Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 apr 2009 - Anul XIV, nr. 93 (4079)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Magia muzicii

Peste 12.000 de spectatori la concertul lui Richard Clayderman

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Concertul renumitului pianist şi compozitor Richard Clayderman, susţinut într-o locaţie mai puţin obişnuită, stadionul Areni, din centrul municipiului Suceava, a reuşit performanţa de a atrage peste 12.000 de spectatori, cel mai numeros public de până acum la concertele susţinute de el în România.

Evenimentul, care a încheiat programul complexului proiect „Paştele în Bucovina”, care a atras zeci de mii de turişti pe meleagurile sucevene, a debutat cu un spectacol ecvestru.

Frumoasele exemplare de pur-sânge arab ale Hergheliei Rădăuţi au fost în centrul atenţiei în cadrul unor demonstraţii de curse cu obstacole, în vreme ce o mulţime de caleşti, la care au fost înhămaţi cai puternici, (semigreul de România şi doi superbi cai Percheron) au smuls uralele mulţimii şi aplauzele acestora.

 

Ropote de aplauze, pe coloana sonoră a unor filme celebre

„Haideţi să-l întâmpinăm cu căldură pe unul dintre cei mai renumiţi pianişti din lume, compozitor contemporan, creator al unui nou stil muzical, denumit New Romantic, care a susţinut 2.000 de spectacole în 40 de ani de activitate! Devenit celebru cu piesa “Balade pour Adeline”, care a fost vândută în 22 de milioane de copii, pe întreg mapamondul, Richard Clayderman va susţine un concert impresionant, pe care unii dintre noi au ocazia să îl urmărească doar o dată în viaţă”, a fost introducerea făcută cunoscutului şi apreciatului Richard Clayderman, pe numele adevărat Philippe Pages.

Apariţia sa pe stadion, îmbrăcat cu sacoul roşu cu care s-a făcut remarcat în majoritatea concertelor sale, a stârnit ropote de aplauze, din partea unui stadion plin de lume.

Acelaşi efect l-au avut şi primele acorduri de pian, care au deschis calea pentru o serie de piese apreciate în întreaga lume, precum Nostalgy, La Tendresse, Fur Elise, dar şi adaptări ale unor melodii care au făcut parte din coloana sonoră a unor filme de mare succes – Titanic şi Evita (Don\'t cry for me, Argentina).

Melodiile, cunoscute de majoritatea celor prezenţi, au trezit numeroase sentimente în rândul miilor de spectatori, care şi-au arătat aprecierea prin aplauzele prelungite minute în şir.

 

Un cadou la modă pentru „regele pianului”

Spre finalul concertului, de la tribuna oficială, de unde au urmărit spectacolul aproape toţi şefii administraţiei sucevene, au coborât cei care au contribuit cel mai mult la realizarea acestui eveniment şi a celorlalte din programul “Paştele în Bucovina”, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi primarul Sucevei, Ion Lungu.

Aceştia au aşteptat un moment de pauză a maestrului Clayderman, pentru a-l felicita pentru spectacol şi pentru a-i da un suvenir care să îi amintească de Bucovina. Astfel, în vreme ce două tinere i-au oferit lui Richard Clayderman două buchete de flori, pe care pianistul le-a împărţit cu fetele care i-au asigurat orchestraţia, Gheorghe Flutur i-a dăruit o traistă bucovineană, ţesută cu modele tradiţionale.

“Mă bucur foarte mult că în această seară vă oferim un spectacol de elită, cu regele pianului. I-am dat în dar o trăistuţă bucovineană, care este la modă, şi sunt convins că o va purta pe unde va merge”, a spus Gheorghe Flutur, care şi-a sărbătorit ieri şi ziua numelui.

Tocmai de aceea primarul Sucevei l-a felicitat şi a urat “La mulţi ani” tuturor celor care poartă numele Sfântului Gheorghe.

În plus, Ion Lungu a dorit să îi transmită un mesaj lui Richard Clayderman, chiar în limba sa natală, franceza: „Vă spun bine aţi venit la Suceava, în numele locuitorilor acestui oraş. Vă mulţumesc pentru tot, pentru acest concert extraordinar şi vă zic pe curând, nu la revedere!”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 12.000 de spectatori la concertul lui Richard Clayderman.
 Vizualizări articol: 22875 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.30/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 20 voturi
Peste 12.000 de spectatori la concertul lui Richard Clayderman2.3520

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   .. trimis de
(24 apr 2009, 11:07:39
E halucinant sa vezi cata slugarnicie zace in presa locala. Toata aceasta campanie a fost un kitsch ordinar. "Sunteti toti niste farsori", cum v-ar zice Cioran. Sa confisti o sarbatoare religioasa si atributiile bisericii, sa-ti faci loc cu coatele printre preoti la scara avionului, sa cari cu forta elevi si membri de partid de prin judet pentru a umple stadionul la concertul unui manelist al Occidentului... toate pentru a arata unei tari intregi o falsa piosenie. Nici macar Ceausescu nu a fost in stare de asemenea ipocrizii. Il anunt pe Gheorghe Flutur ca Dumnezeul meu a inviat si fara lumina de la Ierusalim, fara opaitul lui David, fara oul din Centru, fara pasca de Cartea Recordurilor. Nu L-au scos din mormant nici acordurile lui Clayderman, nici caii pur-sange, nici Elena Udrea. E aici de mai bine de 2000 de ani si nu umbla cu cei de la Trinitas TV dupa El pentru a strange voturi. Dumnezeul vostru a murit de mult. Sa va fie rusine, fariseilor!
1.1  RE: .. trimis de
(24 apr 2009, 22:01:42
E halucinant sa vezi cata prostie zace in capul unora!De aia am ajuns unde am ajuns.

Daca se face ceva nu e bine, daca nu se face iar comentam.Cine sa va mai intre in voie?Oricum ai vorbit ca sa te bagi in seama!!!!
1.2  RE: .. trimis de
(24 apr 2009, 22:46:03
E cat se poate de clar ca acest chido ori e Sorin Avram ori e cineva din cercul lui ca prea seamana comentariile. De napoleon, ionion, encipi ce pot sa va spun...sunt trei pupincooristi tot timpul pusi pe scandal (gen Gica contra=orice ai incerca sa faci nu-i bun) pe care daca ii duci in gara trebuie sa-i urci si in tren ca n-au simtul orientarii. Daca stau si ma gandesc ei n-au nici un fel de simt. Mai ales bunul simt le lipseste cu desavarsire. Si apropo in timp ce scriati comentariile voastre rautacioase v-ati gandit ca s-au investit 24000 de euro DAR turistii care au petrecut Pastele in Bucovina au lasat 4000000 (PATRU MILIOANE) de euro? V-ati gandit ca Elena Udrea a reuit sa promoveze Bucovina asa cum nimeni nu a facut-o ?Ca au venit oameni din toata tara care au fost profund impresionati si care au promis ca vor reveni si in vara si in iarna? In trecera lor spre cabane trec si prin Suceava. Mai o masa la restaurant, mai o cumparatura. TREZITI-VA DIN PROSTIE !!! Acesti oameni vor
1.3  RE: .. trimis de
(24 apr 2009, 22:54:38
(continuare) aduce bani in judetul nostru ? Chiar nu va duce mintea la mai mult ? Aveti o gandire ieftina de oameni rai, inculti si prosti. Mi-e greata de voi. Stiti ce e cel mai grav ? Ca va inmultiti ca ciupercile dupa ploaie. Se pare ca a avut dreptate cine a spus ca prostia e molipsitoare.

RUSINEEEEEEEEEEE !!!

P.S. Voi in afara de faptul ca stati toata ziua la calculator si consumati aerul degeaba(din cauza voastra s-a subtiat stratul de ozon) ce altceva mai stiti sa faceti ?
1.4  RE: .. trimis de
(24 apr 2009, 23:29:27
Nu, ma. Chido se invarte doar in cercurile lui Victor Ciutacu. Cifrele postate de tine sunt precum cele raportate de CAP-uri, despre vacile alea care dadea 40 de litrii de lapte pe zi, apoi se balegau in donita. Cred ca in continuare - in incultura mea - ca o sarbatoare religioasa nu trebuie transformata in balci. Daca s-au investit 24 000 in aceasta campanie, atunci numele lui Flutur, Balan sau Udrea ar trebuie inscriptionat cu litere de aur pe altarul catedralei de pe Marasesti. Sunt convins ca au facut din credinta, nicidecum din vanitate. Ferm convins! Cata ipocrizie!?
1.5  RE: .. trimis de
(25 apr 2009, 12:41:45
Nu cred ca PACATUL de a se folosi de aceasa MARE SARBATOARE pentru a ARATA tuturor ADEVARATA FATA A BUCOVINEI este atat de mare. Recunosc ca cifrele le-am citit din ziar. Or fi ele umflate cu pompa("nu cu trompa...n-am gasit alta rima") dar de la 24 de mii la 4 milioane e ceva profit. Chiar daca s-ar fi investit 39,99 de milioane si s-ar fi incasat 40 de milioane tot s-ar fi castigat ceva. Te rog sa ma scuzi pentru faptul ca si eu ca si toti romanii am devenit mai egoisti si ne gandim SI la ziua de maine. Ar trebui sa dai o fuga in judet si sa intrebi persoanele care ichistresc oua cam cum le-a mers anul asta in comparatie cu anii trecuti. Mai da o fuga si pe la Marginea sa-ti spuna oamenii de acolo cat au vandut anul asta in comparatie cu anii trecuti. Sa-i intrebi apoi si pe proprietarii cabanelor si a pensiunilor cam cum le-a mers. Si sa nu uiti sa-i intrebi cati turisti din tara si din strainatate le-au venit in comparatie cu anii trecuti.
1.6  RE: .. trimis de
(25 apr 2009, 13:08:01
(continuare) Sau poate pe tine te deranjeaza faptul ca nu ti-au intrat si tie niste banuti in buzunare.Sau poate ca te-a deranjat ca ai avut si tu ideea asta, DAR ti-au luat-o altii care sunt mai puternici ca tine inainte. Sau poate ca n-ai avut-o. Asta e...Si daca tot te bati cu pumnii in piept ca esti atat de crestin adu-ti aminte ca in Tatal Nostru este si "SI NE IARTA NOUA GRESALELE NOASTRE ASA CUM LE IERTAM SI NOI GRESITILOR NOSTRI ". Oricum fii pe pace ca fiecare da seama in viata de apoi despre tot ce a facut bine sau rau in viata asta. Dupa parerea mea si a multora ca mine care nu se invart in cercuri inalte, romanii au descoperit SI Bucovina. Abia acum au inteles care e diferenta dintre Moldova si Bucovina. Era timpul sa fim si noi descoperiti. Si timpul asta a venit.
2.   Chido stupido trimis de
(24 apr 2009, 11:56:46
Kitsch sau nu...comparativ cu alti ani..macar s-a organizat ceva. Altadata nu aveam parte nici macar de acest kitsch. Daca ai ajuns sa il cataloghezi pe unul din cei mai mari pianisti ai lumii..drept "manelist al occidentului" inseama ca percepi o mare parte din lucruri total gresit. Poate ca toti au cersit si voturi cu ocazia acestei Sfinte Sarbatori...insa pana la urma e pacatul lor. Altii acu cativa ani iti cerseau votul gratis...acu macar nu ne mai iau de fraieri asa de tare..si ne mai baga pe gat cate un concert de "manelisti occidentali"
2.1  RE: Chido stupido trimis de
(24 apr 2009, 12:27:02
Pacat ca il baga tot pe banii nostri....
3.   Unu si cu unu fac 5 trimis de
(24 apr 2009, 15:30:42
bai cosmine erau 12 mii daca ii numarai de vreo trei ori. scrii asa numai ca sa te afli in treaba ? sau ai comanda de la musiu papilon? nu mai pupa in c.u.r. pedelistii ca nu mai au mult de trait , maxim pana in decembrie . lasa ca nu tre sa scrii exact ce vor ei sau au bagat si ei bani in ziar? bai papilon esti mai rau decit NEA NICOLAE CEAUSESCU. NU ITI ESTE FRICA CA AI SA TRAGI MAI RAU DECIT EL ? IO CRE CA TE FURNICA PE SPATE CA SUCEVENII NU cred ca MAI RABDA MULT! NE-AI INTOXICAT CU FATA TA TRADITIONALA DE BOU! ASCUNDE-TE SI LASA-NEEEEEEEEE!!!!!!
4.   Felicitari pentru ideea organizatorilor! trimis de
(24 apr 2009, 15:46:21
Felicitari organizatorilor....Am iesit putin din "melancolia balcanica slava"...! Apropo, marele Mozart a spus cuvinte grele despre pianistul Muzio Clementi ( contemporan al celebrului compozitor ce avea o ordine a executiei uneori superioara lui Mozart ), numindu-l "sarlatan" fiindca impresiona prin tertele duble, octave si virtuozitate. Dar era MARELE MOZART! Suntem satui de comentariile celor ce habar nu au cu ce se mananca muzica..Speram ca in orasul nostru sa se dezvolte artele frumoase ce pot innobila sufletele...Speram ca administratia locala va incuraja pe elevii Colegiului de arta si pe profesorii lor sa munceasca si sa se simta rasplatiti pentru munca lor deosebita...
5.   12.000 pe dracu' trimis de
(24 apr 2009, 16:55:47
n-au fost 12.000; poate 6.000 . restul pana la 12.000 erau carabusi lungi si fluturi .

vorba unuia de mai sus, probabil 12.000 daca-i numarai de 3 oribig grinDD
6.   Concert.... trimis de
(24 apr 2009, 18:25:23
mare pianist care nu mai are concerte si a venit aici in satul asta uitat de lume sa faca vo 2 euri.....iar despre traista aia sunt convins ca se va plimba pe sub arcul de triumf din paris sau printre zgarie norii din new york cu traista din bucovina agatzata la gat.......
6.1  RE: Concert.... trimis de
(24 apr 2009, 22:04:06
Daca ti-l aducea pe ,,Copilul minune" erai probabil fericit!
7.   De toata jena sa nu spun de tot maro trimis de
(24 apr 2009, 19:00:01
nici mult stimatei si iubitei tovarase academician doctor docent crescat floreat gaudeamus sigitur...etc. nu cred ca i se ridicau osanale asa cum i se ridica acestui neo securist.am ajuns din pacate cobaii unui fluture.membrii de partid au trebuit sa plateasca din buzunarele proprii biletele pe care n-au reusit sa le vanda(incepe lumea sa se destepte si nu mai pune botul la pacalelile portocalii) si nu 1-2 bilete ci zeci!!!!!!!!!dar ce se intampla cu cei care au pus botul si au cumparat la 40 de ron? le da cineva banii inapoi? ojpc,garda financiara, politia...samd rog sa se autosesizeze. 1000 au cumparat bilete iar restul pana la 5000(nu 12000 cum narcisistul declara)au intrat MOCA!!!!!!sa le dea banii din buzunarul propriu!!! niste jeguri umane. astept europarlamentarele si apoi prezidentialele.
8.   .... trimis de
(24 apr 2009, 20:09:53
vad ca apar numai comentarii politizate,rar iti este dat sa vezi si un comentariu obiectiv,strict pe fapta. ma doare'n 11 m pe mine de politica voastra care o faceti aici,turismul a avut de castigat. am avut parte de atatea "fapte marete" din 90 incoace incat imi vine greu sa va raspund cu exemple.asa e romanul,nici cand se infaptuieste ceva nu-i bun,sa fie dupa regulile lor,apoi vor aparea altii care sa comenteze...etc.sunteti penibili. unii dintre voi suferiti rau tare cand se face ceva bun.cat de putin e acest bun care se face,dar macar se face
8.1  RE: .... trimis de
(24 apr 2009, 21:12:38
ZARAZA PE CE PLANETA TRAIESTI ?

CHIAR NU REUSESTI SA VEZI CUM ASTIA DIN CONSILIUL JUDETEAN CHELTUIESC

BANII NOSTRI SUNT FARA RUSINE ....
9.   Manipularea...... trimis de
(25 apr 2009, 01:58:09
asa este organizatiile pdl din judet au fost obligate sa cumpere biletele!nu vor recunoste niciodata asta! daca nu lasa lumea sa intre gratis stadionul era gol si se faceau de cacao cu toata vrajeala lor!
10.   12000? Hahahahahahha trimis de
(25 apr 2009, 09:37:02
Care 12.000. Doar daca erau numarati spectatorii ca Pristanda. A se vedea filmul de pe acest site. Tribuna a doua era goala iar tribuna principala daca avea 60% grad de ocupare.

Cit despre vinzarea biletelor ce sa mai vorbim Mai mult ca sigur marea majoritate au fost date fortat la membrii PD din judet sau din judetele limitrofe ca sa se lafaie Flutur si Lungu cu marea lor realizare.

10.1  RE: 12000? Hahahahahahha trimis de
(25 apr 2009, 10:53:50
eu chiar nu va inteleg,va legati de lucruri neinteresante,la fotbal la fel se face,se aproximeaza cati spectatori sunt,dar n-am vazut critici.in fine,aici vorbim de educatia oamenilor pentru spectacole,daca ar fi fost manelisti pe scena cu siguranta acum vorbeam de alta problema,dar macar stadionul era plin. voi cautati sa criticati orice.cine a zis ca trebuie sa fie stadionul plin? e prima actiune de acest gen.ce ma intereseaza ca s-au dat bilete lamembrii partidelor? totul a fost parte dintr-un plan bine pus la punct "Pastele in Bucovina".rezultatul a fost cel asteptat.putin le pasa lor ca voi aveti o problema de ordin politic sa o problema cu spectatorii...etc.
11.   Zaraza trimis de
(25 apr 2009, 12:40:48
avem o problema pe faptul ca tu esti setata pe "planul bine pus la punct"!tu nu esti partinitoare fata de cei doi care isi fac campanie pe banii nostrii! oamenii care erau langa mine la concert atunci cand au urcat cei doi pe scena au plecat injurand!

oare de ce? tu nu intelegi sau nu vrei ca totul e o mare afacere pentru ei,cum sa mai fure ca prostimea sa nu se prinda!

costurile pentru ou si altele sunt de doua ori mai mari, initial spunandu-se ca galeria va asigura transportul oului,iar mai apoi facturandu-se acest serviciu,pe cand cei care au luat mai mult de1 miliard de lei vechi puteau sa-l aduca pe banii lor!nu cred ca,cativa zeci de metri patrati de fibra de sticla costa 1 mld???prietenii stiu de ce!
11.1  RE: Zaraza trimis de
(25 apr 2009, 15:16:24
AVECUS NU STIU DE CE DAR CRED CA AI DREPTATE

ASTIA NU SE VOR OPRI AICI CU " OPERELE " LOR

CURAND VOR APAREA IN FATA PROSTIMII CU ALTE PROPUNERI SI MAI MARSAVE DECAT ASTEA ( FIECARE PROIECT = O SURSA BUNA DE VENIT ) laughing)))

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei