Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 nov 2009 - Anul XIV, nr. 276 (4262)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inaugurare

A început şi la Suceava emiterea paşapoartelor biometrice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primele paşapoarte biometrice vor fi eliberate în curând şi în judeţul Suceava, după ce ieri a fost inaugurat sistemul care permite preluarea datelor pentru acest nou tip de documente.
Prezentă la Suceava, directoarea adjunctă a Direcţiei Generale a Paşapoartelor, Corina Morariu, a ţinut să precizeze că paşaportul biometric este mult mai sigur.
„Falsificarea acestui document este mult mai dificilă, deoarece conţine 50 de elemente de siguranţă, în loc de 32, câte avea paşaportul clasic. Elementul de noutate este microcipul, o pagină de date policarbonat în cinci straturi. Este singurul document de călătorie care conţine patru fotografii şi este agreat de întreaga Uniune Europeană. La ora aceasta este un document care protejează identitatea persoanelor”, a declarat Corina Morariu.
Deocamdată, paşaportul biometric nu poate fi eliberat în regim de urgenţă, dar acest lucru ar putea deveni posibil după implementarea sistemului în toate judeţele ţării.
În paralel cu noul tip de document, la Serviciul Paşapoarte Suceava se vor elibera paşapoarte temporare, care vor respecta vechiul format, dar care vor avea valabilitate doar un an de zile.
Deşi părerile sunt împărţite vizavi de paşaportul biometric, unii suceveni şi-au înfruntat temerile şi au fost prezenţi ieri pentru a depune documentaţia necesară eliberării unui astfel de document.
Viorica Scăunaşu, o femeie în vârstă de 61 de ani, va fi prima posesoare a unui paşaport biometric eliberat de Serviciul Paşapoarte Suceava.
„Am avut ceva emoţii, dar nu pentru că mi s-au luat amprentele digitale, ci pentru că era mass-media de faţă. O să folosesc paşaportul când voi pleca în SUA, la fiul meu”, a mărturisit Viorica Scăunaşu.
Noul paşaport va fi emis în maxim 30 de zile de la data depunerii actelor, iar preţul unui asemenea document se ridică la aproape 300 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A început şi la Suceava emiterea paşapoartelor biometrice.
 Vizualizări articol: 1047 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
A început şi la Suceava emiterea paşapoartelor biometrice2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cine ne-a intrebat daca vrem acest pasaport.. trimis de
(24 nov 2009, 13:16:16
Ca de obicei opinia maselor nu conteaza din start la adoptarea unei legi. Singura tara din Europa unde se dau pasapoarte biometrice este Germania si acolo NU E OBLIGATORIU sa-ti faci pasaport biometric avand posibilitatea sa-ti faci unul simplu daca vrei. Noi,fiind mai destepti le-am introdus obligativitatea fara a consulta poporul.Daca infractorii de azi cloneaza carduri bancare care sunt infinit mai securizate decat naspeta asta de pasaport,cine-mi garanteaza mie ca datele cuprinse pe acel pasaport nu vor ajunge pe mainile cuiva rau intentionat??? Asta este primul pas facut incet si pe nesimtite spre urmatorul pas care este introducerea de catre STAT a unui cip sub piele care va avea numeroase beneficii zic ei(date despre tine,boli,cazier) asa incat sa stie dumnealui STATUL unde esti si ce faci in orice moment ,practic un CROTAL cum este pus la boi. Eu personal nu am nevoie de nimic electronic in pasaport si nu-mi voi face un astfel de document.
2.   Niste marlani trimis de
(24 nov 2009, 15:50:50
bai dobitocilor va ganditi voi ca aja e mai bine,habar nu aveti p ce lume traiti

aceasta varianta ar trebui sa fie optionala nu obligatorie da va treziti voi aja mai destepti,astia din suceava....sa fiti in pas cu moda in p... mea

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei