Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 feb 2009 - Anul XIV, nr. 38 (4024)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Lansare de carte

„Judeţul Suceava - Riscuri şi vulnerabilităţi”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
La Restaurantul Gloria a fost lansată ieri, în prezenţa unui public numeros, cartea „Judeţul Suceava – Riscuri şi vulnerabilităţi. Fenomene excepţionale de risc”, semnată de fostul prefect al judeţului Suceava Ştefan Alexandru Băişanu şi de colonelul Cristian Hociung, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava.

Profesorul universitar dr. Constantin Brânduş a făcut o scurtă prezentare a cărţii, spunând că autorii, „personalităţi cu pregătire ştiinţifică şi expertiză profesională corespunzătoare, au reuşit o prezentare superioară, asigurând cărţii un substanţial conţinut de fapte şi date convingătoare, o corectă înţelegere şi redare a fenomenelor”.

El a amintit două capitole importante din carte: fenomenele hidroclimatice din zona Arbore şi evaluarea riscurilor la iazurile de decantare a sterililor – Iazul Tărnicioara.

„În acest context, cartea ar trebui să se găsească pe masa de lucru a fiecărui primar, şef de instituţie publică descentralizată şi a proiectanţilor”, a mai completat profesorul Brânduş.

 

Carte de căpătâi pentru factorii de decizie

Fostul prefect Băişanu şi colonelul Hociung au reuşit să prezinte în paginile acestei cărţi şi o analiză a riscurilor şi hazardelor generatoare de situaţii de urgenţă din judeţul Suceava, dar şi o evaluare a inundaţiilor din iulie 2008.

Fost prefect al judeţului Suceava Ovidiu Doroftei, prezent la eveniment, a ţinut să precizeze că această carte „este una de căpătâi pentru cei care sunt implicaţi în gestionarea evenimentelor şi efectelor generate de calamităţi. Poate, de aceea, este important ca toţi factorii care au o putere de decizie să ia aminte la cele scrise în această carte”.

 

Mai mulţi bani pentru Suceava

Colonelul Cristian Hociung le-a spus celor prezenţi (profesori universitari, cercetători, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava) că în carte se regăseşte câte o părticică din munca fiecărui coleg de-al său de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava. Alexandru Băişanu i-a mulţumit colonelului Hociung, „care a muncit ca nimeni altul pentru finalizarea acestui proiect”, după care a tras un semnal de alarmă asupra faptului că „judeţul Suceava este unul dintre cele mai încercate judeţe din ţară de fenomenele naturale, care au avut ca efecte şi pierderi de vieţi omeneşti”.

De aceea, el a sugerat noilor guvernanţi, care fac bugetul României pe 2009, să aloce o sumă importantă acestei zone, pentru a se evita pierderile umane, dar şi materiale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Judeţul Suceava - Riscuri şi vulnerabilităţi”.
 Vizualizări articol: 2146 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 5 voturi
„Judeţul Suceava - Riscuri şi vulnerabilităţi”3.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei