Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 oct 2009 - Anul XIV, nr. 241 (4227)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Transfer

Spitalul din Suceava încearcă să scape de alcoolici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Judeţean de Urgenţă Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava nu-şi mai permite să primească pacienţii alcoolici şi încearcă să-i dirijeze spre spitalele de psihiatrie din Siret şi Câmpulung Moldovenesc.
Managerul Spitalului de Urgenţă, Vasile Rîmbu, a declarat, ieri, că secţia de psihiatrie din Burdujeni este în renovare şi funcţionează doar la o treime din capacitate, astfel încât nu mai face faţă numărului mare de solicitări.
„Din cauza lucrărilor, spaţiul la Burdujeni este limitat şi facem apel la celelalte două unităţi de profil din judeţ să preia cazurile nerezolvate la noi, îndeosebi alcoolicii în sevraj”, a spus Rîmbu.
Spitalul are dificultăţi cu atât mai mult cu cât numărul cazurilor de alcoolici care ajung la Urgenţă a crescut odată cu intrarea în sezonul vinului şi ţuicii produse acasă.
Conducerea Spitalului de Urgenţă ar prefera ca pacienţii alcoolici să fie duşi de ambulanţă sau de familie direct la Siret sau Câmpulung Moldovenesc.

 

Siretul i-ar primi, dar nu are locuri

La Siret, Spitalul de Psihiatrie nu i-ar refuza, numai că şi aici locurile sunt limitate. Directorul spitalului, Tiberiu Rotaru, ne-a declarat că, la această oră, din cele 50 de locuri disponibile, 45 sunt ocupate cu pacienţi din comunitate şi un procent de 10-15 la sută dintre cei care se adresează acestui spital sunt alcoolici.
„Nu am avut refuz la internări, însă acum este destul de problematic deoarece spitalul este plin şi intrăm şi noi în reamenajări. Funcţionăm la capacitate maximă în tot timpul anului”, a precizat Rotaru.
Potrivit directorului, decizia de internare trebuie luată pentru fiecare caz în parte şi în principiu un alcoolic aflat în agitaţie psihomotorie ar trebui să ajungă la Siret doar dacă există riscul de a-şi provoca lui un rău sau celor din jur. Spitalul nu are deocamdată probleme financiare şi din acest punct de vedere are resurse pentru a face faţă unui aflux mărit de pacienţi, însă dificultăţi ar fi în privinţa locurilor libere. Statistic, din 618 pacienţi care au fost internaţi de la începutul anului la Spitalul de Psihiatrie din Siret, 76 au fost alcoolici.
La Câmpulung Moldovenesc, directorul Alexandru Paziuc nu a putut fi contactat ieri telefonic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul din Suceava încearcă să scape de alcoolici.
 Vizualizări articol: 981 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 5 voturi
Spitalul din Suceava încearcă să scape de alcoolici2.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   SUPARARE ! trimis de
(14 oct 2009, 14:02:23
D -le MANAGER, ce faceti cu alcoolicii (medici,asistenti(e),functiona sunt angajati! la spital sa vegheze asupra sanatatii noastre ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei