Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 iul 2010 - Anul XV, nr. 167 (4458)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

Bălan: „Sinistraţii au nevoie acum de materiale de construcţii şi mai puţin de haine uzate”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PD-L de Suceava Ioan Bălan a făcut apel către cei care vor să ajute localităţile sucevene afectate de inundaţii să trimită spre sinistraţi materiale de construcţii şi nu haine uzate.

„Materialele de construcţii ne sunt de mare folos. Dintr-un exces de zel unii au trimis foarte multe camioane cu haine. Noi nu am vrut să le spunem să nu le trimită, le primim, dar îi cunoaştem pe oamenii din Bucovina care sunt oameni gospodari şi dacă acceptă cu uşurinţă un ajutor, acela nu cred că ar trebui să fie haine uzate”, a spus Bălan, care, alături de preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, şi ceilalţi parlamentari democrat-liberali este implicat în acţiunea de reconstrucţie a caselor distruse de ape.

 

Convoaie cu ajutoare aduse de Maria Băsescu, Elena Udrea, Roberta Anastase şi Cezar Preda

Bălan a precizat că autorităţile se află în plină campanie de distribuire a ajutoarelor trimise în ultimele zile de Consilii Judeţene, Prefecturi şi organizaţii PD-L din ţară, amintind de convoaiele de tiruri aduse de prima doamnă a ţării, Maria Băsescu, de ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, şi de preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

Parlamentarul democrat-liberal a ţinut să evidenţieze meritul colegului său, deputatul PD-L de Buzău, Cezar Preda, cel care a iniţiat campania de sprijinire a sinistraţilor şi care a trimis la Suceava două convoaie de camioane cu ajutoare. Ioan Bălan a arătat că în prima parte a campaniei de ajutorare a sinistraţilor, în localităţile sucevene au ajuns în special produse de primă necesitate, apă şi alimente de bază, dar şi combustibilul necesar pentru utilajele care au degajat căile de acces, iar acum ajutorul s-a concentrat pe materiale de construcţie, cărămidă,  bolţari, plase de sârmă, parchet, cherestea, ferestre termopan.

„Îmi este greu să apreciez cantitatea de materiale de construcţii şi numărul camioanelor care au venit la Suceava, dar există o evidenţă la Consiliul Judeţean şi Prefectură. Nu cred că este foarte important dacă sunt 200 de camioane sau 220 de camioane. Important este dacă oamenii au primit materialele de care au nevoie pentru reconstrucţia sau refacerea caselor”, a spus Bălan.

 

Ioan Bălan evidenţiază colaborarea bună între Consiliul Judeţean, Prefectură şi primării, indiferent de culoarea politică a primarului

Deputatul PD-L de Suceava a remarcat activitatea bună a celor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Jandarmerie şi Poliţie, lucru evidenţiat şi în luările de cuvânt ale cetăţenilor şi primarilor din localităţile afectate. Bălan a apreciat de asemenea colaborarea bună între Consiliul Judeţean, Prefectură şi primării, indiferent de culoarea politică a primarilor.

„Sunt bucuros că de data aceasta, în comparaţie cu inundaţiile din 2008, când oamenii încă mai aveau acele resentimente de după alegeri, şi aici mă refer la culoarea politică a unor primari, colaborarea dintre Consiliul Judeţean, Prefectură şi primării a fost bună. Dacă o să vă uitaţi pe harta judeţului, veţi vedea că unele dintre localităţile care au fost afectate au primari PSD, dar lucrul acesta nu ne-a împiedicat să ducem ajutoare şi acolo, iar Consiliul Judeţean să nu se implice masiv în sprijinirea sinistraţilor”, a menţionat Ioan Bălan.

El s-a referit în termeni pozitivi şi la activitatea depusă de primari pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor, evidenţiindu-i pe primarii localităţilor Dărmăneşti şi Şerbăuţi care, într-un termen extrem de scurt, au pus la dispoziţie terenuri pentru noile case şi s-au apucat rapid de reconstrucţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bălan: „Sinistraţii au nevoie acum de materiale de construcţii şi mai puţin de haine uzate”.
 Vizualizări articol: 1301 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bălan: „Sinistraţii au nevoie acum de materiale de construcţii şi mai puţin de haine uzate”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sinistratii si convoaiele.... trimis de
(19 iul 2010, 12:07:14
Nu stiu cum sa te cataloghez...piticutule...dar dupa evaluarile facute de catre soferul, si doi doctori veniti de la DSV Suceava, trimisi cu masinile si benzina lui Dulgheriu ( si ...camera tot a lui Dulgheriu era...cica)..nu-i de mirare...ca nu stiti...chiar faptul ca...jud sv...este calamitat...numai cu 1/3 din ce a-ti constatat voi...restul.....minti bolnave si corpuri...hibride.!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei