Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 oct 2009 - Anul XIV, nr. 241 (4227)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Organizare

Drumarii suceveni anunţă că sunt pregătiţi pentru sezonul rece

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Drumarii suceveni au anunţat că sunt pregătiţi cu materiale antiderapante şi utilaje pentru sezonul rece. Având în vedere că pentru judeţul Suceava s-a emis o avertizare meteo de cod galben pentru ploi, frig şi ninsori în zona de munte, prefectul judeţului Suceava, Sorin Popescu, a convocat ieri o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul căreia a fost analizat modul în care responsabilii cu întreţinerea drumurilor s-au pregătit pentru sezonul rece.
Sorin Popescu a precizat că în condiţiile în care pentru aceste zile s-au anunţat temperaturi scăzute, sub zero grade Celsius, precum şi viscol şi polei, a solicitat secţiilor Drumuri Naţionale din Câmpulung Moldovenesc şi Suceava, precum şi SC Drumuri şi Poduri Suceava să fie pregătite cu utilaje şi materiale antiderapante.
Potrivit spuselor şefului secţiei Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc, Liliana Dranca, în momentul de faţă sunt disponibile 605 tone de material antiderapant şi zece tone de sare, precum şi utilajele necesare pentru a interveni pe drumurile din zona de munte a judeţului.
Şeful secţiei din Suceava, Andrei Huţanu, a precizat că are la dispoziţie un stoc de 760 de tone de material antiderapant. La rândul său, directorul SC Drumuri şi Poduri Suceava, Vasile Andronache, a precizat că societatea pe care o conduce are la dispoziţie 800 de metri cubi de material antiderapant şi sare, precum şi 92 de utilaje care pot fi folosite pe drumurile judeţene.

 

Transportul elevilor cu microbuzele şcolare, doar în prezenţa unei persoane dotate cu telefon mobil

Pe de altă parte, prefectul Sorin Popescu a precizat că a solicitat poliţiştilor suceveni să monitorizeze traficul pe toate drumurile din judeţ şi să informeze şoferii în legătură cu zonele unde carosabilul este acoperit cu polei.
Pentru minimizarea efectelor negative care pot să apară din cauza ploilor, viscolului şi poleiului s-a dispus asigurarea serviciului de permanenţă în toate localităţile judeţului pentru a se raporta orice situaţie de urgenţă.
Prefectul a solicitat drumarilor ca în caz de apariţie a poleiului pe drumurile din judeţ să intervină de urgenţă, astfel încât să se încerce evitarea producerii unor accidente.
„Şefii tuturor instituţiilor care au atribuţii în situaţii de urgenţă au anunţat că au luat toate măsurile pentru a interveni dacă este nevoie, iar toate materialele şi efectivele sunt deja pregătite pentru a preveni efectele negative care ar putea să apară”, a spus Sorin Popescu.
Nu în ultimul rând, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Ioan Burlui, a recomandat ca transportul copiilor cu microbuzele şcolare să se facă doar în prezenţa unei persoane care să aibă un telefon mobil, pentru a anunţa orice situaţie de urgenţă.
„Aceeaşi măsură ar trebui să se ia şi în cazul ambulanţelor, astfel încât în situaţia în care se întâmplă ceva să fim anunţaţi de urgenţă”, a spus Burlui.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drumarii suceveni anunţă că sunt pregătiţi pentru sezonul rece.
 Vizualizări articol: 1229 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Drumarii suceveni anunţă că sunt pregătiţi pentru sezonul rece4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tare trimis de
(14 oct 2009, 18:33:47
De parca va puteti pune cu natura. Niciodata nu veti fi pregatiti suficient, totusi puteti sa incercati.
2.   Surprize surprize trimis de
(14 oct 2009, 19:52:14
Sa credem noi ca nu vor fi luati prin surprindere?De cel putin 20 de ani incoace se intampla la fel,ar fi o mare realizare sa fie altfel iarna aceasta,dar eu imi permit sa am niste rezerve vis-a-vis de pregatirea lor perfecta!Bine ar fi sa ma insel!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei