am dat seama ca am gresit scriind ,,uitativa'' in loc de uitati-va. Si n-am pus virgule peste tot...
Dar si tu trebuia sa pui virgula dupa Laatu, nu?
Mai apar greseli! Viteza in care vin ideile, duc inevitabil si la greseli.
7.   :)) trimis de
(25 ian 2011, 21:12:14
este o vorba:daca taceai filozof ramaneai!hai totusi!binedispune nu bine dispune,viteza in care...,duce si nu duc!nu sunt profesor,nu vreau sa dau lectii!totusi sa ramanem la articol:bafta lui Ghita!BAFTA si tie in tot ceea ce faci!
8.   Pentru cei care ma irita!!! trimis de
(28 ian 2011, 20:09:08
am o vorba sa va spun: GURA MICA, pentru cei care habar n-au ce inseamna sa faci un sport de performanta, ce sacrificiu presupune acest lucru....
Ce talent au romanii sa arunce cu pietre in ROMANI, care in afara sunt foarte respectati si pretuiti. Nu ma mir ca majoritatea pleaca in afara Romaniei sa-si caude drumul.
Inteleg ca nu va pricepe-ti la sport dar sa fiti si agramati in acelasi timp??? e de rau

Bravo George!! cei care te cunosc iti sunt alaturi, asta conteaza!!!
Sunt convins c-o sa reusesti si o sa ajungi acolo unde iti doresti si unde meriti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei