Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 iul 2009 - Anul XIV, nr. 154 (4140)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Colaborare

Sucevenii s-au înfrăţit cu chinezii din Guizhou

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Şeful administraţiei judeţene sucevene, Gheorghe Flutur, şi viceguvernatorul provinciei Guizhou, Meng Qiliang, au semnat protocolul de colaborare între cele două regiuni. Înainte de semnarea protocolului, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a declarat că acest moment a reprezentat încheierea demersurilor începute de fosta conducere a acestei instituţii. El a precizat că viitoarea colaborare cu autorităţile regiunii Guizhou reprezintă „un act de curaj şi ambiţie” pentru a găsi colaboratori şi investitori în diverse domenii de activitate.
„Mă bucur că, după ce am intrat în Uniunea Europeană, încercăm să extindem relaţiile nu doar în ţările europene, ci şi în afara acestora. Această colaborare înseamnă un act de curaj, ca să găsim punţi de legătură economice în primul rând, dar şi culturale, cu alte civilizaţii, de pe alte meleaguri”, a precizat Flutur.
El a afirmat că după semnarea protocolului, membrii delegaţiei din China şi angajaţi ai CJ Suceava vor participa la ateliere de lucru pentru a stabili modul în care se va colabora pentru investiţii în infrastructură, turism, şi pentru a se stabili parteneriate în domeniul culturii şi învăţământului.
„China este o zonă dinamică, în care în ultimii ani s-a întâmplat un miracol din punct de vedere economic. Şi sunt convins că prin această colaborare putem să aducem avantaje judeţului Suceava”, a mai spus Gheorghe Flutur.
După semnarea protocolului, viceguvernatorul regiunii Guizhou i-a oferit preşedintelui CJ Suceava o plachetă. La rândul său, Gheorghe Flutur i-a oferit oficialului chinez un bust al lui Ştefan cel Mare, precum şi albume de prezentare a judeţului.
Provincia chineză Guizhou are o suprafaţă de 176.000 de kilometri pătraţi şi o populaţie de 39 de milioane de locuitori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii s-au înfrăţit cu chinezii din Guizhou.
 Vizualizări articol: 5962 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 3 voturi
Sucevenii s-au înfrăţit cu chinezii din Guizhou3.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei