Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 iun 2009 - Anul XIV, nr. 134 (4120)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Condamnare

Violatorul de pe dealul Burdujeni, 30 de ani de puşcărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bărbatul care a violat mai multe femei, iar pe una a şi omorât-o, a fost condamnat la ani buni de puşcărie. Judecătorii de la Tribunalul Suceava au decis că Maricel Brânză trebuie să stea după gratii nu mai puţin de 30 de ani. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel la instanţa superioară.

 

Sentinţa pronunţată ieri împotriva lui Maricel Brânză, de 25 de ani, din Hăneşti-Botoşani, vizează mai multe capete de acuzare. Bărbatul a fost judecat pentru mai multe infracţiuni de viol, tâlhărie şi viol urmat de moartea victimei. După contopirea pedepselor, s-a stabilit că Maricel Brânză are de executat 30 de ani de închisoare. Aceasta este una din cele mai grele pedepse pronunţate în ultimii ani de instanţele sucevene, exceptându-l pe pedofilul din Burdujeni, condamnat la închisoare pe viaţă.
Maricel Brânză a îngrozit oraşul după ce, în vara anului 2008, a violat şi omorât o fată de doar 18 ani. Oribila faptă s-a petrecut în Burdujeni, pe dealul de la ieşirea din municipiul Suceava spre Botoşani. Autorul a fost prins după o săptămână şi a recunoscut totul, chiar şi un alt viol despre care poliţiştii nu ştiau nimic.

 

Modul în care acţiona monstrul

Agresorul îşi făcuse un mod de operare personal, pe care l-a folosit în fiecare din cele patru violuri pentru care a fost condamnat. Brânză îşi ataca victimele, le lovea cu putere şi le ameninţa cu cuţitul, după care le viola. Dacă victimele aveau bunuri de valoare asupra lor, tânărul le şi jefuia, cum s-a întâmplat în cazul uneia dintre fapte, comisă în comuna Dângeni, judeţul Botoşani.
În cazul Danielei Bucevschi, tânăra de 18 ani din Pătrăuţi, violată şi ucisă pe dealul de la Burdujeni, totul pare desprins din filmele hororr. Fata venise pe deal împreună cu prietenul ei, iar după o ceartă între cei doi, băiatul a plecat spre oraş. Daniela a rămas în urmă, iar Maricel Brânză, care a urmărit totul dintr-o casă aflată în construcţie, a aşteptat momentul prielnic pentru a o ataca. Agresorul a lovit-o pe fată în timp ce aceasta se îndrepta spre drumul principal, iar apoi a încercat să o lege. Deşi ameninţată cu cuţitul, tânăra s-a luptat cu Maricel Brânză şi a continuat să ţipe după ajutor.
Bătută cu sălbăticie şi violată, fata a fost legată de mâini şi de gât cu un şnur, cu care mai apoi monstrul a sugrumat-o.

 

O mamă din Grămeşti, victimă şi ea a violatorului Brânză

În afara violului de pe dealul din Burdujeni, Maricel Brânză a mai comis o altă faptă care a stârnit indignarea comunităţii. El a atacat o femeie din comuna Grămeşti, mamă a doi copii. Femeia a scăpat ca prin minune cu viaţă după ce ţipetele ei disperate au fost auzite de soţ. În aceste condiţii, Brânză a fugit şi a abandonat la faţa locului mai multe bunuri. Printre acestea, şi o cămaşă în care a fost găsită frânghia cu care-şi legase victima.

 

Nu a avut remuşcări

Cu ocazia anchetei care s-a derulat, Maricel Brânză a recunoscut tot şi nu a dat semne că ar regreta ceva. Psihologii spun că bărbatul a suferit o traumă în tinereţe, când a fost agresat sexual, iar dacă nu era prins la timp ar fi făcut şi alte victime. De altfel, în momentul în care poliţiştii l-au reţinut, Maricel Brânză avea asupra sa o funie, semn că următoarea femeie care i-ar fi căzut în mână se transforma în victimă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Violatorul de pe dealul Burdujeni, 30 de ani de puşcărie.
 Vizualizări articol: 4609 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Violatorul de pe dealul Burdujeni, 30 de ani de puşcărie5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Foarte bine trimis de
(11 iun 2009, 16:57:48
30 ani e putin, bine ca a fost prins .....

pacat ca a trebuit sa moara cineva, adica daca erau reclamate cum trebuie violurile de inainte nu s-ar fi ajuns aici, si daca politia isi facea datoria cum trebuie si nu tratau cu indiferenta violurile ....

dar sa fim sinceri eu zic ca,, dupa o cearta �ntre cei doi, baiatul a plecat spre oras" el trebuie sa fie mare prost, prietenul victimei, adica te certi, dar nu pleci ca prostu eu cand ma cert fie plec si ma ascund sa vad ce face ea, dar nu o abandonez undeva pe prietena mea, daca ma enerveaza zic ca o duc acasa, o duc acasa (nervos fiind) apoi plec , nu o las pe deal (pariu ca tipu totusi a trecut peste asta desi a jucat un rol important in aceste fapte, in sensu ca, daca nu era cu el nu murea, nu e de iertat asa usor)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei