Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 sep 2009 - Anul XIV, nr. 206 (4192)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Atenţie, şoferi!

Harta străzilor închise de lucrările de utilităţi din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Străzile Sucevei s-au transformat într-un labirint, greu de străbătut, dar şi plin de fundături – străzi închise circulaţiei, ca urmare a lucrărilor care sunt începute pe cele trei mari reţele de utilităţi: termoficare, canalizare şi apă potabilă.
Acesta este şi motivul pentru care multe zone centrale au devenit total impracticabile, fiind transformate în şanţuri imense, fie de cei care lucrează la magistralele de termoficare, fie de cei care scot din pământ conductele de apă ori canalizare, ruginite şi distruse, pentru a pune în locul lor altele noi, garantate pe cel puţin 50 de ani.
Cum la fiecare câteva zile noi străzi se închid, total sau parţial, pe fiecare din aceste proiecte demarate în Suceava, vă oferim o listă cu toate străzile pe care se lucrează în acest moment, de care e mai bine să vă feriţi, dacă este posibil.

Străzi închise total circulaţiei:

1. Armenească (canalizare, apă potabilă şi termoficare)
2. Nicolae Bălcescu (canalizare şi termoficare)
3. Mărăşeşti (canalizare)
4. Zorilor (canalizare)
5. Emil Racoviţă (canalizare)
6. Vasile Alecsandri (termoficare)
7. Petru Rareş (termoficare)
8. Mihai Viteazul (termoficare) – închisă ieri şi posibil şi astăzi
9. Constantin Dobrogeanu Gherea (termoficare)
10. Crângului (apă potabilă)

Străzi închise parţial circulaţiei rutiere:

1. 22 Decembrie 1918 (canalizare şi apă potabilă)
2. Traian Vuia (apă potabilă)
3. Gheorghe Doja (canalizare)
4. Ştefăniţă Vodă (canalizare)
5. Luca Arbore (canalizare)
6. Rulmentului (termoficare)
7. Aleea Nucului (apă potabilă)
8. Plevnei (apă potabilă)
9. Vasile Bumbac (apă potabilă)
10. Cuza Vodă (apă potabilă)
11. Ciprian Porumbescu (apă potabilă)

Străzi la care se lucrează pe trotuarele pietonale:

1. Corneliu Coposu (termoficare)
2. Calea Obcinilor (termoficare)
3. Bulevardul George Enescu (termoficare)
4. 1 Mai (termoficare) – în faţa sediului Primăriei Suceava

În perioada următoare listele se vor modifica, atât prin deschiderea de noi fronturi de lucru, cât şi prin închiderea unora existente, termenul de finalizare a lucrărilor la magistralele de termoficare fiind 1 octombrie, pe partea de puncte termice – 15 octombrie, în vreme ce lucrările ISPA vor fi încheiate abia în decembrie 2010.

 

Trafic greoi şi erori de direcţionare a şoferilor

Circulaţia infernală din municipiul Suceava, care se întinde de ceva vreme pe parcursul a ore în şir, nu poate fi evitată, spun şi poliţiştii de la circulaţie.
Cum multe dintre străzile secundare sunt închise parţial sau total, şoferii sunt nevoiţi să circule mai mult decât de obicei pe artera principală, care nu poate „înghiţi” valorile de trafic foarte mari.
„Din păcate, restricţiile de circulaţie se suprapun cu valorile de trafic specifice perioadei, astfel că se circulă în condiţii grele. Facem un apel la conducătorii auto să respecte indicatoarele de restricţie şi avertizare pentru a nu îngreuna şi mai mult traficul”, a declarat comisarul şef Laurenţiu Hermeniuc, şeful Biroului pentru Siguranţa Circulaţiei Rutiere în Mediul Urban.
Conform statisticilor poliţiei, pe parcursul lunii iulie, 120 de conducători auto au fost amendaţi pentru că nu au respectat indicatoarele, în general fiind vorba de şoferi care au intrat pe porţiuni de drum cu accesul interzis, în ideea de a-şi scurta drumul.
Şi unele dintre firmele care lucrează pe străzi comit gafe imense. Trei societăţi au fost amendate drastic în ultima perioadă de reprezentanţii Poliţiei Rutiere, pentru semnalizări defectuoase, sancţiunile fiind cuprinse între 1.200 de lei şi 6.000 de lei.
Cea mai mare amendă a fost dată unei firme care lucra în cartierul George Enescu, în zona „Albina”. După ce au închis o stradă, reprezentanţii firmei au pus un indicator provizoriu prin care participanţii la trafic erau dirijaţi pe „interzis”, pe o arteră cu sens unic, astfel că se ajungea imediat la ambuteiaje.
Într-o altă situaţie, o societate care efectua lucrări pe strada Alexandru cel Bun nu a semnalizat, prin indicator, faptul că maşinile de tonaj mare nu pot circula prin zonă, un tir blocându-se printre blocuri din această cauză.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Harta străzilor închise de lucrările de utilităţi din Suceava.
 Vizualizări articol: 832 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Harta străzilor închise de lucrările de utilităţi din Suceava3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
( 3 sep 2009, 11:19:39
Lucru facut in graba si... fara cap (adica fara a fi gandit). Astia sunt edilii nostri pe care i-am ales (sau mai corect au fost alesi pentru cateva Kg de ulei, faina si transport gratuit) pentru ca unii dintre noi au votat cu stomacul.

Cam cat credeti ca o sa tina aceste lucrari ?

Cat o sa dureze pana cand vor sparge din nou pentru ca... mai au de lucru.

Cat despre faptul ca respectivele tevi vor tine 50 de ani... asta poate pe hartie, ca in realitate saracele tevi sunt de calitate foarte proasta (fonta netratata) care mai mult de 10 ani... nu vor rezista.

Cat despre imbinari... la ce electrozi de sudura am vazut ca se folosesc, dupa 5 ani (sau poate mai devreme) vor sparge iar.

2.   ... trimis de
( 3 sep 2009, 11:20:40
Lucru facut in graba si... fara cap (adica fara a fi gandit). Astia sunt edilii nostri pe care i-am ales (sau mai corect au fost alesi pentru cateva Kg de ulei, faina si transport gratuit) pentru ca unii dintre noi au votat cu stomacul.

Cam cat credeti ca o sa tina aceste lucrari ?

Cat o sa dureze pana cand vor sparge din nou pentru ca... mai au de lucru.

Cat despre faptul ca respectivele tevi vor tine 50 de ani... asta poate pe hartie, ca in realitate saracele tevi sunt de calitate foarte proasta (fonta netratata) care mai mult de 10 ani... nu vor rezista.

Cat despre imbinari... la ce electrozi de sudura am vazut ca se folosesc, dupa 5 ani (sau poate mai devreme) vor sparge iar.

2.1  RE: ... trimis de
( 3 sep 2009, 11:36:27
Buna observatia ALEXX cu privire la calitatea lucrarilor si a materialelor care se folosesc, am observata si eu treaba asta si sincer nu cred nimic din promisiunile alesilor nostri ! Deasemeni nu stiu cine manageriaza acest intreg santier in Suceava pt ca totul se face aiurea si fara nici o logica.ma oameni buni daca tot aveti de gand sa inchideti o strada ,ala de conduce tot, er trebui chemate toate institutiile/firmele care au pe acel tronson de strada diverse conducte,cabluri,etc si sa le zica ca se vre sa se refaca acel tronson de strada asa ca fiecare dinbtre ei sa vina cu reparatii pe o anumita perioada,intr-o ordine si sa se stabileasca o data cand se termina tot iar strada se asfalteaza si nu se mai reface decat peste 10-15 ani si fiecare sa garanteze si sa raspunda pentru lucrarile facute! pacat ca in administratia-piblica locala se intra doar pe nepotiseme si nu pe baza studiilor,calitatilor profesionale si a experientei!
2.2  RE: ... trimis de
( 3 sep 2009, 13:09:35
Ionutu,cheama toate firmele sa rezolve situatia dar plateste-le din conturile tale.Ai uitat ca aceste firme mai trebuie sa aiba fonduri,avize si angajati specializati in astfel de lucrari?Prioritatile predomina,iar ptr a efectua astfel de lucrari "mai trebuie sa fie" si santier in "comuna Sucevava".Ideile tale sunt bune,insa nu pot fi puse in practica asa cum vrem cu totii.Ca se mai ciupesc din bani,ca se fac lucruri de mantuiala,este adevarat.Important este sa vedem ca lucrurile incep sa se miste in folosul intregului oras.Scuze daca te-am deranjat!
2.3  RE: ... trimis de
( 3 sep 2009, 13:41:55
Nu ma-i deranjat,dezbaterile duc la progres!Acele firme trebuie sa aiba fonduri din moment ce ele castiga bani de la cei carora le ofera serviciile(daca sunt firme serioase si cu o politica manageriala buna) .Io nu sunt impotriva santierelor ca fara ele nu se poate construi nimic insa daca tot sunt facute sa aiba o logica.I-ti dau un exemplutonguee strada Marasesti,la intrare dinspre 1 Mai-chiar pe colt la cofetaria studenteasca,a fost sapat un sant dinspre Primarie spre Martasesti ,s-a terminat lucrarea si cica au asfaltat,intre timp se vine cu o alta lucrare ,pe trotuar,dinspre str.Universitati spre parcul din fata Policlinici si care va trece exact prin aceisi zona,spargandu-se din nou asfaltul proaspat turnat! Lucru facut de mantuiala!
2.4  RE: ... trimis de
( 3 sep 2009, 16:24:31
Apropo de acea traversare Ionutu,le-au luat cam o luna jumatate sa o execute,au fost 4 benzi!Buun,acum alt exemplu:de la statia Petrom-Obcini spre Nistru,tot 4 benzi au fost traversate cu conductele si acoperite(neasfaltate)intr-o noapte!!Acolo au lucrat cumva extraterestrii sau e vorba de alta firma?cat despre obiceiul de a sparge de de 10 ori in acelasi loc ai mare dreptate,e ca si in cazul doctorilor care isi uita sculele in pacient si il mai deschid de cateva ori sa verifice daca nu si-au uitat celularul prin burta omului(glumesc,of course).Ar fi si greu sa ii pui sa conlucreze firmele in acelasi timp,nu de alta dar sa nu se opareasca.Asa e mai simplu:baga unu teava pt apa,astupa,vine ala de la termica isi baga si el o teava ceva,apoi isi aduc aminte cei de la electrica sa-si schimbe si ei cablurile taiate de primii doi,si mai la urma isi aduc aminte cei de la canalizari ca pe-acolo trecea candva voios un suvoi de apa pluviala.La urma se descopera ca ala era un sit archeologic!
2.5  RE: ... trimis de
( 3 sep 2009, 17:08:47
Foarte tare faza cu doctori!)))))))) Si apropo de sub-traversarea de la Petrom is cam 5 benzi acolo,carosabilul mult mai lat ca in fata Primariei si zonamult mai circulata!
3.   Ptr Alexx trimis de
( 3 sep 2009, 12:54:02
Nenea "fonta netratata",se vede ca esti maaare specialist.Cand ai vazut "mataluta" si unde,conducta de termoficare din fonta?Toate conductele preizolate,coturile,punctele fixe,mansoanele si cele din polipropilena,sunt depozitate si corespund normelor UE in vigoare.Ca nu rezista 50 de ani,doar depunerile din interior cauzate de apa dura sau suprapresiunea,pot influienta negativ functionarea instalatiilor.Erorile din sudura,se pot ivi atata timp cat electrodul este manuit de un sudor care poate sa tremure sau sa nu cunoasca meserie.Iti propun sa faci d-ta tratamentele ptr sudura si control cu raze gama sau lichide penetrante ptr a scoate in evidenta toate defectele.Vis a vis de perioada de garantie a conductelor din polipropilena,iti propun ceva:ingroapa o punga de plastic in pamant si roaga stranepotii sa o scoata peste 100 de ani.O sa vezi ca este intacta.Electrozii folositi la sudare sunt de tip bazic,nu mai scrie "balarii".Multe succesuri iti doresc!O zi buna!
3.1  RE: Ptr Alexx trimis de
( 3 sep 2009, 13:47:05
Vad ca te pricepi cat de cat la "caracteristicile" acestor lucrari si vorbesti in cunostinta de cauza.Sper din tot sufletul ca lucrarile sa fie facut la cele mai inalte standarde ,deranjant e faptul ca se lucreaza haotic tot orasul si nu mai stii pe ce strada sa circului,acu treci pe o strada si e deschisa ,cand te intorci vezi ca e inchisa de la o ora la alta ,zici ca suntem in razboi...eu inteleg ca sunt necesare lucrarile insa pre multe santiere,PREA multe,ne sufocam in trafic,ne pirdem rabdarea cu atat haos!
3.2  RE: Ptr Alexx trimis de
( 3 sep 2009, 23:15:26
In fata Casei de Cultura.

Da o fuga pana acolo si uita-te mai bine la tevile care sunt depozitate pe trotuar.

Poate ca or corespunde ele din punct de vedere legal normelor UE, dar... mai bine da o fuga pana acolo si bate putin in ele (in conducta, nu in izolatie). Cauta un mester mai batran (cu experienta) ca sa bata el putin si o sa vezi ce iti zice (isi da seama dupa cum suna).

Eu chiar am facut chestia asta (ma refer la mester) si am aflat ca mai bune erau tevile galvanizate pe care acesta (mesterul) le pusese acu 30 de ani.
3.3  RE: Ptr Alexx trimis de
( 3 sep 2009, 23:31:30
Cat despre faptul ca as fi specialist in tevaraie... aici m-ai "prins" : nu ma pricep mai deloc la asa ceva.

Pur si simplu am surprins o discutie intre doi pensionari care ciocaneau de zor tevile respective si isi faceau cruce (se citea un dezgust pe fata lor...).

Din acest motiv (pura curiozitate) am apelat la un vecin fost maistru, actualmente pensionar, pe care l-am dus la fata locului. El a ciocanit cu o cheie fixa si... expresia lui a fost: "apa de ploaie"; "pacat de izolatie ca in rest... daca dau mai tare se farma ca un calorifer "; "macar sa le fi tratat"; "o sa muste rugina din ele si in cativa ani se farma toate"; "intra o piatra in ele le rupe"; "daca aveam eu izolatia asta la tevile alea galvanizate era aur dentar" ... etc

Omul nu avea nici un interes sa minta.
4.   "portofelu'.." trimis de
( 3 sep 2009, 19:33:52
fratzilor...baietzii ajtia dak ar lucra serios...ar muri de foame....vine unu sparge..."repara"...firma e platita....dupa cateva luni iar vin..iar sparg..iar "repara"...firma iar e platita....ji tot asa....el dak vine ji sparge..acopera...ji 5 ani nu are treaba...are..portofelu gol...e..evident....
5.   .... trimis de
( 3 sep 2009, 23:43:03
nu am cuvinte. frumos

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei