Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 apr 2010 - Anul XV, nr. 91 (4382)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Decizie controversată

Individul acuzat că a incendiat maşina poliţiei, lăsat în libertate de judecători

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dintre cei doi indivizi acuzaţi că ar fi incendiat o maşină de poliţie, doar unul dintre ei a ajuns, în noaptea de luni spre marţi, în faţa judecătorilor, pentru arestare, însă şi acesta, după câteva ore petrecute în celulele de la subsolul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a plecat acasă, la Botoşana.

Ionuţ Virgil Cozaciuc (20 de ani) şi presupusul complice al acestuia, George Boca (25 de ani), ambii din comuna Botoşana, au fost aduşi, luni seară, în jurul orei 22:00, cu cătuşe pe mâini, la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, fiind audiaţi de procurori.

Dacă Cozaciuc a recunoscut că el a incendiat maşina poliţiştilor, Boca a spus că el nu are nici o implicare, neavând de unde să ştie ce intenţionează amicul său să facă.

La dosar, poliţiştii au depus şi o înregistrare video a momentului incendierii Logan-ului poliţiei, imagini surprinse de o cameră video de supraveghere, montată pe un imobil aflat în imediata apropierea a locului în care fusese lăsata maşina de poliţie, înainte de a fi distrusă de flăcări.

După câteva ore de audieri, Boca a fost lăsat să plece, fiind revocată ordonanţa de reţinere emisă pe numele său şi dispunându-se cercetarea în stare de libertate.

Amicul acestuia, Cozaciuc, a fost luat de anchetatori şi dus la Judecătoria Suceava, procurorii considerând că se impune arestarea preventivă a tânărului care a avut tupeul să dea foc maşinii de poliţie.  Judecătorii, însă, au considerat că propunerea procurorilor nu e întemeiată, motiv pentru care au decis să-i dea drumul suspectului şi să lase goala celula pe care poliţiştii i-o „rezervaseră” deja în arestul unităţii.

 

Procurorii au făcut recurs

Nemulţumiţi de decizia magistraţilor Judecătoriei, procurorii anchetatori au făcut recurs, sperând ca judecătorii de la Tribunal să le admită propunerea şi să decidă arestarea preventivă a lui Cozaciuc.

Fapta pentru care sunt acuzaţi cei doi tineri s-a petrecut în noaptea de duminică spre luni (11/12 aprilie a.c.), chiar în timp ce poliţiştii din comună făceau cercetări la un bar în care  Ionuţ Virgil Cozaciuc a provocat mai multe distrugeri.

Tânărul, susţin poliţiştii, se afla în stare de ebrietate şi a spart mai multe pahare şi sticle, iar apoi, la ieşirea din local, a distrus motoscuterele a doi consăteni.

Însoţit de amicul său, George Boca (25 de ani), care era cu maşina, Cozaciuc a revenit ulterior în zonă, şi, în timp ce poliţistul făcea fotografii judiciare cu pagubele lăsate de acesta în urmă, s-a dus la autoturismul poliţiei, a spart unul dintre geamurile din faţă, a turnat aproximativ doi litri de benzină pe banchete şi dat foc cu o brichetă.

Incendiul a fost stins de poliţist cu extinctorul din dotare, însă scaunele şi tapiţeria au fost distruse.

Infracţiunile pentru care sunt cercetaţi cei doi tineri, distrugere (aliniat 4), respectiv complicitate la distrugere, sunt pedepsite cu închisoarea de la 3 la 15 ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Individul acuzat că a incendiat maşina poliţiei, lăsat în libertate de judecători.
 Vizualizări articol: 2718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Individul acuzat că a incendiat maşina poliţiei, lăsat în libertate de judecători5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   E bine si asa trimis de
(21 apr 2010, 16:26:13
pai daca nici acum nu-i aresteaza, atunci cand? Ce prestanta mai are bietul politist in fata acestui .....tentativa de om. Sau poate nu prezinta pericol social? Se poate....
2.   Proasta miscare trimis de
(21 apr 2010, 18:54:04
...atunci cand s-a decis ca procurorii nu mai pot sa aresteze preventiv, ci judecatorii.
3.   Unde e dreptatea trimis de
(21 apr 2010, 21:28:23
de aceea nu se misca nimic in tara asta caci cei vinovati niciodata nu platesc.cand face o fapta spune citez:;DACA VA FI GASIT VINOVAT;deci se vede dca el a facut fapta si atunci ce doamne iarta-ma mai cercetezi?la mititica cu ei sa starpim odata raul de la radacina .dar mai este mult pana o sa ajungem sa fim asa cum trebuie.ASTA E TARA IN CARE TRAIM BINE!!!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei