Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 aug 2010 - Anul XV, nr. 189 (4480)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Din septembrie

Proprietarii de câini de curte vor fi obligaţi să îi sterilizeze

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care au câini de pază sau de companie în curte riscă să fie amendaţi, dacă nu vor avea grijă ca aceştia să fie sterilizaţi.

În prezent se lucrează la elaborarea proiectului de hotărâre de Consiliu Local prin care sterilizarea câinilor de curte este obligatorie, acesta urmând să fie supus aprobării în şedinţa de la finele lunii august.

Viceprimarul Lucian Harşovschi, care a iniţiat acest proiect de hotărâre, în urma discuţiilor cu asociaţiile de protecţie a animalelor, spune că această măsură este necesară pentru ca numărul câinilor vagabonzi de pe străzi să scadă.

“În prezent avem 1150 de câini în adăpostul din Lunca Sucevei şi toţi sunt sterilizaţi. Pe străzi estimăm că mai sunt cam 1300 de câini comunitari, din care 1000 sunt sterilizaţi, în urma campaniilor de sterilizare realizate împreună cu Vier Pfoten şi Pro Anima. Efectele acestor sterilizări se văd, pentru că anul acesta nu au mai fost atâţia pui de câini prin oraş. Totuşi, în mod ciudat, apar mereu câini noi. Unii spun că ar fi aduşi din alte părţi, cu maşinile, dar până acum nimeni nu a putut dovedi acest lucru. O cauză a înmulţirii câinilor de pe străzi o reprezintă şi câinii de curte, care sunt lăsaţi să se înmulţească necontrolat şi de multe ori căţeii rezultaţi sunt abandonaţi în stradă”, a declarat Lucian Harşovschi.

Proiectul de hotărâre, care prevede amenzi pentru cei care nu îşi sterilizează câinii de curte, nu îi afectează şi pe proprietarii de câini de rasă, care sunt exceptaţi de la această obligaţie.

Viceprimarul Sucevei a spus că, tot în luna septembrie, când ar urma să intre în vigoare această decizie de Consiliu Local, care deocamdată este doar în stadiul de proiect, echipele de medici de la Vier Pfoten vor fi din nou în oraş, pentru a demara o nouă campanie de sterilizare.

“Este o oportunitate pentru cei care au câini de curte să-i sterilizeze fără costuri din partea lor. Recomandarea mea e ca ei să vină cu câinii să le fie sterilizaţi, pentru că mai încolo s-ar putea să se trezească cu amenzi pentru că nu şi-au respectat obligaţiile”, a adăugat Lucian Harşovschi.

În municipiul Suceava sunt aproximativ 5000 de case, din care o bună parte au şi câini de curte, care sunt vizaţi de acest proiect de hotărâre de Consiliu Local.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proprietarii de câini de curte vor fi obligaţi să îi sterilizeze.
 Vizualizări articol: 2149 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Proprietarii de câini de curte vor fi obligaţi să îi sterilizeze2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(13 aug 2010, 12:30:08
ce naspa daca il tii in curtea ta si nu se iasa pe strada de ce sa-i faci asa ceva animalului???
2.   Foarte corect! trimis de
(13 aug 2010, 12:39:12
E plin in itcani de javre dintrastea maidaneze care "stau in curte" si de fapt sunt pe strazi mai tot timpul!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei