Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 aug 2009 - Anul XIV, nr. 202 (4188)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nu l-au uitat

Coroană cu tricolor la monumentul eroului bucovinean Ion Grămadă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câţiva reprezentanţi ai Centrului Cultural Bucovina - Secţia Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CCPCT) Suceava împreună cu primarul comunei Stroieşti au depus ieri, 27 august a.c., zi în care, cu 92 de ani în urmă, s-a jertfit, în tranşeele de la Cireşoaia, cărturarul Ion Grămadă, o coroană de flori cu tricolor la monumentul eroului bucovinean.

Scriitorul Ion Drăguşanul (cel care, cu câţiva ani în urmă, l-a redat memoriei pe eroul căzut în uitare prin publicarea volumului „Cartea sângelui” şi nu a avut linişte până când nu a împlinit dorinţa „camaradului de front, de idei şi de condei” al acestuia, prof. univ. Dimitrie Marmeliuc, care spunea “Un monument lui Ion Grămadă pe pământul Bucovinei - iată care este datoria noastră, a tuturora”) împreună cu directorul Călin Brăteanu şi colegii de la CCPCT Suceava, Mihai Pînzaru PIM şi Constantin Irimia, cărora li s-a alăturat primarul comunei Stroieşti, Ion Băiţan, au vrut să reamintească prin acest gest faptul că ziua de 27 august este Ziua Eroilor Bucovinei.
Coroana cu tricolor, depusă la bustul eroului realizat de sculptorul Cezar Popescu (bust amplasat pe ridicătura de pe partea dreaptă a drumului european care străbate comuna Stroieşti, profilând pe cer chipul celui care s-a jertfit strigând „Înainte, înainte, scumpă junime română!”) este semnul de neuitare şi de cinstire a memoriei Eroului Bucovinei, scriitorul, profesorul, istoricul care, conştient de urma pe carte trebuie s-o lăsăm după noi, a lăsat scris cuvintele: „Căci atât rămâne după fiecare pe lumea asta: binele ce l-ai făcut altora. Încolo, totul e praf şi cenuşă pe care le spulberă vântul”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Coroană cu tricolor la monumentul eroului bucovinean Ion Grămadă.
 Vizualizări articol: 898 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Coroană cu tricolor la monumentul eroului bucovinean Ion Grămadă5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei