Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 nov 2010 - Anul XV, nr. 270 (4561)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La loc comanda

Dosarul traficanţilor de droguri din Suceava nu va mai fi retrimis la DIICOT

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dosarul în care 12 persoane din Suceava sunt judecate pentru infracţiuni legate de traficul de droguri poate continua. Aceasta este decizia judecătorilor Curţii de Apel Suceava, care au admis ieri recursul formulat de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava vizavi de soluţia Tribunalului Suceava din urmă cu aproximativ o lună de zile. La acea vreme, Tribunalul a dispus restituirea dosarului, în baza unei excepţii invocate de unii dintre avocaţi, care viza nelegalitatea actului de sesizare şi a probatoriului administrat în aceasta cauză. Mai exact, avocatul Laurian Ostaficiuc a invocat faptul că probele nu au fost în totalitate administrate pe parcursul urmăririi penale, iar două comisii rogatorii solicitate au ajuns la dosar abia după ce rechizitoriul a ajuns în instanţă.

În acest dosar, DIICOT Suceava i-a trimis în judecată pe Lucian Lupu, Constantin Mitica Jardă, Lucian Decebal Ignătescu, zis „Panterică” Gheorghe Ionuţ Bleancă, Lucian Adrian Străchinaru, zis „Fliper” Petrică Marcel Popescu, zis „Skipy”, Bogdan Iovu, zis „Varu”, Ingrid Tecuceanu, Cătălin Constantin Anghelina, zis „Anghel”, Liviu Ilucă, Mihai Adrian Poroşnicu şi Mihai Alexandru Grosu, zis „Bog.

Rechizitoriul a fost finalizat în decembrie 2009, iar reţeaua fusese constituită cu scopul de a transporta heroină şi cocaină dintr-o ţară în alta.

„Inculpaţii menţionaţi au racolat mai multe persoane din Suceava, în special tineri cu vârste între 18 - 27 ani, proveniţi, cu precădere, de la casele de copii şi care după îndeplinirea vârstei de 18 ani au devenit asistaţi social, prin prezentarea oportunităţii de a câştiga în mod facil sume importante de bani şi garantarea siguranţei acestor activităţi, punându-i ulterior la dispoziţia unor reţele internaţionale de traficanţi de droguri de mare risc, heroină şi cocaină, în scopul obţinerii de foloase materiale imediate şi injuste”, se arată în rechizitoriul DIICOT Suceava.

Reţeaua a acţionat în perioada decembrie 2008 - mai 2009, când cei 12 tineri trimişi în judecată au organizat şi efectuat 16 transporturi de cocaină şi heroină pe trasee dintre cele mai diverse, din China şi Azerbaidjan prin Turcia spre ţări din Europa Occidentală. Transporturi s-au efectuat şi dinspre America de Sud către Europa, în această operaţiune fiind implicaţi 21 de cărăuşi.

O parte dintre cărăuşi au fost arestaţi prin diferite colţuri ale lumii, marfa găsită asupra lor, 13 kilograme de cocaină şi patru kilograme de heroină fiind confiscată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dosarul traficanţilor de droguri din Suceava nu va mai fi retrimis la DIICOT.
 Vizualizări articol: 919 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Dosarul traficanţilor de droguri din Suceava nu va mai fi retrimis la DIICOT5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei