Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 dec 2008 - Anul XIII, nr. 299 (3980)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin de 100.000 de euro

Spitalul Municipal Rădăuţi are cele mai moderne săli de operaţie din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Spitalul Municipal din Rădăuţi beneficiază, de ieri, de cele mai moderne săli de operaţie din judeţ. Această apreciere a fost făcută de către directorul medical de la spitalul rădăuţean, medicul Doru Iliescu, la festivitatea prilejuită de inaugurarea a cinci săli de operaţie complet renovate şi nou echipate prin sprijinul acordat de grupul EGGER şi de oamenii de afaceri Eugen Scalet şi Costel Babiuc, cu menţiunea că valoarea investiţiilor destinate modernizării este de peste 100 de mii de euro.

„Din momentul în care am vizitat spitalul, am realizat că are nevoie de sprijin. Astfel, am decis să suportăm costurile renovării sălilor de operaţie pentru a oferi pacienţilor toate condiţiile necesare”, a afirmat Michael Egger, CEO al grupului EGGER. Lucrările de renovare au debutat în luna august, iar în timpul acestora spitalul a funcţionat după programul normal, fără ca activitatea să fie oprită în blocul operator.

 

Sală nouă de oxigen pentru blocul operator

Deşi iniţial doar două săli de operaţie fuseseră planificate pentru renovare, grupul EGGER a decis să îşi extindă donaţia şi pentru alte trei, fiind realizată şi o nouă sală de oxigen pentru blocul operator.

Prin implicarea în acest proiect, împreună cu oamenii de afaceri Eugen Scalet şi Costel Babiuc, grupul EGGER doreşte să continue la dezvoltarea şi modernizarea serviciilor medicale oferite cetăţenilor din municipiu şi din zonă.

„Fără sprijinul şi implicarea domnului Costel Babiuc, care a coordonat procesul de renovare, aceste îmbunătăţiri nu ar fi fost posibile”, a spus Michael Egger la conferinţa de presă organizată la Rădăuţi.

„Este o adevărată bucurie pentru noi să facem această inaugurare, pentru că sănătatea e un lucru deosebit de important. Profit de acest prilej pentru a le ura rădăuţenilor Sărbători Fericite şi un An nou mai bun!” a ţinut să mai spună Michael Egger.

Primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a mulţumit, din partea cetăţenilor comunităţii, celor care au suportat costurile renovărilor de la spital şi a apreciat că exemplul grupului austriac ar trebui luat şi de celelalte firme puternice care îşi desfăşoară activitatea în zonă.

„Vă mulţumesc pentru ceea ce aţi făcut pentru Rădăuţi şi pentru rădăuţeni şi vreau să-mi exprim speranţa unei colaborări deosebite pentru viitor. Din partea mea, din partea administraţiei locale veţi beneficia de sprijin total”, a arătat primarul Olărean.

 

„Blocul operator a atins standardul european”

Managerul spitalului din municipiul Rădăuţi, Dorin Robu, a apreciat că „prin investiţia pe care a făcut-o firma EGGER şi cei doi oameni de afaceri, blocul operator a atins standardul european, adică îndeplineşte toate normele impuse de Uniunea Europeană”. Trebuie remarcat că Spitalul Municipal Rădăuţi are o relaţie deosebită cu investitorii austrieci din zonă, dovadă fiind reabilitările executate prin suportul companiilor EGGER, Schweighofer Holzindustrie, dar şi de municipalitatea vieneză. Zilele următoare EGGER  va oferi cadouri de Crăciun copiilor de la orfelinatul din Rădăuţi şi elevilor din clasele I-IV de la şcolile din Satu Mare şi din Dorneşti, dar şi o donaţie de 2500 de euro pentru tratamentul unei adolescente de 14 ani din municipiu, care suferă de distrofie musculară progresivă.

Grupul Egger, cu sediul central în St. Johann, Tirol, este una dintre principalele companii de prelucrare a lemnului la nivel mondial. În prezent, compania de familie fondată în anul 1961, produce în 16 fabrici aflate în Europa şi are 5700 de angajaţi. Fabrica din Rădăuţi este cea mai mare investiţie din istoria grupului EGGER, şi a fost dată în funcţiune în ianuarie 2008. În prima fază EGGER a investit 210 milioane de euro în noua unitate de producţie, care a implicat angajarea a patru sute de oameni. Capacitatea anuală de producţie a fabricii de la Rădăuţi este de peste 600000mc de plăci brute, din care aproximativ 80 la sută va fi prelucrată superior şi va ajunge pe piaţă sub formă de plăci de PAL melaminat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Municipal Rădăuţi are cele mai moderne săli de operaţie din judeţ.
 Vizualizări articol: 4782 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 9 voturi
Spitalul Municipal Rădăuţi are cele mai moderne săli de operaţie din judeţ4.159

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei