Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 apr 2010 - Anul XV, nr. 91 (4382)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Declaraţii martori

Poliţiştii, acuzaţi că au mutat accidentul mortal de la Humor de pe trecerea de pietoni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ancheta preliminară a poliţiei în ceea ce priveşte tragicul accident rutier petrecut sâmbăta trecută în oraşul Gura Humorului, când o fetiţă în vârstă de 10 ani a fost omorâtă de o maşină, stârneşte mari nemulţumiri printre martori, care susţin că au văzut cu ochii lor cum victima a fost lovită în timp ce era pe locul marcat.

După cum am relatat în ediţiile anterioare ale ziarului nostru, micuţa Elena Garofiţa Suciu, în vârstă de 10 ani, localnică din Gura Humorului, a fost lovită violent de un autoturism Fiat Coupe, condus de Adrian Nimiţan, în vârstă de 25 de ani, din Suceava, în timp ce încerca să traverseze strada, în apropiere de locuinţa în care stă.

Din cercetările preliminare ale oamenilor legii de la Biroul Rutier al Poliţiei oraşului Gura Humorului a rezultat că minora s-a angajat în traversare pe lângă trecerea de pietoni, prin loc nepermis, în fugă şi fără să se asigure, moment în care a fost lovită de autoturism, proiectată în aer câţiva metri, după care a căzut pe capota maşinii, suferind un al doilea teribil şoc.

 

„În faţa mea a murit, săraca”

Paraschiva Capră, fratele acesteia, Ştefan Capră, şi Iliuţă Cristian Ceciul, toţi vecini cu familia din care provine fetiţa decedată, sunt trei martori care au dat declaraţii şi la poliţie cu privire la accident şi sunt surprinşi de constatările preliminare ale oamenilor legii. Femeia este cea care poate fi considerată principalul martor.

Ea ne-a relatat că sâmbătă seară, cu câteva minute înainte de accident, a fost la un magazin din zonă, iar la întoarcere, atât ea cât şi un vecin au văzut-o pe copilă ieşind din curte şi îndreptându-se spre magazinul de peste drum.

„Când am dat să intru în curte m-am uitat după ea, era deja cu un picior pe asfalt şi, sunt absolut sigură, era pe trecerea de pietoni. M-am întors apoi cu spatele şi imediat am auzit o bubuitură foarte puternică. Când m-am uitat am văzut-o pe Garofiţa în aer. În faţa mea a murit, săraca”, ne-a declarat Paraschiva Capră, care susţine că micuţa era învăţată să traverseze întotdeauna pe trecerea de pietoni, aflată în apropiere de locuinţa familiei sale.

Femeia şi ceilalţi vecini sunt revoltaţi de faptul că şoferul, despre care sunt convinşi că circula cu cel puţin 130 de kilometri la oră, ar putea scăpa basma curată, deşi sunt convinşi că este răspunzător direct de producerea tragediei.

„Nu am nimic cu acest băiat care a dat peste ea, nu eu fac legea, eu spun doar ce am văzut şi aştept ca să se facă dreptate”, a mai spus aceasta.

 

Ancheta, departe de final

Între timp poliţia continuă ancheta. Surse judiciare ne-au spus că deocamdată toţi martorii accidentului sunt vecini cu familia decedatei şi există posibilitatea ca aceştia să fie subiectivi. În plus, urmele ridicate de la faţa locului după accident nu ar arată că impactul ar fi fost pe trecerea de pietoni. Totuşi, urmează să mai fie efectuate o serie de expertize de specialitate şi se speră că vor mai fi identificaţi şi alţi martori. În plus, indiferent de locul unde s-a produs accidentul, şoferul ar putea fi tras la răspundere, fiind evident că nu se deplasa cu viteza regulamentară. De asemenea, se aşteaptă rezultatele probelor biologice de sânge, pentru a se infirma sau confirma varianta că şoferul era sub influenţa băuturilor alcoolice. Aşteptarea se anunţă însă destul de lungă, cunoscut fiind faptul că Poliţia are datorii financiare către Serviciul Judeţean de Medicină Legală, cauză din care multe din probe sunt blocate, ţinând pe loc astfel şi finalizarea dosarelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii, acuzaţi că au mutat accidentul mortal de la Humor de pe trecerea de pietoni.
 Vizualizări articol: 4988 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 12 voturi
Poliţiştii, acuzaţi că au mutat accidentul mortal de la Humor de pe trecerea de pietoni3.7512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Soferul ar trebui pus pe scaunul electric trimis de
(21 apr 2010, 15:26:29
La 16 m cat a zburat sraca fata prin aer voi mai puteti sa spuneti ca vecinii sunt subiectivi?! Cu ce viteza trebuia sa circule nenorocitul prin localitate? Asta 1 . 2- Mai ales ca se apropia de o trecere de pietoni. Plus ca soferul a refuzat sa sufle in fiola. De ce ? De pilos ce este, probabil. Ii doresc la nenorocitul ala sa dea o masina peste el. Ar trebui sa primeasca 25 de ani de inchisoare, dar cu justitia din Romania sunt sigur ca scapa basma curata.
1.1  RE: Soferul ar trebui pus pe scaunul electric trimis de
(21 apr 2010, 19:26:24
A refuzat sa sufle in fiola deoare daca facea testul, acesta putea fi considerat proba la dosar. La spital... se recolteaza sange, se trimite la analize, si pe drumul de la recoltare pana la certificat... se pot intampla multe. Cu 5.000 euro iesi Alba ca Zapada. Binenteles, asta doar in cazul in care ai de unde da si prin cine da.
2.   ... trimis de
(21 apr 2010, 19:21:47
Indiferent daca respectivul copil ar fi trecut strada in fuga, pe trecere sau pe langa trecerea de pietoni soferul este vinovat. Daca mergi cu 60 Km/h tot ai timp sa pui frana, Il lovesti putin, dar nu-l omori. Ori daca calci pedala ca inconstientul in localitate...
3.   Trist trimis de
(21 apr 2010, 19:31:28
eu am mai facut un comentariu in ziua cand s-a intamlat accidentul,tot asa am spus ca baietii de mai sus,dar erau niste tampiti,niste nemernici care tineau cu el. gunoaie nenoricite . si beat si cu viteza .
3.1  RE: Trist trimis de
(21 apr 2010, 23:16:50
Cred ca ar trebui sa te cheme Oligofren in loc de Onofrei. Si pt ca stiu ca faci referire la mine si inca cineva, te anunt ca esti un mare cretin. Eu am analizat situatia dpdv al faptului juridic. Ca persoana sunt fff sigur ca baietasu e vinovat si ar trebui sa-si primeasca pedeapsa, dar in procesul de justitie nu il bagi la racoare fiindca asa crezi tu sau alti tampitei de pe aici. Ca eu ca persoana pot sa ma insel si hopaa..cum? Persoane care stau la bulau degeaba? Suna cunoscut in Romanica nu? Deci oricat de vinovat ar fi baietasu, are si anumite drepturi fie ca iti place fie ca nu. Ca alta data s-ar putea sa fii tu in locul lui si sa uzezi de orice ca sa nu intri la racorica. Boule!
3.2  RE: Trist trimis de
(21 apr 2010, 23:17:55
Si nu-i nimic trist in afara de tine...o l. aba trista
4.   Destepti trimis de
(21 apr 2010, 20:46:09
dupa cum observ toti sunteti destepti....nu ati fost la fata locului si gata stiti voi ce sa intamplat...ati stat langa el sa vedeti daca e beat....daca a omorat`o pe trecerea de pietoni....vedeti`va de treaba si nu mai mancati rahat atata.....parca ati fi fost voi la locul accidentului si stiti cat a baut ce viteza a avut une sa intamplat....
4.1  RE: Destepti trimis de
(22 apr 2010, 10:21:28
Cineva a omorat un copil, asta s-a intamplat. Indiferent ca era beat, sau ca avea sau nu avea viteza, fapta ramane: o fetita este moarta. Am fost destul de clar ?
5.   Gelucule trimis de
(21 apr 2010, 23:58:58
la cum ii iei apararea se pare ca tu ai fi autorul accidentului. poate o sa ai si u un caz asemanator in familie si atunci sa te vad cum mananci caca..o. stati linistit ca il scoate taticu pe criminal ca are bani si politaii is de caca...o.p s sunt din gura humorului....
6.   Lasati-o mai moale trimis de
(23 apr 2010, 12:52:17
mai usor cu atatea acuze pentru ca nici macar nu stiti ce s-a intamplat, exact, ati citit o stire si hai sa vorbim aiurea ca sa nu stam degeaba.Daca erati din familia fetei moarte, normal acuzati baiatul, daca erati din familia baiatului, normal ii luati lui apararea, dar nu sunteti de nicio parte, asa ca putina obiectivitate si respect. daca tatal baiatului este om de afaceri sau sarac lipit pamantului, nu ati voi cu el sa vedeti, nu mai fiti frustrati ca parintii vostri nu s-au descurcat in viata, asta e , poate o veti face voi.De ce n-a suflat in etilotest, de ce n-a facut aia...!? ca sa aveti voi de ce comenta.Eu eram la politie si nu era imbracat in haine de politist pentru a putea iesi, tigani nu erau in zona la acea ora, asa ca lasati scenele de filme.
7.   Lasati-o mai moale trimis de
(23 apr 2010, 12:54:56
mai usor cu atatea acuze pentru ca nici macar nu stiti ce s-a intamplat, exact, ati citit o stire si hai sa vorbim aiurea ca sa nu stam degeaba.Daca erati din familia fetei moarte, normal acuzati baiatul, daca erati din familia baiatului, normal ii luati lui apararea, dar nu sunteti de nicio parte, asa ca putina obiectivitate si respect. daca tatal baiatului este om de afaceri sau sarac lipit pamantului, nu ati voi cu el sa vedeti, nu mai fiti frustrati ca parintii vostri nu s-au descurcat in viata, asta e , poate o veti face voi.De ce n-a suflat in etilotest, de ce n-a facut aia...!? ca sa aveti voi de ce comenta.Eu eram la politie si nu era imbracat in haine de politist pentru a putea iesi, tigani nu erau in zona la acea ora, asa ca lasati scenele de filme.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei