Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 dec 2009 - Anul XIV, nr. 292 (4278)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Criză mare

Numărul şomerilor din judeţ se apropie vertiginos de 20.000

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care rămân fără locuri de muncă îngroaşă din ce în ce mai mult rândurile şomerilor, cele mai recente date statistice arătând că numărul acestora se apropie de 20.000.
Conform Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava, la finele lunii noiembrie a acestui an, rata şomajului din judeţ a ajuns la 7,58%, cu 0,31 puncte procentuale mai mare decât cea din octombrie şi cu 3,45% peste cea din noiembrie 2008.
„Creşterea numărului de şomeri, previzibilă şi în perioada următoare, se datorează sezonalităţii din anumite domenii de activitate, la finele lunii noiembrie numărul de şomeri înregistraţi la nivel judeţean ajungând la 19.151 de persoane. Numărul de şomeri proveniţi din disponibilizări colective şi individuale pe piaţa muncii de la debutul anotimpului rece, specific încetării activităţilor cu caracter sezonier, a fost de 1.021 persoane în luna octombrie şi 1.120 persoane în luna noiembrie”, a precizat Anca Capverde, purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava.
Statisticile agenţiei mai arată că cei mai mulţi şomeri intraţi în evidenţe provin din domeniul construcţii (389), urmaţi de cei din comerţ (184), silvicultură şi prelucrarea lemnului (147), extracţia minereurilor metalifere (122) şi industrie alimentară, sector în care şi-au pierdut posturile 82 de angajaţi.
Dacă numărul disponibilizărilor este foarte mare, locurile de muncă disponibile şi implicit angajările sunt la un nivel foarte scăzut.
Purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava a ţinut să le amintească şomerilor că, pe lângă locurile de muncă disponibile în judeţ, mai există ofertele de angajare din spaţiul economic european, prin programul EURES. Detaliile despre acestea pot fi consultate pe site-ul eures.anofm.ro, în timp ce informaţii suplimentare despre perioada contractelor, salarii şi condiţii de muncă pot fi obţinute la sediul AJOFM Suceava, camera 14, sau la numărul de telefon 0230.523279, interior 104.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul şomerilor din judeţ se apropie vertiginos de 20.000.
 Vizualizări articol: 1136 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul şomerilor din judeţ se apropie vertiginos de 20.0000.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei