Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 nov 2010 - Anul XV, nr. 269 (4560)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   33 imagini |   ø fişiere video

Lacrimi

Copii în tricouri albe, cu chipul lui Tudor Mîrza, la înmormântarea băiatului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de oameni au fost alături de familie şi l-au condus pe ultimul drum pe Tudor Mîrza, înmormântarea având loc sâmbătă, începând cu orele 12:00, la Biserica „Sf. Dumitru” din municipiul Suceava.

Din momentul în care au aflat că Tudor nu mai este, colegii băiatului, profesorii acestuia şi cei care l-au cunoscut au fost la căpătâiul lui până la cimitir, unde şi-au luat rămas-bun.

Sâmbătă, la Biserica „Sf. Dumitru”, încă de dimineaţă, oamenii au început să vină pentru a participa la slujba de înmormântare. Colegii, nelipsiţi de lângă Tudor în ultimele zile, au venit la înmormântarea lui purtând tricouri albe cu chipul copilului imprimat pe ele.

„Sunt tricouri albe fiindcă Tudor rămâne viu printre noi şi am imprimat poza lui pe ele pentru că aşa ni-l vom aminti mereu”, a spus unul dintre cei care au fost colegi de clasă cu Tudor Mîrza. 

Durere, regrete şi tăcere deplină, aşa a fost condus Tudor pe ultimul drum.

Slujba de înmormântare a fost oficiată de un sobor de 17 preoţi, iar ceremonia religioasă a durat aproximativ două ore, timp în care fiecare dintre cei prezenţi a rostit, în tăcere sau cu voce tare, câte o rugă pentru liniştea sufletului copilului, plecat prea devreme din această lume.

 

Băiatul a fost înmormântat la cimitirul Bisericii Armeneşti de pe Zamca

În faţa cortegiului funerar, zeci de copii, purtând tricourile cu poza lui Tudor duceau coroanele din flori primite de Tudor în ultimele zile. După ei, veneau preoţii, şi apoi carul funerar, urmat de sute de suceveni care au vrut să participe la înmormântarea copilului. 

De la biserică, cortegiul funerar a pornit către Cimitirul Armenesc de pe Zamca, locul de odihnă veşnică al lui Tudor Mîrza. După o scurtă slujbă ţinută la cimitir, băiatul a fost coborât în groapă, condus cu suspine şi lacrimi multe.

Tudor Mîrza, nepotul senatorului PSD, Gavril Mîrza a decedat marţi după-amiază, la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, acolo unde era internat de pe data de 1 noiembrie. Starea sănătăţii sale s-a degradat extrem de alert, de la o infecţie acesta ajungând la peritonită şi apoi dând în septicemie, o infecţie gravă a organismului, caracterizată de prezenţa generalizată în sânge a unor germeni.

Deşi în ultimele zile, în presă, moartea lui Tudor Mîrza a fost asociată cu consumul de plante etnobotanice, surse medicale infirmă aceste zvonuri. Medicii spun că moartea sa fulgerătoare nu are legătură cu presupusul consum de etnobotanice, forma de boală instalată în organismul său fiind una rară şi care s-a manifestat foarte violent.

Tudor Mîrza a încetat din viaţă marţi după-amiază, pe 9 noiembrie 2010, la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi. Tudor, care a decedat la doar 14 ani, era elev în clasa a opta, la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copii în tricouri albe, cu chipul lui Tudor Mîrza, la înmormântarea băiatului.
 Vizualizări articol: 1654 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 20 voturi
Copii în tricouri albe, cu chipul lui Tudor Mîrza, la înmormântarea băiatului3.4520

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   BA MA-TI TERMINAT CU DESCREIERATU ASTA trimis de
(15 nov 2010, 17:01:00
EU STIU CA ZIARU ASTA E A LU MARZA , DAR MAI MULTE LIMBI IN K.U.R CRED CA NU SE MAI POT DA AVAND IN VEDERE CA BAIATU E MORT DE-ACUMA....SA II FIE TARANA USOARA SI DRUMU MERGE INAINTE....URMEAZA TOTI SA MURIM PE RAND....CE DRACU MAI LASATI-NE IN PACE ....
1.1  RE: BA MA-TI TERMINAT CU DESCREIERATU ASTA trimis de
(16 nov 2010, 09:33:46
Dar de unde ai tras tu concluzia ca ziarul asta e a lui Mirza?
2.   Comentariu trimis de
(15 nov 2010, 17:03:02
TREBUIAU SA POARTE TRICOURI ALBE CU POZA LUI CAND SE INTALNEAU SI TRAGEAU PE NARA TOATE PROSTIILE ALEA NU ACUMA....ACU NU SE MAI DA NIMIC PE GRATIS
3.   Gnhfdng trimis de
(15 nov 2010, 17:17:24
Bai bilboc esti fraier. Dumnezeu sa/l ierte si sa/l odihneasca in pace. Este un copil si nu cred ca merita judecat de unul ca tine.
4.   Bauwow trimis de
(15 nov 2010, 18:06:31
ai dreptate, trebuia judecat de parinti cu furtunul de la masina de spalat...dar asta nu ma intereseaza pe mine, ideea e ca m-am saturat de articole trase la indigo in fiecare zi....plansete si articole pentru cine? pentru un nimeni....a murit Adrian Paunescu - al doilea Eminescu al Romaniei - ala merita 100 de rticole in fiecare zi....hai la somn ca s-au impartit pijamas
5.   Baiatul a murit din cauza tatalui... trimis de
(15 nov 2010, 19:34:49
Din surse sigure va spun, baiatul a fost dus la spital dupa ce a fost batut de tatal sau pentru ca a gasit asupra sa plante etnobotanice, dupa care a fost dus la Iasi unde a murit. Sunt convins ca acel parinte liniste nu o sa mai aiba (daca are constiinta bine inteles).

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei