Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 oct 2010 - Anul XV, nr. 238 (4529)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiect de lege

Sucevenii care nu-şi plătesc asigurările de sănătate vor fi executaţi silit de către ANAF

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Persoanele fizice care nu îşi achită la timp contribuţiile către fondul asigurărilor de sănătate vor fi executate silit de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), potrivit unui proiect de lege adoptat zilele trecute de Senat. Legea, care a trecut cu 61 de voturi în favoare, trei împotrivă şi o abţinere, prevede că, în cazul neachitării la termen a contribuţiilor datorate fondului, colectarea veniturilor se face de către ANAF, care procedează la aplicarea măsurilor de executare silită pentru încasarea sumelor cuvenite, dar şi a majorărilor de întârziere.

În cazul persoanelor care nu realizează venituri, dar au obligaţia să îşi asigure sănătatea, aplicarea măsurilor de executare silită se efectuează de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

 

Actul normativ urmează să fie discutat şi de Camera Deputaţilor, care este camera decizională

Actul normativ mai prevede că Ministerul Finanţelor, prin intermediul ANAF, este cel care colectează contribuţiile persoanelor juridice şi fizice care au calitatea de angajator, precum şi cele ale persoanelor fizice care realizează venituri, iar fondurile vor fi vărsate într-un cont deschis pe seama CNAS.

Iniţiatorii propunerii legislative sunt senatorii PD-L Şerban Rădulescu şi Iosif Secăşan, care motivează necesitatea colectării de către ANAF, prin executare silită, a restanţelor la plata contribuţiilor, prin constatarea ”numeroaselor impedimente” din activitatea de colectare a contribuţiilor datorate Fondului Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS) de către persoanele fizice care realizează venituri altele decât cele salariale.

Actul normativ modifică Legea 95/2006 privind reforma în domeniul Sănătăţii şi urmează să fie discutat şi de Camera Deputaţilor, care este camera decizională.

 

1.050 de somaţii şi titluri executorii, emise de CAS Suceava, în primele nouă luni ale anului

În primele nouă luni ale lui 2010, prin Compartimentul Executare Silită, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava a demaratprocedura de executare silită, prin emiterea a 1.050 de somaţii şi titluri executorii.

Acestea au fost emise persoanelor fizice autorizate, asociaţiilor familiale, patronilor şi persoanelor nesalariate care nu şi-au achitat contribuţia la Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, conform bazelor de date ale CAS Suceava şi Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Suceava.

În urma transmiterii somaţiilor şi titlurilor executorii s-a recuperat suma de 566.610 lei.

“În situaţia neîndeplinirii obligaţiilor de plată se emit popriri pe salarii, pensii şi conturi bancare, conform procedurii de executare silită prevăzută în Codul de procedură fiscală şi în Ordinul CNAS nr. 617/2007. În acest sens, în primele nouă luni ale anului au fost transmise 214 popriri”, a adăugat purtătorul de cuvânt al CAS Suceava, Anda Sălăgean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii care nu-şi plătesc asigurările de sănătate vor fi executaţi silit de către ANAF.
 Vizualizări articol: 953 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Sucevenii care nu-şi plătesc asigurările de sănătate vor fi executaţi silit de către ANAF3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   E absurd trimis de
( 9 oct 2010, 19:18:02
cum sa obligi pe cineva sa plateasca asigurarea medicala,cu ce bani ,daca unii abia au bani de mancare.Ce somatii!!!!...si la ce iti ajuta, daca in spital ex.radauti ,pacientii isi cumpara singuri pastilele,pansamentele si injectiile....daca tot platim tot ,la ce mai trebuie asigurare ,sa aibe doctorii ce baga in buzunar
2.   Asigurare de moarte poate... trimis de
( 9 oct 2010, 22:53:08
pt ce se plateste aceasta taxa in romania...?unde ajung acei bani?oriunde doar in spitale sigur nu...si ciudat eu stiam ca asigurarea asta se plateste direct in momentul in care ajungi la spital...intre doctor ,asistente,restu personalului.....sau aea e alta taxa?......
2.1  RE: Asigurare de moarte poate... trimis de
(10 oct 2010, 21:50:00
Vezi sa nu confunzi cu coplata dar oricum este obligatorie si platirea de asigurare de sanatate. Ceea ce ridica semne de intrebare pentru ca,vorba ta, unde ajung banii dati pe asigurarile de sanatate? Caci in spitale nu se vede nici o imbunatatire.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei