Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 sep 2009 - Anul XIV, nr. 206 (4192)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţie

S-a semnat contractul pentru modernizarea drumului judeţean Vatra Dornei - Şaru Dornei - Panaci

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Drumul judeţean Vatra Dornei - Şaru Dornei - Panaci intră în lucrări de modernizare. Contractul de execuţie a lucrărilor a fost semnat ieri la sediul Consiliului Judeţean între preşedintele instituţiei, Gheorghe Flutur, şi reprezentanţii firmelor constructoare, în speţă Con Bucovina Suceava, Cominco Frasin şi Eurostrade Gura Humorului. Vor fi reabilitaţi 22 de kilometri de drum, termenul de execuţie fiind de 12 luni. Investiţia este finanţată prin Programul Operaţional Regional cu suma de 7,8 milioane de euro. Pe lângă asfaltarea drumului, se vor executa 47 de podeţe, 7,5 kilometri de şanţuri, 3 kilometri de apărări de maluri, 3 kilometri de albii şi torenţi şi 100 de metri liniari de ziduri de sprijin.
Gheorghe Flutur a ţinut să sublinieze importanţa acestei investiţii care leagă bazinul Dornelor de Ardeal prin pasul Bilbor şi care scurtează distanţa Vatra Dornei - Topliţa cu circa 90 de kilometri. „Până acum se făceau 140 de kilometri prin Bistriţa, iar acum 50,5 kilometri va fi distanţa dintre Vatra Dornei şi Topliţa. Sunt lucruri care facilitează o nouă deschidere către Ardeal şi care vin în completarea eforturilor pe care le facem noi pentru modernizarea infrastructurii de transport, în primul rând a drumurilor judeţene”, a declarat Flutur.

 

20 de drumuri judeţene se află în lucru

Şeful administraţiei judeţene a precizat că în prezent se execută lucrări de asfaltare la 20 de drumuri judeţene şi de pietruire la alte 24. „Se lucrează pe cele patru proiecte finanţate prin Programul Operaţional Regional şi pe unul finanţat prin programul PHARE CBC. Am terminat Moldova Suliţa - Benea, am anunţat licitaţia pentru Râşca - Slătioara, o porţiune de drum de la Vama - Moldoviţa, Frasin - Ostra şi Rădăuţi - Măneuţi. Este o investiţie curajoasă în infrastructura de drumuri a judeţului Suceava, nemailuând în calcul drumurile comunale care se modernizează pe programe de dezvoltare rurală. O să mai promovăm proiecte la drumuri şi pe programul transfrontalier”, a spus Flutur.

 

200 de kilometri de drumuri judeţene, promovate la finanţare prin programul guvernamental

El a adăugat că instituţia pe care o conduce a pregătit o listă cu peste 11 drumuri judeţene, care însumează în jur de 200 de kilometri, a căror modernizare să fie finanţată prin programul guvernamental ce prevede reabilitarea a 10.000 de kilometri de drumuri judeţene până în 2012.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-a semnat contractul pentru modernizarea drumului judeţean Vatra Dornei - Şaru Dornei - Panaci.
 Vizualizări articol: 804 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
S-a semnat contractul pentru modernizarea drumului judeţean Vatra Dornei - Şaru Dornei - Panaci5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ........ trimis de
( 3 sep 2009, 11:36:54
probabil ca in ajun de craciun or sa inceapa efectiv lucrarile

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei