Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 feb 2010 - Anul XV, nr. 46 (4337)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Necesitate

Locuinţele ANL, de zece ori mai puţine decât numărul de cereri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 800 de tineri din municipiul Suceava sunt pe listele de priorităţi pentru cele 80 de apartamente care vor fi repartizate, în cel mai bun caz, în 2011.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că, în baza noilor reglementări în privinţa repartizării locuinţelor ANL, în luna februarie a fiecărui an se face o prioritizare a listei celor care au solicitat locuinţe ANL.

Lista, care cuprinde 829 de solicitanţi, va fi supusă aprobării aleşilor locali în şedinţa de joi a Consiliului Local Suceava.

“Sunt trei condiţii esenţiale pentru a primi o locuinţă prin ANL – vârsta de până la 35 de ani, un loc de muncă în municipiul Suceava sau pe o rază de până la 10 kilometri şi domiciliu în municipiul Suceava.

Pentru cele 80 de potenţiale locuinţe ANL, care au fost licitate pentru a fi executate în zona Metro, iar în prezent sunt blocate de o contestaţie în instanţă a licitaţiei făcute de ANL, sunt eligibile 829 de cereri, venite din partea potenţialilor solicitanţi”, a declarat şeful municipalităţii sucevene.

Acesta a spus că aproape zilnic sunt înregistrate la Primărie noi cereri de locuinţe, atât sociale cât şi ANL, dar municipalitatea nu mai are de unde să le ofere aşa ceva.

“Primăria nu mai are de unde da atâtea locuinţe. Nu avem să dăm locuinţe nici măcar la 10% din numărul de solicitări actuale. Iată că avem 80 de locuinţe care urmează a fi construite şi sunt deja depuse 829 de cereri, adică 10,36 suceveni se bat pentru o locuinţă. Facem tot ce putem, ne-am dat silinţa să atragem locuinţe ANL, să realizăm locuinţe la mansardă, am dat terenuri de casă pentru tinerii ce au până în 35 de ani, dar este clar că nu avem de unde da 800 de locuinţe. Fac apel la cei care au depus aceste cereri, o parte din ei să încerce să obţină o locuinţă prin programul Prima Casă”, a spus Ion Lungu.

Lista supusă aprobării Consiliului Local este una provizorie, deoarece până la momentul repartizării locuinţelor poate suferi modificări, în funcţie şi de actele pe care le aduc solicitanţii sau de modificările apărute în viaţa lor, de la căsătorie, copii, terminarea studiilor superioare, până la modificarea suprafeţei locuibile în care trăiesc.

 

Terenurile necesare pentru construirea de noi locuinţe ANL, inexistente

Dacă municipiul Suceava nu va primi noi terenuri, din suprafeţele administrate de Agenţia Domeniilor Statului, alte locuinţe ANL nu vor putea fi construite.

Primarul Ion Lungu a spus că cele două blocuri cu 80 de apartamente care vor fi construite tot în zona Metro sunt singurele care mai încap pe cele două hectare de teren preluate tot de la ADS, mai exact de la Staţiunea de Cercetare Agricolă.

“În măsura în care ni se vor atribui terenuri de la Staţiune, le vom pune la dispoziţia ANL pentru construirea de noi locuinţe”, a adăugat Lungu, care a făcut deja demersuri în acest sens la Guvern.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locuinţele ANL, de zece ori mai puţine decât numărul de cereri.
 Vizualizări articol: 816 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Locuinţele ANL, de zece ori mai puţine decât numărul de cereri3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei