Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 nov 2008 - Anul XIII, nr. 273 (3954)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Mastodont

Bloc turn cu 14 niveluri, lângă Piaţa Mică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Unul din cele mai masive blocuri din Suceava, un bloc turn cu 14 niveluri, urmează să fie construit pe strada Universităţii, chiar la intrarea în Piaţa Mică.

Noua construcţie ar urma să “radă” de acolo Pizzeria Total Chagall, care va fi înlocuită cu o mulţime de alte spaţii comerciale şi un număr de 21 de apartamente.

Deşi regimul maxim de înălţime din acea zonă este de P + 5 etaje, majoritatea clădirilor având o înălţime mai mică, noul bloc ar urma să aibă o înălţime cel puţin dublă decât cea mai înaltă clădire, fiind format din două niveluri de subsol, unul de parter, mezanin şi încă 10 etaje.

La parter, mezanin şi etajul I, vor fi amenajate doar spaţii comerciale, birouri şi prestări servicii, în plan fiind prins aici un sediu de bancă, o societate de asigurări, birouri notariale, de avocatură, precum şi cabinete medicale.

Acestora li se adaugă un număr de 21 de apartamente, amenajate între etajele 3 şi 10. Între etajele 3 şi 8 ar urma să fie amenajate câte trei apartamente pe nivel, din care două de 3 camere şi unul de 4 camere, în vreme ce la etajele 9 şi 10 sunt proiectate a fi amenajate 3 apartamente de tip „penthouse”, cu terase ample şi vedere panoramică asupra oraşului.

 

Bloc turn, pe un teren cât pentru o casă

Problema e că întreaga construcţie e amplasată pe un teren extrem de mic, în comparaţie cu grandoarea clădirii şi traficul adiţional pe care îl va crea în zonă, ce nu este deloc de neglijat.

Practic, firma SC Agrotour SRL vrea să construiască un bloc de dimensiuni impresionante pe un teren mai mic de 0,1 hectare. În foarte multe cazuri, 10 ari de teren sunt consideraţi suficienţi abia pentru o casă, nu pentru o construcţie de o asemenea anvergură.

Prin demolarea Pizzeriei Total Chagall, investitorul va avea la dispoziţie o suprafaţă totală de 970 de mp de teren, pe care vrea să construiască un bloc turn, cu o suprafaţă totală desfăşurată de 6080 de mp. Terenul efectiv ocupat la sol de construcţie va fi de 550 mp, adică 76% din totalul terenului disponibil.

Pe suprafaţa rămasă liberă vor fi amenajate căile de acces pietonale şi carosabile, taluzurile şi zidul de sprijin al clădirii, încât, efectiv, teren liber, cu spaţii verzi, va rămâne doar pe alocuri, câteva petice, ce vor însuma 90 de mp.

 

Patru locuri de parcare, pentru zeci de clienţi şi angajaţi ai firmelor din bloc

La o construcţie de asemenea dimensiuni, cu 21 de apartamente, sedii de bancă, firme de asigurări, spaţii comerciale şi de servicii, care atrag un trafic intens de autoturisme, în curtea  proprie vor fi numai patru locuri de parcare.

Investitorii spun că vor amenaja încă 22 de locuri de parcare la cele două niveluri de subsol, dar acestea abia dacă vor deservi locatarii celor 21 de apartamente.

În vreme ce la primul nivel de subsol accesul către locurile de parcare se poate face direct dintr-o rampă carosabilă, pentru al doilea nivel de subsol, ar trebui amenajat un ascensor basculă pentru autoturisme. Chiar dacă aceste locuri de parcare vor fi amenajate la subsol, e greu de crezut că nu vor fi ocupate în primul rând de locatari, în vreme ce clienţii şi angajaţii sediilor de firme şi spaţii comerciale vor avea la dispoziţie cel mult cele patru locuri de parcare exterioare.

Culmea tupeului, cei care au întocmit documentaţia de autorizare a construcţiei, depusă la Primărie, conştienţi că locurile de parcare sunt insuficiente pentru ceea ce urmează a fi realizat acolo, spun că cei care vor veni la spaţiile comerciale, la sediul de bancă şi la cabinetele de notariale şi de avocatură amenajate la parter, mezanin şi etaj, vor putea parca în „spaţioasa parcare de la Kaufland, situată în apropiere”, ca şi cum ar fi parcarea lor proprie.

 

Spaţiile verzi, căţărate pe acoperişul blocului turn

Conform legii, pentru fiecare locatar al unei clădiri noi, ar trebui să fie amenajaţi cel puţin 2 mp de spaţiu verde. La o medie de cel puţin 70 de locatari ai clădirii, blocul turn de pe strada Universităţii ar trebui să aibă minim 140 de mp de spaţii verzi.

Cum din proiect rezultă clar că mai mult de 90 de mp de spaţii verzi nu mai rămân la sol, soluţia dată de proiectanţi e cea de amenajare a unor spaţii verzi pe terasa blocului, la etajele superioare.

Practic, o bună parte din spaţiile verzi care deservesc blocul vor fi reprezentate de grădinile suspendate amenajate la etajul 2 şi la etajele 9 şi 10 ale clădirii, soluţie adoptată din Occident, unde s-au luat asemenea măsuri, pentru a creşte suprafaţa de spaţii verzi din marile oraşe.

Investiţia, binevenită din prisma creării de noi locuinţe şi prin faptul că aduce un element de noutate – spaţiile verzi suspendate pe etajele superioare ale clădirii, dar care poate crea probleme în zonă, din cauza locurilor de parcare insuficiente, urmează a fi discutată în şedinţa de Consiliu Local de mâine. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bloc turn cu 14 niveluri, lângă Piaţa Mică.
 Vizualizări articol: 1192 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.31/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 13 voturi
Bloc turn cu 14 niveluri, lângă Piaţa Mică2.3513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tampenie trimis de
(19 nov 2008, 11:19:31
Si Pizzeria unde o muta ?straight face.... dar defapt in primul rand ... de ce sa o "rada" de acolo? ... acolo se servesc printre cele mai bune mese din oras ... ar fi cea mai mare porcarie sa dispara pizzeria de acolo
2.   Arhitectura avangardista trimis de
(19 nov 2008, 11:31:28
Si uite asa Suceava se va transforma in cel mai avangardist oras...adica sat din Romania!!! Au majoritatea in Consiliul Local asa ca fac ce vor muschi lor!!!

3.   Primul semn de metropolizare trimis de
(19 nov 2008, 11:51:23
Ce conteaza nervii nostri, ai celor din trafic. Pe linga centele comerciale care gituie circualtia, mai vine un nod>cel generat de cladirea in cauza de pe strada Univeritatii. Ca romanul care va veni la spatiile comerciale sau birourile din cladire unde va parca, in cele 4 locuri, as. In strada. Care e si asa aglomerata din cauza centrului comercial si a hipermarket-ului, si altor dughene. Dar mai marii orasului au hotarit ca ne trebuie calirea nervirlor de otel. Si asta a hotarit mai marele urbanismului metropolitan, adica domnul primar. Pe bani multi bineinteles. Ca altfel nu merge. "Un singur pas a mai ramas" pina la metropolizarea Romaniei. Asa ca votati-i, ca au demonstrat ca merita. Merita sa se duca naibii...
4.   Vorbe....goale , proiecte... fara viitor !! trimis de
(19 nov 2008, 12:27:35
nu va...speriati degeaba , in...contextul crizei financiare...actuale , nici o...investitie de asa....amploare nu are sanse sa fie....realizata !!

cititi articolul de...ieri , arata imaginea acestui...domeniu si care fara...doar si poate , in viitorul...apropiat e sortit...CRIZEI MONDIALE !!!

din nou cineva...arunca vorbe in...vant sau nu stie in ce....lume traieste .

din nou se fac...planuri , proiecte pentru care statul...plateste o gramada de...bani si in final se alege doar cu...praful .
5.   Proba trimis de
(19 nov 2008, 15:32:07
proba
6.   Idee trimis de
(19 nov 2008, 15:34:33
mai bine daramati primaria si construiti acolo un bloc, ca si asa aia de acolo nu se pricep decat la imbacsirea orasului. la propriu
7.   RECOMAND TUTUROR CITITORILOR !!! trimis de
(19 nov 2008, 22:58:59
ROG TOTI CITITORII SA URMAREASCA IN RELUARE PE www.bucovinatv.ro emisunea SARA PE DEAL din data de 18 noiembrie 2008 realizata de BOGDAN GHEORGHIU unde la minutul 53 al emisunii apare brusc prin telefon dl BAISANU si tine lectia de morala cu privire la ADEVARUL STIUT DE NOI TOTI !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei