Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 oct 2010 - Anul XV, nr. 238 (4529)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Sat fără câini

Indicatoare particulare, pe drumurile publice din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O porţiune dintr-o stradă a municipiului Suceava s-a transformat peste noapte în proprietate privată. Chiar dacă situaţia persistă de trei luni de zile, iar oamenii din zonă spun că atât Poliţia, cât şi Primăria Suceava sunt la curent cu situaţia, până acum nimeni nu a luat nici o măsură.

Strada Aurel Vlaicu, din cartierul Iţcani, este locul unde fiecare acţionează după bunul plac. La numărul 37 locuieşte familia Bucşă, iar pe strada publică aflată în administrarea Primăriei Suceava a răsărit un semn de circulaţie care la prima vedere nu-ţi ridică semne de întrebare. În realitate, este vorba de un indicator amplasat de familia Bucşă, iar pentru a fi siguri că nimeni nu-l mută din loc, oamenii l-au legat cu un lanţ, lanţ care este asigurat cu un lacăt.

Mirela Bucşă, locatara care a amplasat indicatorul fantomă, ne-a explicat şi motivele care au determinat-o să restricţioneze circulaţia pe un drum public.

„În luna iulie s-au terminat lucrările pe această stradă, şi apoi nimeni nu a mai făcut nimic. Am anunţat şi primăria şi Poliţia şi nimeni nu a făcut nimic. Din cauza maşinilor grele care trec pe aici, capacul de la canalul care se află în faţa porţii noastre s-a spart şi o căruţă s-a rupt efectiv în două. Din banii noştri am turnat beton aici şi pentru a nu se mai întâmpla şi alte accidente am pus indicatorul şi un cauciuc”, a spus Mirela Bucşă.

 

Supărare pe indiferenţa autorităţilor locale

Femeia şi-a exprimat revolta pentru impasibilitatea administraţiei locale pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă oamenii de pe strada Aurel Vlaicu şi a continuat tirul acuzator.

„Dacă trece vreo maşină şi se sparge iar capacul, copiii mei riscă să fie loviţi. Răspunde cineva pentru asta? Plus că pe această stradă atât de circulată nu există nici o trecere de pietoni, iar maşinile circulă cu viteză şi copiii care merg la şcoală pot fi accidentaţi în orice moment”, a precizat Mirela Bucşă.

Starea de nemulţumire a oamenilor din zonă vizavi de circulaţia rutieră a fost întărită şi de ceilalţi locatari. Aceştia au arătat că deşi circulaţia este reglementată cu indicatoare rutiere, nimeni nu le respectă, nici în privinţa tonajului, nici în ceea ce priveşte viteza sau înălţimea.

„Drumurile nu le face nimeni, iar legea este încălcată la fiecare cinci minute”, a fost concluzia amară a locatarilor de pe strada Aurel Vlaicu.

 

Situaţia s-a rezolvat după intervenţia Poliţiei Rutiere şi a reprezentanţilor Primăriei

Comisarul-şef Laurenţiu Hermeniuc, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Suceava, a mărturisit că nu ştie nimic despre apariţia unui indicator particular pe un drum public. Hermeniuc a declarat că legea interzice aşa ceva şi singurii care pot amplasa indicatoare rutiere sunt administratorii drumului, dar şi în aceste situaţii doar cu aprobarea Poliţiei Rutiere.

„Acel indicator amplasat de o persoană particulară nu are ce căuta pe un drum public. Au mai fost solicitări din partea unor persoane particulare, dar după ce le-am explicat că aşa ceva nu este posibil au renunţat”, a declarat comisarul-şef Laurenţiu Hermeniuc.

Acesta a adăugat că va trimite în zonă un agent pentru a vedea ce se petrece, iar apoi va discuta şi cu reprezentanţii Primăriei Suceava pentru a stabili ce măsuri se vor lua în acest caz. Ieri după-amiază, indicatorul a fost ridicat din stradă, iar situaţia a revenit la normal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Indicatoare particulare, pe drumurile publice din Suceava.
 Vizualizări articol: 926 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.55/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 11 voturi
Indicatoare particulare, pe drumurile publice din Suceava3.5511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bataie de joc si spaga trimis de
( 9 oct 2010, 13:21:44
Apropo de indiferenta locala.. va sugerez un drum langa Straduinta la groapa de gunoi ... nu stiu cui au dat astia spaga.. dar sa fie itcaniu mereu brazdat de masinile rosalului pline de deseuri (peturi cu tot feluld e resturi menajere) ca vara abea respiri dupa ce trec astea... invit dsp suceava si cei de la protectia mediului la sediul firmei Diasil Service.. avem noroc acum ca-i frig si nu mai miroase dar ala-i un focar de infectii si nu are ce cauta intr-o zona rezidentiala.. sunt si case gard in gard cu ei
2.   Concluzii...... trimis de
( 9 oct 2010, 15:15:35
Parca ii intereseaza pe politisti ca se pot produce accidente? Cap de creta imediat el sa aplice amenda ca nu era voie de pus semn. Serios? Cand a disparut un cap de canal si s-a prabusit partea superioara a canalului nu trebuia sa pun semn sa intre el cu masina potiei fara Casco sa o plateasca din banii lui? ha! Foarte bine au facut de au pus semnul acela, oamenii trebuiau felicitati ca nu stau cu mainile in san si au cheltuit bani proprii sa acopere groapa lasata de firmele ce lucreaza pt primarul Lungu. Lungu i-a malaiul iar oamenii baga bani in locul lui! In legatura cu depozitul de gunoi din mijlocul unui cartier rezidential, invit DSP Suceava sa felicite firma Diasil si Rosal...........alo, legea?
3.   Cruce de aur... trimis de
( 9 oct 2010, 22:57:09
Ma exaspereaza ceea ce se intampla... Chiar,oare pana unde o sa se ajunga???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei