Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 iun 2009 - Anul XIV, nr. 134 (4120)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Criză profundă

Sucevenii angajaţi la CFR Marfă, neplătiţi de două săptămâni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Compania CFR Marfă este la un pas de colaps, iar tensiunea în rândul salariaţilor creşte de la o zi la alta. Ieri, cei aproximativ 550 de angajaţi din judeţul Suceava de la CFR Marfă au fost pe punctul de a declanşa o grevă spontană. Doar promisiunile ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, potrivit cărora lefurile vor fi achitate în scurt timp, i-au mai înduplecat pe oameni.

 

Neplătiţi de aproape două săptămâni, salariaţii de la CFR Marfă din Suceava au ajuns cu cuţitul la os. Conform contractului de muncă, ceferiştii din această ramură trebuiau să primească avansul pe 30 mai. Numai că, banii nu au intrat în conturile salariaţilor, iar fiecare zi de aşteptare a crescut şi mai mult nemulţumirile. Până ieri dimineaţă, avansurile nu au fost achitate, iar cei 550 de salariaţi din judeţul Suceava intenţionau să se adune pentru a protesta.
Totul a fost oprit în ultima clipă, după ce o parte din personalul feroviar de pe Regionalele CFR Bucureşti şi Constanţa au intrat în grevă spontană. Ulterior, pe posturile naţionale de televiziune a apărut ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, care a promis că restanţele salariale vor fi achitate zilele următoare.
Este vorba de avansul aferent lunii mai, care trebuia achitat încă de acum aproape două săptămâni.
În ceea ce priveşte lichidarea pentru luna mai, nimeni nu a putut oferi vreun termen, dar mai mult ca sigur banii nu vor fi viraţi la timp, adică până pe data de 15 iunie.
Ceva mai bine se prezintă situaţia pentru salariaţii suceveni de la CFR Călători şi Infrastructură. După ce în ziua stabilită prin contract au primit jumătate din avans, restul sumelor au fost achitate la sfârşitul săptămânii trecute.
Angajaţii mai în vârstă spun că o asemenea situaţie nu s-a mai întâlnit la calea ferată în ultimii 30 de ani, şi cred că intenţia de privatizare a CFR Marfă ar putea avea legătură cu aceste întârzieri la plata salariilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii angajaţi la CFR Marfă, neplătiţi de două săptămâni.
 Vizualizări articol: 1048 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sucevenii angajaţi la CFR Marfă, neplătiţi de două săptămâni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei