Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 aug 2009 - Anul XIV, nr. 186 (4172)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ciocăneşti

Mii de turişti, aşteptaţi la Festivalul Naţional al Păstrăvului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mii de turişti sunt aşteptaţi, în perioada 14-16 august, la Ciocăneşti, la cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Naţional al Păstrăvului. Evenimentul debutează cu un colocviu pe teme de agroturism, la care sunt invitaţi reprezentanţi ai firmelor de profil din Bucovina.
Primarul comunei Ciocăneşti, Gheorghe Tomoiagă, a promis că în acest an turiştii vor avea posibilitatea să asiste la prepararea celui mai mare borş de păstrăv şi a celei mai mari mămăligi.

 

Cea mai mare cobză de păstrăv

În cursul zilei de sâmbătă, turiştilor le va fi prezentată şi cea mai mare cobză de păstrăv. Pentru cei care nu ştiu cum arată o cobză de păstrăv, surpriza va fi cu atât mai mare, şi vor afla de la cei care se ocupă cu prepararea acestei delicatese şi cum ajung păstrăvii din Bucovina în cobza de cetină de brad.
Cobza propriu-zisă se face din nuiele de răchită. Ramurile tinere sunt necesare pentru a face cei doi pereţi ai cobzei. Curelele din răchită sunt prinse, ca o plasă, pe o ramură de răchită îndoită în formă de cobză. După ce unul dintre pereţii cobzei este gata, se pun pe el mai multe crenguţe de brad.
Păstrăvul afumat şi răcit se aşează pe cetină. Se pun deasupra păstrăvilor alte câteva crengi de brad, după care se aşează al doilea „perete” din nuiele şi se „încheie” cu curele de răchită.
O astfel de cobză poate fi ţinută câteva zile, într-o încăpere aerisită, la rece. Nu este recomandat frigiderul. Păstrăvul afumat se serveşte stropit cu puţină lămâie. Se recomandă şi un vin alb sec.

 

Concurs de pescuit

Vineri şi sâmbătă va avea loc concursul de pescuit păstrăv, în apele râului Bistriţa, dar şi un concurs gastronomic, la care participanţii vor prepara doar bucate pe bază de păstrăv.
După cum a explicat primarul Tomoiagă, „la acest concurs nu se va accepta alt produs de bază decât păstrăvul. Şi asta pentru că vrem ca pe parcursul celor trei zile ale festivalului, participanţii să mănânce numai păstrăv şi preparate din păstrăv”.
Sâmbătă va fi organizat un moment special, respectiv descălecarea lui Bogdan Vodă în Moldova, eveniment care va fi urmat de un spectacol de muzică populară, după cum este obiceiul. Nu vor lipsi de pe râul Bistriţa plutaşii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de turişti, aşteptaţi la Festivalul Naţional al Păstrăvului.
 Vizualizări articol: 1766 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Mii de turişti, aşteptaţi la Festivalul Naţional al Păstrăvului5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Da da trimis de
(11 aug 2009, 13:51:20
ce dreacu sa faci acolo? o gramada de tarani care se calca pe picioare, vrei sa cumperi peste ,nu este de vinzare ,doar preparat si il vind cu 50 lei kg mai bine stau acasa si iau de la un market vreo 2 kile de pastrav si maninc linistit, ca una peste alta ala vindut aCOLO PRAJIT, TOT DE LA MARKET E CUMPARAT asa ca lasa vrajeala mai tomoioaga ca anu asta nu mai punem botu

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei