Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 iul 2009 - Anul XIV, nr. 160 (4146)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Miliardar atipic

Creşte animale şi conduce tractorul, la cinci ani după ce a dat lovitura la loto

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă majoritatea celor care s-au trezit peste noapte cu o avere în cont, ghicind cele şase numere norocoase de la loto, şi-au schimbat radical modul de viaţă, renunţând la vechile ocupaţii şi trăind măcar o perioadă de timp pe picior mare, există şi o excepţie.
Unul dintre cei trei suceveni milionari în euro după ce a câştigat la loto creşte animale şi nu ezită să iasă cu tractorul pe ogor, păstrându-şi modul de viaţă cu care era obişnuit înainte de a da marea lovitură.

 

În februarie 2004, Gheorghe Breabăn era şef de depozit la o societate comercială din comuna Vicovu de Jos, localitatea sa natală. În vârstă de 44 de ani la acea vreme, tată a doi copii, a jucat o variantă simplă la tragerea 6/49, cele şase numere norocoase bifate pe bilet fiind chiar cele extrase la tragere. Cu doar 31.000 de lei vechi investiţi, cât l-a costat varianta, omul simplu de la ţară s-a trezit cu o avere colosală în cont, 53 de miliarde de lei vechi. Marelui câştig i s-a mai adăugat un BMW seria 5 şi un apartament cu trei camere în Bucureşti, oferite suplimentar de Loteria Română.
Bărbatul a fost al doilea mare câştigător la loto din judeţul Suceava, după Dan Neculai Amariei, tânărul de 17 ani din comuna Baia.

 

Agricultură şi o firmă de materiale de construcţii

Astăzi, la cinci ani de la marele câştig, Gheorghe Breabăn este acelaşi om. Stă tot în comuna Vicovu de Jos, iar agricultura şi creşterea animalelor au rămas printre preocupările sale principale. Nu este însă un om sărac, clădirea impunătoare pe care a ridicat-o în sat, sediu şi al firmei de materiale de construcţii pe care o are, sărind în ochi de la distanţă şi fiind cunoscută de toţi oamenii din zonă
Localnicii, de la primar şi până la simplii săteni, au numai vorbe bune despre el.
„Creşte vaci, porci, găini, e om gospodar şi aşezat. Nu îi este ruşine de muncă, lucrează şi cu tractorul”, spune Constantin Mutescu, primarul comunei Vicovu de Jos.
„E un om foarte bun, un om aşezat. A cumpărat centrală la şcoală, a dat bani la biserică, a ajutat multă lume. Are depozit de materiale de construcţii, lucrează şi cu tractorul, a rămas cum îl ştim din totdeauna”, povesteşte Toader Şorodoc, un localnic din Vicovu de Jos.
În perioada 2000-2006, norocosul de la loto a fost consilier local în comună, dându-şi demisia din cauza incompatibilităţii, atunci când şi-a deschis firma SC Criflorjack Construct SRL, societate cu obiectul de activitate materiale de construcţii, amenajări interioare şi exterioare.

 

Se plânge că banii i-au adus multe necazuri

Lui Gheorghe Breabăn nu-i place să vorbească despre viaţa sa de după câştigarea averii. Căutat de reporterii „Monitorul de Suceava” la sediul societăţii sale, bărbatul s-a plâns că banii i-au adus mai multe probleme decât bucurii, dând de înţeles că nu este un om fericit.
Ne-a spus că s-a săturat să-i vină oamenii la poartă şi să-i ceară ajutor şi că nu mai vrea nici un fel de publicitate, considerându-se un om ca oricare altul, care duce o viaţă normală şi munceşte pentru a duce o viaţă cât mai bună.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creşte animale şi conduce tractorul, la cinci ani după ce a dat lovitura la loto .
 Vizualizări articol: 986 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.65/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 17 voturi
Creşte animale şi conduce tractorul, la cinci ani după ce a dat lovitura la loto4.6517

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei