Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 oct 2009 - Anul XIV, nr. 241 (4227)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Investiţie

11.000 de metri pătraţi de alei, pavate la Spitalul de Urgenţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aleile Spitalului de Urgenţă Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, cu toate pavilioanele sale, vor fi refăcute şi pavate, bordurile vor fi schimbate şi vor fi pregătite instalaţiile pentru o fântână arteziană în curtea principală, până la finalul acestui an.
Licitaţia pentru schimbarea bordurilor şi pentru pavarea aleilor, care însumează o suprafaţă totală de 11.000 de metri pătraţi, a fost câştigată de firmele Symmetrica şi Calcarul Pojorâta, în asociere, cu suma de zece miliarde de lei vechi. Lucrările vor începe joi, 15 octombrie. Managerul spitalului, Vasile Rîmbu, a declarat, ieri, că tot anul acesta va fi schimbată poarta de la intrarea principală cu una autoportantă şi se vor amenaja toate căile de acces. În aceste zile se finalizează licitaţia pentru reabilitarea pavilioanelor de la secţia de psihiatrie Burdujeni, cu excepţia pavilionului central, la care deja se lucrează.

 

Pavilioanele Spitalului Vechi, restaurate

La Spitalul Vechi, cele patru pavilioane sunt restaurate pentru suma de 2,5 miliarde de lei vechi de Casa Design din Gura Humorului, cu păstrarea tuturor elementelor de arhitectură, iar tâmplăria la aceste secţii va fi înlocuită de ROPLAST, care a câştigat licitaţia cu suma de 2,7 miliarde de lei vechi. Potrivit directorului Rîmbu, în această perioadă se lucrează la interioare în tot spitalul, se finalizează lucrările la acoperiş la toate corpurile instituţiei şi s-a finalizat deja schimbarea instalaţiilor sanitare şi a celei termice. Anveloparea, modernizarea instalaţiei termice şi înlocuirea acoperişului ar trebui să aibă ca prim efect reducerea cheltuielilor de încălzire, apreciază Vasile Rîmbu.
Pentru anul viitor, conducerea spitalului îşi propune finalizarea amenajării parcului din curtea principală şi a fântânilor arteziene şi modernizarea împrejmuirilor şi accesului în perimetrul spitalicesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 11.000 de metri pătraţi de alei, pavate la Spitalul de Urgenţă .
 Vizualizări articol: 1243 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
11.000 de metri pătraţi de alei, pavate la Spitalul de Urgenţă3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pariu trimis de
(14 oct 2009, 19:47:23
Intreb pe oricine imi poate raspunde?Este cineva surprins ca a castigat Simmetrica licitatia?Cine pariaza contra faptului ca va fi castigatoare aceeasi firma?In rest perfect de acord cu modernizarile spitalelor,in ceea ce priveste exterioarele.La spitalul vechi ar fi bine sa se grabeasca cu tencuitul,pt ca va fi singurul lucru care va tine pavilioanele de la spitalul vechi in picioare.Daca-mi este permis,aceasta modernizare seamana grozav cu transformarea babei cloanta intr-o domnisoara care sa fie si campioana olimpica la pentatlon!Daca gresesc,incercati dv sa loviti cu un pumn mai zdravan sau cu piciorul intr-un perete si veti vedea rezultatul.In ce priveste copacii din parcul spitalului, incercati sa nu-i modernizati ca pe fratii lor din parcul central si sa-i inlocuiti cu iarba si pavele.S-ar putea sa se creada ca asta este solutia pt izgonirea ciorilor,odata cu disparitia copacilor,dar atentie sa nu se mute pe cladirea primariei,ca bufnitele de la Cotroceni.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei