Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 mai 2009 - Anul XIV, nr. 118 (4104)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Începe războiul

„Val” de contestaţii împotriva amenzilor înregistrate de radarele fixe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Sancţiunile contravenţionale înregistrate de radarele fixe din judeţul Suceava până în ziua în care acestea au fost suspendate, şi care, conform dispoziţiilor actuale, rămân în vigoare, au început să fie contestate de cei amendaţi, în doar câteva zile numărul acestora crescând de la 16 la 90.

După cum a precizat inspectorul Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, este de aşteptat ca aceste aproape o sută de cazuri să reprezinte doar începutul unui „val” de contestaţii, până acum doar o mică parte dintre şoferii înregistraţi de radare primind procesele verbale de sancţionare, pe baza cărora pot depune contestaţia. Conform procedurilor, după ce primesc procesul verbal acasă, conducătorii auto care vor să conteste sancţiunea depun o solicitare în acest sens la Judecătoria de care aparţin, abia apoi instanţa trimiţând către poliţie informări legate de acţiunea conducătorilor auto.        

Inspectorul Gabriel Panţiru a mai precizat că nici una din contestaţiile aflate pe rol nu a fost câştigată până acum printr-o decizie definitivă şi irevocabilă.  

 

Aproape 70.000 de încălcări ale limitei de viteză legale

Şoferii care contestă amenzile invocă faptul că acestea sunt în afara legii, pentru ca radarele au fost montate în urma unor contracte ilegale pentru care primarii semnatari au fost deja amendaţi. Alte contestaţii ale şoferilor se mai referă la faptul că radarele fixe din judeţ nu ar fi fost semnalizate legal ori nu ar fi din categoria celor omologate.   

Dacă şoferii care au primit doar amendă ar putea să nu se grăbească foarte tare să depună o contestaţie, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre cei care au rămas fără permise de conducere, deoarece conform legii, după contestaţie, până la soluţionarea cauzei, şoferii î-şi recapătă dreptul de a conduce. 

Din datele Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava rezultă că în perioada 18 februarie – 9 aprilie, când au funcţionat cele opt radare fixe din judeţ, au fost înregistrate 69.605 încălcări ale limitei de viteză, din care au fost procesate doar 14.300 procese verbale de sancţionare, însă nu toate acestea au ajuns încă la cei amendaţi. Restul proceselor verbale urmează să fie trimise la contravenienţi în următoarea perioadă.

 

Primarii suceveni, amendaţi drastic

Reamintim că, printr-o decizie a Inspectoratului General al Poliţiei Române, toate radarele fixe au fost suspendate, primăriile pe raza cărora au funcţionat aparatele de măsurare a vitezei fiind acuzate că au semnat contracte de asociere ilegale.

De altfel, primarii din Dumbrăveni, Drăguşeni şi Roşiori, cele trei localităţi din judeţ în care s-au montat radarele fixe, au primit deja câte o amendă de 70.000 de lei, pentru încălcarea legii achiziţiilor publice, sancţiunea fiind aplicată de Agenţia Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice.

Toţi cei trei edili au contactat avocaţi şi sunt hotărâţi să obţină anularea amenzilor în instanţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Val” de contestaţii împotriva amenzilor înregistrate de radarele fixe.
 Vizualizări articol: 823 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 6 voturi
„Val” de contestaţii împotriva amenzilor înregistrate de radarele fixe4.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cei cu viteza prin loaclitati, sa plateasca trimis de
(23 mai 2009, 14:04:55
Se vroia sa se instaleze de catre politie in fiecare sat si comuna, la curbele periculoase in afara localitatilorsi si in dreptul podurilor cu rampe ....urmind sa se reia planul!

,,Cele sapte radare fixe care au fost montate au fost achizitionate de la firma Codec SPAT, firma banuita ca a pus la cale o mega-escrocherie, datorita faptului ca o parte a amenzilor primite de soferii vitezomani urmau sa intre in conturile firmei, cotele fiind stabilite in contractele cu fiecare administratie locala in parte. Pe de alta parte, Primariile nu au respectat nici Legea achizitiilor publice, cumparand aceste sisteme de urmarire a traficului fara a mai organiza licitatiile prevazute de lege.''

2.   Sa fie puse peste tot LIMITATOARELE DE VITEZA trimis de
(23 mai 2009, 14:06:20
Sa fie puse peste tot LIMITATOARELE DE VITEZA... si cine nu le va respecta, pe drept, merita sa fie pedepsit! Asa s-ar rezolva problema care a capatat caracter national.

Este o mare smecherie, radarele fixe, o sursa de imbogatire a unora fara munca, o desconsideratie a celor care muncesc cinstit ... furati cu acte in regula!

3.   Sa fie amplasate legal! trimis de
(23 mai 2009, 15:32:20
Radarele fixe sa fie achizitionate de catre MAI ,astfel ei sa le administreze si in contul lor sa mearga plata amenzilor...! Sunt deacord cu ele pt ca prea multi soferi indisciplinati si plini de aere conduc pe drumurile noastre,mai ales vitezomani....cum nu mai functioneaza radarele la dumbraveni cum au fost vreo 5 accidente numai in 2 zile ,chiAR unul MORTAL...asa ca sunt folositoare chiar daca unii sunt impotriva lor...! Motivul ca statul in loc sa faca drumuri pune radare e aberant ,pt aia e bine sa avem radare ,la ce drumuri avem numai cu viteza nu e de mers pe ele.De aia atatia mor prin copaci si prin capete de pod!
4.   Care aveti permis? trimis de
(23 mai 2009, 16:42:23
cati dintr-e cei care v-ati dat cu parerea aveti autoturisme personale sau lucrati ca soferi ? V-as intreba atunci cand va trebui sa faceti doua zile pana in oradea , in cazul in care vi se va respecta dorinta de a monta radare fixe in localitati si in afara lor (laatu) Sa faca intai autostrazi si dupa aia sa monteze radare fixe la fiecare poarta si sub fiecare pod
5.   Corect ROMISOLDAN trimis de
(23 mai 2009, 18:26:46
Sa ne dea alternativa. Intai sa faca autostrazi si apoi sa se ia de soferii care merg in localitate cu 80km/h pentru a ajunge si ei in timp util undeva. Un drum de 120 de km dureaza aproape 2 ore in conditii de drum bun si 4 ore la un drum cu gropi. Pe autostrada ar dura doar 40 de minute. INTAI ALTERNATIVA SI PE URMA SA NE AMENDEZE. Si ii rog pe cei ce nu au permis sau au peste 70 de ani sa se abtina.
5.1  RE: Corect ROMISOLDAN trimis de
(25 mai 2009, 01:17:24
O SIMPLA REMARCA: IN "TIMP UTIL" A TREBUIT SA AJUNGA SI SEFUL ARBITRILOR. DAR SA STII CA IN REST AI DREPTATE. SALUTARI.
6.   Ca-n Romania trimis de
(23 mai 2009, 18:49:52
ROMISOLDAN si SKYBAX aveti drepate 100% , parerea mea este ca cei din Cluj au calcat pe coada cuiva MARE , ce s-a suparat RAU . Firma din Cluj a facut toata investitia (stilpi , camere , radar , echipament de transmisie la distanta , cablare , etc) toate acestea TREBUIE INTRETINUTE , VERIFICATE SI ETALONATE din cind in cind , plus DEPLASAREA unui lucrator , din aceste considerente eu cred ca procentul era indreptatit.

Ceea ce mi se pare de sanctionat este :

1.Locul de amplasare al camerelor (in zone cu vizibilitate foarte buna si drum drept , unde soferii calca pedala de acceleratie, nu linga scoli sau zone cu flux de pietoni)

2.FOARTE MULTE din ele nu sunt PREATENTIONATE CU INDICATOARE (nu esti informat cu ce se va intimpla cu tine ?)

3.Amplasarea de camere in localitati cu lungime mai mare de 5km

4.NU esti sesizat IMEDIAT CA AI GRESIT , (In Anglia este un blit ca te avertizeaza ca ai fost fotografiat)

5.Primari nu au investit un leu in SI
6.1  RE: Ca-n Romania trimis de
(23 mai 2009, 18:53:13
5.Primari nu au investit un leu in SIGURANTA CETATENILOR .

In concluzie camerele au fost amplasate pentru a prinde fraieri si nu pentru o mai buna SIGURANTA A CETATENILOR (ATIT DE INVOCATA)

7.   Sa se PREATENTIONEZE CU INDICATOARE DE VITEZA! trimis de
(23 mai 2009, 21:09:06
Da, ROMISOLDAN, n-am fost explicit! Am recitit acum ce am scris si reiese asa cum spui!

Intr-adevar este un chin ca un drum cu masina sa dureze mai mult de cit cu trenul. Stiu ce inseamna sa faci aproape o zi intreaga pina la Cluj din cauza restrictiilorl! Dar, cine sa aiba cu adevarat grija si de asa ceva cind toti sunt interesati doar sa cistige c�t mai mult ,pe usor, fara munca! Inchipuieti cind se va ajunge asa cum vor primarii si politia sa se puna radare fixe la intrarea in fiecare sat, si mobile imediat dupa ele,( unde drumul este mai bun) mai mult ca sigur va dura 2 sapt. p�na la Oradea, nu?!

De fapt, ei ne vor binele, dupa cum clameaza, ca AU GRIJA DE VIATA NOASTRA!
8.   ... trimis de
(24 mai 2009, 20:11:08
Problema este ca majoritatea drumurilor principale (nationale) trec prin localitati. Ar trebui regandita reteaua noastra de sosele.

Cat despre radare... daca avem alternative, nu am mai circula cu viteza prin localitati.

Da cine sa faca acest lucru, cand toti edilii sunt pusi pe capatuiala. Acestia (edilii) oricum merg cu viteza prin localitati, dar nu se leaga nimeni de ei.

Cat despre amenzi... nu poti sa amendezi atata timp cat nu oferi alternativa (exact ca la parcari, nu poti amenda omul ca si-a parcat masina pe marginea drumului, atata timp cat nu mai sunt parcari, deoarece s-au construit magazinase in acele locatii).

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei