Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 apr 2010 - Anul XV, nr. 91 (4382)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Declaraţii

Conducerea IŞJ recomandă părinţilor să-şi ducă copiii la şcoală în ziua de grevă a dascălilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectorul şcolar general adjunct al IŞJ Suceava, Petru Carcalete, recomandă părinţilor să-şi ducă copiii la grădiniţă şi la şcoală pe data de 22 aprilie 2010, chiar dacă ziua este declarată zi de grevă generală în educaţie.

Carcalete a declarat că „potrivit legii, o treime din cadrele didactice ale şcolii trebuie să fie prezente în unitatea de învăţământ şi să-i supravegheze pe elevi. Cât despre elevi, aceştia au datoria să vină la şcoală, pentru ei nu există grevă”.

Toate sindicatele din educaţie din Suceava au anunţat la IŞJ că joi vor bloca activitatea didactică din şcoli şi din grădiniţe. Greva este anunţată pentru o zi şi zece mii de dascăli, din cele peste 900 de unităţi de învăţământ din judeţ, refuză să intre mâine la ore. Inspectorul şcolar general, Petru Carcalete, a declarat că „la IŞJ au ajuns notificări de la toate formaţiunile sindicale din educaţia suceveană prin care suntem anunţaţi că joi este zi de grevă”. Ziua de grevă nu le va fi plătită profesorilor, iar Carcalete a anunţat că „dascălii îşi vor primi bani pentru joi numai după ce vor recupera orele. Dacă nu le vor recupera, nu vor primi bani pentru această zi”.

 

Toate sindicatele din judeţ au anunţat că intră în grevă

Aşa cum am precizat, la grevă vor participa toate sindicatele din judeţ. Preşedintele Uniunii Judeţene a Sindicatelor din Învăţământ, Sport, Cultură şi Protecţia Copilului „Pro-Educaţia”, Traian Pădureţ a declarat că sindicatul pe care îl reprezintă, afiliat la FEN la nivel naţional, va face grevă joi. „Au apărut în presa naţională dezinformări, potrivit cărora FEN nu ar face grevă. Nu este adevărat, toţi membrii noştri au votat în unanimitate pentru greva de joi şi 78% dintre ei sunt de acord să intre şi în grevă generală pe perioadă nedeterminată, deci joi, şi cadrele didactice din FEN sunt în grevă”. 

În ceea ce priveşte prezenţa elevilor la şcoală, deşi e zi de grevă, Traian Pădureţ a spus că „se doreşte o zi cu şcolile cu lacăt pe uşă. Aşa cum medicii nu au ţinut cont că sunt bolnavi care oricând pot avea nevoie de ajutor, la fel şi noi, vrem să închidem şcolile. În cazul în care elevii vor veni, în şcoli vor fi profesori şi-i vor supraveghea”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conducerea IŞJ recomandă părinţilor să-şi ducă copiii la şcoală în ziua de grevă a dascălilor.
 Vizualizări articol: 1729 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Conducerea IŞJ recomandă părinţilor să-şi ducă copiii la şcoală în ziua de grevă a dascălilor3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ha trimis de
(21 apr 2010, 21:57:16
Sa te duci tu sa pazesti elevii! Cred insa ca ai si uitat cum se face scoala de cand nu ai mai predat o ora.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei