Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 ian 2009 - Anul XIV, nr. 16 (4002)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Noutate

Centru de meditaţii pentru elevi, deschis la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
O idee împrumutată din Grecia a prins rădăcini la Suceava şi a fost pusă în practică de către Nicos Papanicolau, un grec, născut la Suceava şi provenit dintr-o familie mixtă, cu mama româncă şi tatăl elen.

Mentor Center este un centru specializat de pregătire a elevilor, un centru unic în Suceava, unde atât copiii din ciclul primar sau gimnazial, cât şi liceenii au posibilitatea să vină la meditaţii, la orice materie de studiu din programa curriculară şi nu numai. Totodată, cei mai mici dintre şcolari au posibilitatea să vină la Mentor Center, unde, sub supravegherea unui învăţător, îşi efectuează temele pentru a doua zi.

 

Meditaţii în grupe de maxim patru elevi

Directorul centrului, Nicos Papanicolau, a inaugurat Mentor Center în urmă cu aproximativ două luni. „Timp de şase ani, în Grecia, am frecventat un asemenea centru, şi am învăţat limba engleză. Am preluat ideea din Grecia, şi am adus-o la Suceava”, a spus Nicos Papanicolau. Acesta a mai precizat că „în Grecia, există astfel de centre în aproape toate cartierele, oamenii au încredere şi apelează la servicii specializate de meditaţii”.

Totul se face „ca la carte”, lecţiile şi meditaţiile sunt realizate de către profesori cu experienţă din Suceava, în cercuri restrânse de elevi, grupaţi după nivelul cunoştinţelor pe care le au.

„Mentor Center nu trebuie confundat cu un after-school, pentru că nu este vorba de aşa ceva. La noi, elevii vin strict pentru meditaţii la anumite materii sau pentru a-şi face temele pentru a doua zi de şcoală, şi stau maxim două ore, în timp ce la un after-school, elevii iau masa, dorm şi îşi fac lecţiile”, a declarat Nicos Papanicolau, directorul centrului.

Pregătire la orice materie de studiu din programa şcolară, profesori calificaţi, activi în învăţământ şi cu rezultate bune cu elevii - aceasta este oferta pe care Mentor Center o aduce pentru sucevenii interesaţi să le asigura copiilor lor o pregătire suplimentară la anumite discipline de studiu, pentru a-i ajuta în sporirea performanţelor şcolare.

 

Pregătire pe baza programei şcolare

Directorul centrului a precizat că „ideea de a oferi meditaţii într-un cadru organizat nu este o alternativă la învăţământ, pentru că totul se face potrivit programei şcolare, ci este un sprijin pentru elevi, părinţi şi chiar profesori”.

Elevii care vin la pregătire la Mentor Center vor lucra efectiv ca la o meditaţie în particular, cu un profesor calificat. Activitatea se desfăşoară în spaţii moderne, în grupe de maxim patru elevi, formate din şcolari cu acelaşi nivel de pregătire şi la aceeaşi materie.

Pregătirea elevilor se realizează în cadrul unor şedinţe de câte două ore, iar meditaţiile se pot face la un interval stabilit în funcţie de preferinţele şi posibilităţile elevilor şi părinţilor lor.

„Există şedinţe bisăptămânale, se poate opta şi pentru o singură meditaţie pe săptămână, sau pentru şedinţe distincte, după necesitatea fiecărui participant”, a mai spus Nicos Papanicolau.

Pregătirea elevilor este atent supravegheată, iar absenţa unui copil de la meditaţie este imediat adusă la cunoştinţa părinţilor. De asemenea, în cel mai scurt timp, fiecare părinte va putea vedea online cum decurge pregătirea copilului său la Mentor Center.

„Vom introduce un sistem electronic cu camere prin intermediul căruia orice părinte va putea, accesând site-ul nostru, să urmărească online cum decurge meditaţia sau efectuarea temelor la centru”, a spus Nicos Papanicolau.

Mentor Center vine şi în sprijinul profesorilor care nu dispun de un spaţiu prielnic în care să ofere meditaţii elevilor, şi le pune la dispoziţie, prin închiriere, săli în care să-şi desfăşoare orele de pregătire suplimentară a elevilor.

În ceea ce priveşte tarifele practicate de Mentor Center, Nicos Papanicolau a ţinut să precizeze că sunt sub preţul pieţei de meditaţii din Suceava.

 

Cursuri de limbă greacă

Pe lângă meditaţiile pentru elevi, la Mentor Center pot apela şi cei care doresc să înveţe limba engleză, spaniolă sau greacă, dar şi cei care vor să înveţe tehnicile de utilizare a calculatorului, indiferent de vârsta cursantului.

Mentor Center îşi propune ca în scurt timp să ofere sucevenilor interesaţi posibilitatea de a lua parte la cursuri de actorie.

Mentor Center este situat în municipiul Suceava, pe strada Grigore Ureche nr. 6B, etaj1, lângă Catedrală. Cei interesaţi pot obţine mai multe informaţii de la sediul Mentor Center, în intervalul orar 9:00-15:00, la numărul de telefon 0330-803039, sau la adresa de e-mail nicos@mentorcenter.ro.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centru de meditaţii pentru elevi, deschis la Suceava.
 Vizualizări articol: 4457 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.62/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 13 voturi
Centru de meditaţii pentru elevi, deschis la Suceava4.6513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei