Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 feb 2010 - Anul XV, nr. 44 (4335)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Oportunităţi

Oferte de muncă pentru farmacişti în Marea Britanie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Oferta de angajare în Spaţiul Economic European se adresează, în această săptămână, medicilor, farmaciştilor şi lucrătorilor în agricultură.În această perioadă sunt vacante 242 de locuri de muncă în străinătate, în Danemarca, Germania şi Marea Britanie. Astfel, în Danemarca sunt disponibile 200 de locuri pentru muncitori necalificaţi în agricultură, la recoltare de căpşuni, zmeură, mazăre, ceapă, dovleci. Durata programului de lucru este de 30-37 ore săptămânal, şase zile pe săptămână. Se cer cunoştinţe de limbă engleză la nivel mediu, experienţă, vârsta minimă 18 ani şi capacitatea de a presta muncă fizică grea în aer liber. În unele ferme lucrătorilor li se solicită să aducă de acasă cort, haine groase, ustensile de gătit. În altele, cazarea se face în rulote sau alte spaţii acoperite. Pentru serviciile oferite la locul de cazare (bucătărie, toalete, maşini de spălat, frigidere, TV etc.) se percepe taxă. Plata muncii se face în funcţie de cantitatea recoltată, 0,9 euro pe kg (o medie pe oră de 10-14 euro). Durata contractului este de 5-10 săptămâni la căpşuni, la mazăre 8-10 săptămâni şi la dovleci/ceapă de 4-5luni.

Tot în Danemarca, în localităţile Broby, Arslev din regiunea Funen, în centrul Danemarcei mai sunt disponibile zece posturi de grădinari şi ajutori de grădinari. Locurile de muncă sunt în sere, cu obligaţia frecventării unor cursuri de specialitate. Pe timpul întregii perioade (munca la seră + frecventarea de cursuri) angajatul va primi salariul normal. Munca presupune controlul cultivării, începând cu  momentul în care seminţele plantate pe câmp sunt mutate în sere. Grădinarul e implicat şi în programarea sistemului climatic şi dezinfectarea serelor. Aplicantul trebuie să aibă vârsta între 18-30 de ani, să fie absolvent de liceu/facultate cu profil agricol sau să fie student la facultate de agronomie, să fie motivat să muncească şi să studieze pentru doi ani (ajutor de grădinar) sau patru ani (grădinar) în Danemarca. Experienţa în munca agricolă este un avantaj. Limba daneză se învaţă la cursuri de seară. Salariul este de 1.270 euro brut lunar, cu un impozit între 5-10%. Aplicanţii trebuie să urmeze cursuri plătite de guvernul danez: pentru grădinar -45 de săptămâni de colegiu, pentru ajutor de grădinar -33 săptămâni la colegiu. Angajatorul oferă ajutor la cazare sau oferă cazare contracost (între 136-270 euro/lună). Durata contractului este de doi ani în cazul ajutorului de grădinar în seră şi trei ani şi opt luni pentru grădinar.

 

În Danemarca, guvernul suportă cursurile de limba daneză pentru angajaţii români

Alte zece locuri sunt disponibile în diverse ferme de creştere a animalelor (porci, vaci) şi de cultivare a fructelor şi legumelor, în Odense, în sudul ţării. Pot aplica doar absovenţii unui liceu agricol sau student/proaspăt absolvent (de maxim un an) al unei facultăţi cu profil agricol, cu vârsta 18-30 ani. Limba daneză se învaţă la cursuri serale. Salariul este de1.270 euro brut lunar. Durata contractului este de 4-8 luni, cu precizarea că lucrul poate începe oricând în timpul anului.

Pentru medici, posturile sunt în clinici universitare din Odense: două posturi pentru medici neurofiziologi, trei pentru medici specialişti în psihiatrie, cinci pentru medici specialişti în  mamografii. Pentru specialişti în mamografii se cere calificare in radiologie, preferabil experienţă în mamografii şi screening, în diagnosticarea cu ultrasunete, RMI, biopsii. Salariu brut lunar este între 7.500-8.700 euro, în funcţie de calificări. Cursul de limba daneză este gratuit. Psihiatrii sunt căutaţi de Clinica de psihiatrie Middelfart,  centru de tratament de înaltă calitate al pacienţilor cu schizofrenie. Salariul brut lunar este între 6500 şi 8000 euro, în funcţie de experienţă şi calificări.

Departamentul de neurologie al Spitalului Universitar din Odense caută şi medici specialişti în diagnoza şi tratamentul afecţiunilor neuromusculare acute şi cronice. Sunt acceptaţi şi absolvenţii care au terminat recent studiile. Nu sunt solicitate servicii în regim de urgenţă. Salariu brut lunar este între 6.500 şi 8.000 euro, în funcţie de calificări.

Doi medici rezidenţi în psihiatrie şi neurologie caută şi Germania, la un spital partener al Universităţii din Bielefeld. Se cer cunoştinţe de limba germană nivel B2 conform Europass şi se oferă un salariu brut de 3.662 euro/ lună, cu contract pe perioadă nedeterminată. Marea Britanie are zece posturi vacante pentru farmacişti care ştiu limba engleză. Programul de lucru este de 40 ore pe săptămână, incluzând weekendurile. Salariul este de 33.000 lire brut pe an. Ofertele prezentate se regăsesc pe site-ul EURES www.eures.anofm.ro. Persoanele interesate pot solicita informaţii la telefon 0230 523279 sau la sediul Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă şi Şomaj Suceava, camera 5, parter.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oferte de muncă pentru farmacişti în Marea Britanie.
 Vizualizări articol: 1270 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 3 voturi
Oferte de muncă pentru farmacişti în Marea Britanie4.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei