Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 iul 2009 - Anul XIV, nr. 168 (4154)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Valutist bătut în plină stradă şi lăsat fără câteva zeci de mii de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Seria valutiştilor din judeţul Suceava tâlhăriţi la drumul mare a continuat ieri seară cu o nouă faptă.
Cristian Căjvăneanu, administratorul unei case de schimb valutar a fost atacat aseară în jurul orei 19.15, de indivizi necunoscuţi, în timp ce se afla pe strada 6 Noiembrie din municipiul Suceava. Agresorii l-au lovit puternic în cap cu o bâtă, au tăbărât cu pumnii şi picioarele pe el şi i-au sustras o geantă în care se aflau câteva zeci de mii de euro.
Pentru că victima a fost transportată la Urgenţele Spitalului Judeţean în stare de şoc şi cu multiple leziuni şi traumatisme la nivelul capului, anchetatorii nu reuşiseră să stabilească aseară, la ora închiderii ediţiei, prejudiciul exact. Căjvăneanu a fost se pare victima aceleiaşi grupări care a tâlhărit până acum în ultimul an, alţi şapte valutişti din Suceava şi Fălticeni.
Din ce au reuşit să afle anchetatorii de la Cristian Căjvăneanu, ar fi vorba despre doi agresori. Înaintea jafului de ieri seară, gruparea de infractori care pare să se ocupe cu jefuirea valutiştilor l-a lăsat fără 8.000 de lei pe Ioan Macovei, din Suceava, fapta petrecându-se în zorii zilei de 10 mai 2009. Judiciariştii suceveni nu au reuşit până în prezent să îi identifice pe tâlhari, deşi există un cerc de suspecţi, probarea acestora se dovedeşte a fi foarte dificilă pentru anchetatorii suceveni. Mai multe amănunte în ediţia de mâine.

 

Istoria jafurilor asupra valutiştilor

Primul jaf asupra unui valutist s-a înregistrat în vara anului trecut, când un bărbat care se ocupă cu schimbul ilegal de valută a fost atacat în apropierea scării unui bloc situat pe strada Oituz. Agresorii au reuşit să fure 15.000 de euro şi 3.200 de lei.
A doua tâlhărie a avut loc pe 29 august 2008, când Dumitru Ilaş a fost atacat în gangul de lângă Hala Centrală. Prada a fost de această dată mult mai mare, respectiv 12.000 de dolari SUA, 12.000 de euro şi 27.000 de lei.
Un alt jaf soldat cu prejudicii serioase, 70.000 de dolari SUA şi 20.000 de lei, l-a avut în centrul atenţiei pe Daniel Andronic, din Ipoteşti. Acesta a fost atacat chiar în curtea casei sale, după ce ridicase încasările de la casele de schimb valutar pe care le deţine în zona centrală a municipiului Suceava.
La începutul lunii martie a.c., în cartierul sucevean George Enescu, Gheorghe Macovei, de 50 de ani, ieşise din scara blocului în care locuieşte şi se îndrepta spre maşină pentru a merge la Bazar, în momentul în care a fost atacat şi lăsat fără cei 30.000 de euro pe care-i avea asupra sa. Până ca bărbatul atacat să-şi revină din şoc, tâlharii dispăruseră deja din zonă.
La Fălticeni s-au petrecut două cazuri de acest gen. Pe 24 noiembrie, Ionel Popa se îndrepta spre maşina pe care şi-o lăsase parcată pe Bulevardul Revoluţiei, în momentul în care trei tineri necunoscuţi l-au bruscat şi i-au smuls o borsetă în care avea nu mai puţin de 24.000 de lei.
Cealaltă victimă din Fălticeni este Viorel Acârnăresei, care a fost jefuit în noaptea de 29 spre 30 septembrie 2008, la câţiva paşi de locuinţa sa. Aproape de miezul nopţii, Acârnăresei se îndrepta spre apartamentul situat la etajul doi al unui bloc din Fălticeni. La scurt timp după ce a intrat în scara blocului, în timp ce se afla la etajul unu, a fost atacat de doi indivizi care i-au smuls geanta în care avea nu mai puţin de 70.000 de euro şi 26.000 de lei.
Prejudiciul total al celor şapte jafuri anterioare se ridică la opt miliarde de lei vechi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Valutist bătut în plină stradă şi lăsat fără câteva zeci de mii de euro.
 Vizualizări articol: 967 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 7 voturi
Valutist bătut în plină stradă şi lăsat fără câteva zeci de mii de euro4.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei