Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 feb 2010 - Anul XV, nr. 42 (4333)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Decizie de moment

Strada Mihai Viteazul, blocată circulaţiei rutiere, pentru a fi curăţată de zăpadă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Una din principalele artere de circulaţie din municipiul Suceava, strada Mihai Viteazul, a fost închisă ieri dimineaţă, timp de câteva ore, pentru a fi curăţată zăpada care încurca atât circulaţia rutieră, cât şi cea pietonală.

Măsura, care ar fi trebuit luată încă de cum au încetat ninsorile în Suceava, a fost pusă în aplicare în urma unei decizii de moment, atunci când conducerea municipalităţii sucevene a văzut că, deşi au trecut cinci zile de la ninsori, pe strada respectivă se circula încă extrem de greu, doar pe o singură bandă, din cauza mormanelor de zăpadă şi a maşinilor parcate pe lateralele străzii.

Oprirea circulaţiei rutiere pe zona cuprinsă între parcul Policlinicii Areni şi Colegiul Naţional „Petru Rareş” a bulversat sute de şoferi, care nu aveau de unde să ştie că circulaţia este blocată, pentru că acest lucru nu a fost anunţat înainte.

“Pe acolo se circula deja foarte greu, pentru că lateralele străzii erau blocate de maşini parcate şi zăpadă. Am preferat să închidem total pentru câteva ore, pentru a curăţa totul şi a se circula bine de acum înainte”, a spus viceprimarul Sucevei Viorel Seredenciuc, care a trimis ieri dimineaţă Poliţia Comunitară să oprească circulaţia şi să dea o mână de ajutor echipelor de salubrizare.

 

Tone de zăpadă, adunate cu buldozerul

Pentru a curăţa strada de mormanele imense de zăpadă adunate pe margini, care de multe ori înglobau chiar şi maşinile rămase acolo încă din toamnă, a fost necesară mutarea zecilor de maşini care ocupau lateralele şi nu permiteau accesul utilajelor de deszăpezire.

De acest aspect s-a ocupat în principal Poliţia Comunitară, care a avut sarcina de a identifica proprietarii tuturor vehiculelor şi de a îi chema să îşi mute temporar autovehiculele în alte părţi. În cazul unor autoturisme, a fost mai întâi necesară deszăpezirea lor totală, pentru că proprietarii nu le mai mişcaseră de anul trecut, de când a venit iarna.

Apoi, un buldozer şi o echipă de muncitori de la Rosal s-au ocupat de strângerea zăpezii. Lama buldozerului a dizlocat tone de zăpadă şi gheaţă de pe trotuare şi de pe stradă, toate fiind încărcate apoi într-un camion şi duse undeva pe câmp, unde se vor putea topi fără a mai stânjeni în vreun fel circulaţia.

Viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harşovschi, care răspunde de partea de salubrizare, a spus că nu exclude aplicarea aceleiaşi strategii şi pe alte străzi din zona centrală, intens circulate, unde traficul rutier este perturbat de prezenţa cantităţilor foarte mari de zăpadă pe lateralele străzii, încât maşinile parcate alături ocupă o bandă de circulaţie. În acelaşi timp, el a spus că în nici un caz nu se poate aplica aceeaşi măsură pe toate străzile, din cauza costurilor imense, de peste 5 miliarde de lei vechi, pe care le-ar reprezenta o astfel de operaţiune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Strada Mihai Viteazul, blocată circulaţiei rutiere, pentru a fi curăţată de zăpadă.
 Vizualizări articol: 937 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Strada Mihai Viteazul, blocată circulaţiei rutiere, pentru a fi curăţată de zăpadă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei