Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 mar 2010 - Anul XV, nr. 61 (4352)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Ingeniozitate

Ambalajele de flori şi sacii menajeri, haine de podium la „Petru”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aula Colegiului Naţional „Petru Rareş” din Suceava s-a transformat vineri într-un adevărat podium al modei, podium pe care au păşit manechinele liceului şi au prezentat o serie de ţinute vestimentare de o ingeniozitate şi unicitate deosebită.

„Spring Fashion Parade” este evenimentul inedit care a avut loc vineri seara la „Petru Rareş”, o prezentare de modă cu ţinute lucrate la mare artă de către elevii liceului, numai din materiale ecologice şi reciclabile.

Designerii de haine din deşeuri au dat dovadă de o imaginaţie ieşită din comun şi au reuşit să creeze, din hârtie igienică, saci menajeri, ambalaje de flori, şerveţele şi capace din plastic, ţinute vestimentare care atrăgeau privirile.

„Moda poate fi pe placul tuturor chiar şi atunci când te îmbraci ecologic” a fost mesajul transmis publicului de către unul dintre prezentatorii evenimentului, Clara Popadiuc, care a deschis astfel „Spring Fashion Parade” şi i-a invitat pe manechini şi manechine să între rând pe rând pe scenă şi să-şi prezinte ţinutele.

Prezentarea a fost una „ca la carte”, iar manechinii au intrat pe podium şi au defilat în ţinute de primăvară-vară, toate „croite” din materiale eco. 32 de liceeni şi 20 de elevi de gimnaziu au păşit pe podium îmbrăcaţi în haine din materiale reciclabile, însă lucrate atât de bine încât trebuia să le priveşti foarte atent ca să realizezi că sunt cartoane, ziare sau materiale plastice.

Rochii din saci menajeri, accesorizate cu pălării create din ambalaje de flori şi poşetă din ziare, rochii din carton cu trenă plisată realizată tot din ziare, costume din saci de rafie sau saci de detergent, sunt doar câteva dintre creaţiile vestimentare eco prezentate vineri seara pe podiumul de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”.

Întreaga colecţie, care înseamnă peste 50 de creaţii vestimentare ecologice, unicat, a fost realizată de către elevi ai Colegiului „Petru Rareş” în numai două săptămâni.

 

„Eco Superman”

De la eveniment nu a lipsit nici „Superman”, care le-a demonstrat celor prezenţi în sală că este un ecologist convins şi a purtat un costum făcut numai din saci menajeri.

Fiecare manechin care şi-a prezentat ţinuta eco a fost jurizat, iar în finalul competiţiei au fost alese şi cele mai deosebite creaţii.

Evenimentul de vineri seara a fost de fapt o strângere de fonduri. Mai exact, în curând, Colegiul Naţional „Petru Rareş” va organiza Festivalul de Teatru în limba engleză „Magic fest”, iar elevii s-au gândit să organizeze o paradă de modă pentru a strânge fonduri pentru festival. Astfel, fiecare spectator al paradei a plătit un bilet de intrare pentru a putea viziona creaţiile vestimentare eco.

„Scopul evenimentului a fost să-i conştientizăm pe tineri despre ceea ce înseamnă ecologia, dar a fost şi o strângere de fonduri pentru Magic Fest”, a declarat Laura Salciuc, profesor de limba engleză la Colegiul Naţional „Petru Rareş”.

Clara Popadiuc, prezentatoarea paradei, s-a declarat uimită de creaţiile pe care le-a prezentat. „Nu mă aşteptam să fie atât de inventivi. Mă aşteptam să văd nişte saci menajeri legaţi cu un şnur, dar am rămas surprinsă, pentru că elevii au creat haine adevărate din materiale pe care în mod normal le aruncăm”, a spus Clara Popadiuc.

 

Ţinutele au fost jurizate şi premiate

Cea mai reuşită creaţie eco purtată de elevii de liceu a fost o rochie lucrată numai ambalaje de flori şi hârtie creponată, purtată de Mihaela Cojocariu, elevă în clasa a  IX-a A. O rochie scurtă, pe nuanţe de auriu, verde şi orange, cu un corset creat din ambalaje de flori transformate în trandafiri şi aşezaţi estetic unul lângă celălalt. Creaţia aparţine Luizei Cureluşă, elevă în clasa a XII-a. 

Pe locul 2 s-a situat Andreea Goreac, elevă în clasa a X-a A,  iar pe locul 3, Alina Alexie, tot din clasa a X-a A.

La categoria „junior”, şi anume prezentarea eco a elevilor de gimnaziu, pe locul I s-a situat Maria Sandu Zaharia, din clasa a V-a B, pe locul al doilea, Ilinca Surdu, din clasa a VI-a A, iar pe locul al treilea, Delia Ostafie, din clasa a V-a A.

Juriul a acordat şi o serie de premii speciale. Titlul de „Cea mai bună apariţie scenică masculină” i-a revenit elevului Ştefan Rabei, din clasa a VI-a A. Bianca Iftimie, din clasa a VI-a A, a purtat cea mai elegantă ţinută, iar Sabina Vodă, din clasa a IX-a E, a fost desemnată de juriu ca fiind „Cea mai fermecătoare prezenţă”.

„Cei mai buni designeri” au fost Luiza Cureluşă şi Robert Sandu, din clasa a XII-a A.

„Cea mai bună atitudine de prezentare” au avut-o Mihaela Cojocariu şi Vlad Bolohan, elevi în clasa a IX-a A, iar „cea mai originală prezenţă a avut-o Francesca Doboş, din clasa a IX-a E.

Evenimentul de vineri seara a inclus şi o prezentare de ţinute vestimentare non-eco, care de asemenea a fost jurizată şi premiată.

Astfel, la categoria „Non-eco”, locul I, categoria seniori, a fost obţinut de Oana Netea, clasa a X-a A,  locul II l-a luat Dana Cozmiuc, tot din clasa a X –a A, iar locul III a fost obţinut de Alina Alexie, din aceeaşi clasă. La categoria „Juniori”, pe primul loc s-a situat Ilinca Surdu, din clasa a VI-a A, urmată de Maria Postolache Lucaveski, clasa a VI-a A, ocupanta locului II, şi de Ioana Popescu, clasa a V-a A, care a obţinut locul III.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambalajele de flori şi sacii menajeri, haine de podium la „Petru”.
 Vizualizări articol: 2568 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Ambalajele de flori şi sacii menajeri, haine de podium la „Petru”5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei