Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 mar 2009 - Anul XIV, nr. 50 (4036)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Apel

Cadariu avertizează autorităţile din Rădăuţi că pot pierde aproape 14 milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Municipiul Rădăuţi riscă să piardă aproape 14 milioane de euro, în situaţia în care SC Servicii Comunale nu acceptă asocierea cu SC Acet SA Suceava, operatorul regional de servicii de apă şi canalizare.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Daniel Cadariu a declarat că judeţul Suceava poate primi, prin Programul Operaţional Sectorial, o finanţare europeană de 120 de milioane de euro, sumă din care zece milioane de lei ar putea să revină municipiului Rădăuţi, pentru reabilitarea sistemului de apă şi canalizare şi a staţiei de epurare.

El a precizat că cele zece milioane de euro ar putea să ajungă la bugetul local al municipiului Rădăuţi în situaţia în care Consiliul Local ar accepta asocierea SC Servicii Comunale SA cu SC Acet Suceava.

„Reamintim că, în cadrul proiectului Samtid, conducerea administraţiei locale din acea vreme a refuzat accesarea de fonduri, prin acceptarea SC Acet SA ca operator unic, bani care ar fi putut fi folosiţi la reabilitarea sistemului de alimentare cu apă potabilă”, a declarat Daniel Cadariu.

 

„Vreau să trag un semnal de alarmă”

În acelaşi timp, el a precizat că Primăria din Rădăuţi ar putea să beneficieze şi de o altă sumă, de aproximativ 3,5 milioane de euro, din recuperarea Taxei pe Valoarea Adăugată din proiectul „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”. Cadariu a spus că prin acest proiect, primăria Rădăuţi a beneficiat de o finanţare de 14,37 milioane de euro, iar pentru finalizarea investiţiilor la centrala termică şi alte lucrări ar mai trebui o sumă totală de aproximativ 3 milioane de euro.

„În urma discuţiilor cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor, ni s-a spus că singura posibilitate prin care primăriile care au avut investiţii prin <Utilităţi şi mediu> să-şi recupereze TVA este ca furnizarea apei calde, a energiei termice şi electrice să fie efectuată prin societăţile Consiliilor Locale din respectivele localităţi. Asta înseamnă că TVA se poate recupera, gradual, prin facturile emise către beneficiarii finali. Iar la Rădăuţi ar fi vorba de o sumă de circa 3,5 milioane de euro”, a spus vicepreşedintele CJ Suceava

Daniel Cadariu a precizat că pentru a clarifica aceste probleme a participat la cel puţin trei şedinţe ale Consiliului Local din Rădăuţi, unde a atras atenţia că acest municipiu ar putea să piardă aproximativ 14 milioane de euro.

„Această luare de poziţie a mea nu se vrea a fi o ingerinţă în autonomia locală a municipiului Rădăuţi. Însă vreau să trag un semnal de alarmă şi sper ca declaraţiile mele să fie înţelese ca atare”, a mai precizat Cadariu.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cadariu avertizează autorităţile din Rădăuţi că pot pierde aproape 14 milioane de euro.
 Vizualizări articol: 741 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cadariu avertizează autorităţile din Rădăuţi că pot pierde aproape 14 milioane de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   E vremea schimbarii trimis de
( 4 mar 2009, 09:12:57
cred ca e vremea ca TATAR sa fie inlaturat din orasul Radauti , e momentul ca radautenii sa beneficieze de servicii de calitate , si nu sa fie inselati de acest escroc Tatar, vrem ca servicii comunale ale lui Tatar sa dispara , presiunea la apa rece la blocuri e din ce in ce mai mica , apa e murdara ,cu reziduuri , resturi vegetale , pietre , statia de pompare , epurare nu face fata , consumatorii sunt din ce in ce mai multi , modernizarile nu au fost facute ! Tatar e depasit de situatie , nu intelege ca trebuie facute investitii in aceasta statie de la MANEUTI !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei