Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 dec 2010 - Anul XV, nr. 283 (4574)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Începe numărătoarea

Recensământul agricol în judeţ, din uşă în uşă prin aproape 190.000 de gospodării

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Recensământul agricol 2010, care va presupune o riguroasă adunare de date privind efectivele de animale, păsări şi dinamica suprafeţelor agricole, debutează de mâine şi în judeţul Suceava. Până pe 31 ianuarie 2011, peste 1.000 de recenzori, recrutaţi cu precădere din primării şi alte instituţii publice cu atribuţii în domeniul agricol, dar şi dintre salariaţi din învăţământ, pensionari, şomeri şi casnici, vor avea de cules date din nu mai puţin de 188.200 de exploataţii agricole.

Proprietarii de terenuri şi de animale sunt rugaţi să fie cooperanţi şi să ofere recenzorilor toate detaliile necesare efectuării studiului, putând să-i identifice pe aceştia prin legitimaţia de recenzor, precum şi prin geanta cu însemnele Recensământului General Agricol.

 

Cine va participa la recensământ

Mai trebuie spus că singurii care nu vor fi vizaţi de recensământ sunt cei care nu trec de un prag minim: au o suprafaţă agricolă utilizată ca grădină familială mai mică de 15 ari şi cresc mai puţin de zece păsări. Dacă însă un gospodar are şi un singur animal mare (bovină, ovină, porcină, etc.) el va intra în acest studiu de recensământ.

Fiecare recenzor are de ajuns, în medie, la 181,5 exploataţii agricole, doar în zona de munte sectoarele având un număr de exploataţii agricole sub medie, din cauza distanţei mari între exploataţii.

În cazul terenurilor agricole recenzarea se va face după principiul utilizării terenului şi nu după cel al proprietăţii, în timp ce pentru efectivele de animale, recenzarea se face după principiul proprietăţii.

Concomitent cu efectuarea Recensământului General Agricol 2010, se va efectua şi ancheta statistică exhaustivă „Metode de producţie agricolă”, cu menţiunea că se va utiliza un singur formular de culegere a datelor pentru ambele cercetări statistice.

Recrutarea personalului de recensământ s-a efectuat în baza instrucţiunilor elaborate de Comisia Centrală de Recensământ, recomandându-se comisiilor locale să acorde o importanţă deosebită acestei acţiuni, având în vedere că de profesionalismul recenzorilor depinde calitatea datelor înscrise în formularul de recensământ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Recensământul agricol în judeţ, din uşă în uşă prin aproape 190.000 de gospodării.
 Vizualizări articol: 630 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Recensământul agricol în judeţ, din uşă în uşă prin aproape 190.000 de gospodării0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei