Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 oct 2010 - Anul XV, nr. 236 (4527)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Licitaţii

General Construct şi AGD, desemnate să înceapă operaţiile estetice ale Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două firme din Suceava, împreună cu asociaţii lor, au câştigat două licitaţii importante pentru oraş. Astfel, consolidarea zonei centrale a oraşului cu piloni în vederea executării celor două parcări subterane va fi efectuată de firma General Construct, în asociere cu firmele Top Drill şi Octogon.

Potrivit primarului de Suceava, Ion Lungu, suma cu care această asociere a câştigat licitaţia este de 55 de miliarde de lei vechi fără TVA. Lungu a explicat că, deşi între firmele care s-au calificat în faza finală ofertele financiare au fost aproape la egalitate, a avut câştig de cauză General Construct datorită experienţei câştigate în execuţia unor lucrări similare. După ce vor trece cele zece zile în care se pot face contestaţii, municipalitatea va semna contractul şi în jurul datei de 15 octombrie vor începe forajele pentru montarea pilonilor de consolidare în zona esplanadei Casei Culturii. ”Termenul de finalizare este şase luni, sperăm ca în primăvară să începem lucrările efective la parcări”, a declarat Lungu.

Cea de-a doua licitaţie importantă este cea de realizare a Planului Urbanistic General al municipiului Suceava, care a fost câştigată de  Urban Team Bucureşti, în asociere cu SC AGD SRL Suceava, cu 8,15 miliarde de lei vechi fără TVA. Conform contractului, PUG-ul Sucevei ar trebui să fie finalizat în zece luni. „Mă bucur că este şi AGD asociat, este o firmă din Suceava care cunoaşte realităţile oraşului”, a spus primarul.

Noul PUG va aduce limitări de construcţii în zona centrală a oraşului şi va încerca o cosmetizare a acesteia, în sensul unei reabilitări unitare a întregului ansamblu din Centru, care include şi străzile Nicolae Bălcescu şi Ana Ipătescu. De asemenea, va clarifica situaţia dreptului de a construi în zone cu statut similar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului General Construct şi AGD, desemnate să înceapă operaţiile estetice ale Sucevei.
 Vizualizări articol: 1093 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
General Construct şi AGD, desemnate să înceapă operaţiile estetice ale Sucevei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei