Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 mar 2010 - Anul XV, nr. 60 (4351)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Program guvernamental

Flutur vrea ca locuinţele specialiştilor din mediul rural să păstreze arhitectura zonei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarii din mediul rural au termen ca până pe 22 martie să identifice terenuri pe care să se ridice case pentru specialişti prin programul „Renaşterea satului românesc – 10 case pentru specialişti”, program aprobat de Guvernul României şi care urmează a fi derulat prin Agenţia Naţională de Locuinţe.

Mesajul le-a fost transmis ieri de prefectul Sorin Arcadie Popescu, în cadrul întâlnirii pe care primarii au avut-o la Palatul Administrativ cu autorităţile judeţene. Popescu le-a spus primarilor să pună la dispoziţia Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, cel care va asigura finanţarea programului, loturi de teren de minim 500 metri pătraţi pentru construirea fiecărei locuinţe, să aibă în vedere gruparea în cât mai puţine locaţii a caselor ce urmează a fi construite, iar amplasamentul acestora să fie numai în satul reşedinţă de comună. Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a ţinut să atragă atenţia asupra arhitecturii viitoarelor case pentru specialişti. El vrea ca locuinţele să se încadreze în arhitectura zonei, urmând să se facă demersuri în acest sens la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

„Să nu cumva să construim pagode pe la ţară. Vom face demersuri la Ministerul Dezvoltării pentru ca aceste locuinţe să se încadreze în arhitectura locală”, a spus Flutur.

 

Casele vor avea suprafeţe cuprinse între 100-120 de metri pătraţi

Programul guvernamental prevede construirea a câte zece locuinţe de serviciu în fiecare comună. Casele vor fi repartizate spre închiriere prioritar tinerilor specialişti cu vârsta sub 35 de ani, personalului didactic (minim 50%), medicilor şi asistenţilor medicali şi poliţiştilor, acolo unde este cazul. Aceste locuinţe pot fi repartizate şi specialiştilor cu vârste peste 35 de ani. Casele vor avea suprafaţa construită desfăşurată de 100 metri pătraţi pentru locuinţe cu două camere, respectiv de 120 metri pătraţi pentru locuinţe cu trei camere. Locuinţele construite prin programul guvernamental vor aparţine exclusiv domeniului public al comunei şi nu vor putea fi vândute. Acolo unde se consideră oportun, consiliile locale pot hotărî achitarea chiriei din bugetele locale, în condiţiile legii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur vrea ca locuinţele specialiştilor din mediul rural să păstreze arhitectura zonei.
 Vizualizări articol: 1179 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur vrea ca locuinţele specialiştilor din mediul rural să păstreze arhitectura zonei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa traiti bine trimis de
(15 mar 2010, 09:58:32
Tin sa aduc aminte academicienilor, ca in zona tara paielor casa traditionala era din lut cu balega si cu paie, era sub cota 0 si se numea bordei. Prentru ca nu mai avem agricultura paie si balega nu mai avem.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei