Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 nov 2008 - Anul XIII, nr. 259 (3940)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Scandal la tv

Şeful Antenei 1 Suceava, reclamat la ITM de foşti angajaţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Scandal la Antena 1 Suceava, la mai puţin de o lună de la reapariţia postului în casele sucevenilor.

Şeful televiziunii locale, Costel Ignătescu, a fost reclamat la Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava de trei dintre foştii săi angajaţi, directorul tehnic, unul dintre cameramani şi un tehnician de emisie şi sunet.  Ei ne-au declarat că sunt nemulţumiţi deoarece au lucrat luni în şir la relansarea postului de televiziune, fără a avea însă forme legale de muncă şi fără să-şi primească salariile. Cei trei, de altfel, le-au spus inspectorilor de muncă că şi ceilalţi angajaţi, care au rămas să lucreze în continuare la Antena 1 Suceava, sunt în aceeaşi situaţie.

De cealaltă parte, conducerea Antena 1 Suceava susţine că acuzaţiile sunt nefondate şi urmăresc denigrarea postului de televiziune.

 

„Ţipa la noi că, dacă vrem să stăm 8 ore la program, să mergem la Plus Tv sau la Bucovina Tv”

Corneliu Acasandre, fost operator tv la Antena 1 Suceava, povesteşte că a început să muncească pentru afacerea în media a lui Costel Ignătescu de la mijlocul lunii iulie acestui an, înţelegându-se cu acesta din urmă la un salariu net de 700 de lei pe lună.

Acasandrei declară că, încă din primele zile de când a început treaba la studioul din Iţcani, i s-a încheiat un contract individual de muncă, şi, deşi i s-a promis în repetate rânduri că documentul va fi înregistrat la ITM Suceava, acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Fostul operator tv a renunţat să mai muncească pentru Costel Ignătescu de aproximativ o săptămână şi jumătate, sătul de faptul că acesta tot amâna plata salariilor.

„Din salariul promis, am primit, de la jumătatea lunii iulie şi până am plecat, doar 500 de lei, cu toate că ar fi trebuit să primesc cel puţin 2.450 de lei, aşa cum m-am înţeles iniţial cu domnul Ignătescu”, explică Corneliu Acasandre. Acesta povesteşte că a fost în fiecare zi lucrătoare la serviciu şi că, de multe ori, a făcut ore de muncă suplimentare, la cererea şefului său.

„Înainte ca postul să se deschidă am fost luni întregi pe teren. Mă trimitea să fac materiale şi pentru Antena 1 Bucureşti. Când aveam nevoie să ajung undeva repede îmi spunea să iau un taxi, că o să-mi deconteze cursa, însă nu a făcut-o niciodată. Am făcut şi trimis la Bucureşti mai multe ştiri, însă nu am primit un ban nici până în ziua de astăzi. La început ne-a spus că programul e de 8 ore pe zi, apoi ne-a zis că trebuie să stăm la serviciu cât spune el. Ţipa la noi că, dacă vrem să stăm 8 ore la program să mergem la Plus Tv sau la Bucovina Tv, că la el se lucrează cel puţin 12 ore”, a mai spus fostul cameraman de la Antena 1 Suceava.

 

„Când i-am cerut salariul, să-mi plătesc chiria, mi-a spus că pot să dorm în studio”

Şi Alexandru Chişcari, fost tehnician de emisie şi sunet la Antena 1 Suceava, l-a reclamat pe Costel Ignătescu la ITM.

Chişcari susţine că, deşi a lucrat de la începutul lunii august a.c. până acum o săptămână şi jumătate în studioul Antenei 1 Suceava, nu i s-a făcut carte de muncă, aşa cum i se promisese de la început, şi a primit doar 300 de lei. Asta, deşi negociase cu Costel Ignătescu un salariu de 700 de lei pe lună.

„Eu sunt din Vatra Dornei şi locuiesc cu chirie la Suceava. La un moment dat, i-am cerut să-mi dea salariu că am nevoie să-mi plătesc gazda, iar domnul Ignătescu mi-a spus că pot să dorm în studio. De altfel, de fiecare dată când eu sau vreunul din colegii mei îi aduceam aminte de bani, spunea că vorbim mai încolo şi nu mai venea în ziua aia la serviciu. Deja glumeam între noi şi îl sunam dimineaţa să-i spunem de bani şi ştiam că în ziua aia nu mai trece pe la studio”, mărturiseşte Alexandru Chişcari.

 

„Ne cerea să lucrăm 14 ore pe zi, însă el uita să ne mai dea salariile”

Tiberiu Morariu a fost cooptat de Costel Ignătescu în echipa cu care urma să deschidă Antena 1 Suceava încă de la începutul lunii aprilie a.c.. I s-a propus funcţia de director tehnic şi un salariu de 1000 de lei. Faţă de Acasandre şi Chişcari, lui Tiberiu Morariu i s-a făcut carte de muncă, însă, precizează el, cu o lună întârziere.

Totuşi, când vine vorba de salariu, fostul director tehnic al postului local de televiziune recunoaşte că situaţia nu e cu mult diferită faţă de cea a celor doi foşti colegi.

„Mi-a dat banii în rate. Şi, per total, nici măcar jumătate din cît ne-am înţeles. Când aduceam discuţia despre bani, îmi spunea că îi voi primi în zilele următoare, însă acest lucru nu se întâmpla”, susţine fostul director tehnic.

Morariu povesteşte că, în ultima perioadă, „Costel Ignătescu avea dese crize de isterie” şi ţipa atât la el, cât şi ceilalţi oameni care lucrau la Antena 1 Suceava: „O dată mi-a spus că ar trebui să fiu mulţumit că nu mă bate, că sunt patroni care-şi bat angajaţii. Când îi mai spuneam de bani, ne ţinea morală de genul 'iau de la gura copiilor mei, să vă dau vouă'. Mă acuza că sunt în cârdăşie cu cei de la Bucureşti de la Antenă şi că vreau să-l sabotez pe el. Directorul regional mă suna să mă întrebe dacă avem lumini, decoruri, generice, oameni etc.... probabil că el (n.r. - Ignătescu) le spunea că totul e ok, dar eu nu puteam să-i mint, mai ales că omul ăla avea tot interesul să ne ajute şi urma să vină şi la Suceava. Eu îi prezentam exact situaţia reală... În ultima vreme, ne cerea să lucrăm 14 ore pe zi, însă el uita să ne mai dea salariile”.

Cei trei foşti lucrători la Antena 1 Suceva le-au prezentat inspectorilor de muncă adeverinţe eliberate de firma lui Costel Ignătescu (SC Eco Logistic SRL) pentru a le folosi la medicul de familie, adeverinţe în care se precizează că sunt angajaţi ai postului de televiziune. 

      

Inspectorii ITM, în control

Şeful ITM Suceava, Mihai Airinei, ne-a declarat că sesizările celor trei foşti angajaţi ai Antenei 1 Suceava au fost înregistrate joi, 30 octombrie a.c., precizând că a dispus un termen de 15 zile pentru verificarea neregulilor reclamate.

„Dacă se vor confirma, atunci angajatorul riscă o sancţiune contravenţională de minim 1500 de lei de persoană. Totodată, i se vor stabili măsuri pentru înregistrarea contractelor de muncă, achitarea drepturilor salariale, înregistrarea declaraţiilor de comision şi cele pentru contribuţiile sociale pe perioada în care reclamanţii au lucrat la angajator. Se va stabili un termen de realizare a acestor măsuri, în caz contrar angajatorul urmând să primească o sancţiune contravenţională între 3000 şi 6000 de lei, iar reclamanţii îndrumaţi să-şi ceară drepturile în instanţă”, a declarat inspectorul şef Airinei.

 

Reacţia Antena 1 Suceava    

Contactată telefonic, conducerea Antena 1 Suceava ne-a comunicat, prin Departamentul Resurse Umane, că aşa-zisele nereguli nu se confirmă şi că totul este un scenariu pus la cale pentru a discredita postul recent redeschis.

„Tiberiu Morariu a avut într-adevăr încheiat contract cu noi, iar chestiunile legate de salariu vor face obiectul verificărilor celor de la ITM şi se va vedea că nu are dreptate. Întregul colectiv Antena 1 Suceava a fost nemulţumit de colaborarea cu el. În ceea ce-l priveşte pe Corneliu Acasandre, el a avut contract ca persoană fizică autorizată cu postul mare de televiziune, lucrând practic reportaje, în calitatea lui de corespondent pentru Antena 3. Reportajele, ştirile, produse de Corneliu din iulie au fost exclusiv pentru Antena 3. Contractul semnat cu cei de la Bucureşti era o relaţie directă între ei şi el, banii urmând a fi viraţi pe card. Corneliu a făcut într-adevăr ştiri multe, a umblat peste tot. Dintre toţi cei trei, el este într-adevăr o pierdere pentru Antena 1 Suceava. Postul nostru a început să emită pe 13 octombrie, iar toate contractele s-au semnat pe data de 1 octombrie şi urmează a fi înregistrate în termenul legal la ITM. Toţi cei care au muncit înainte de deschidere şi-au luat banii la timp. Alexandru Chişcari a lucrat de când am început să emitem, dar ba venea la serviciu, ba nu venea... Sunt tot felul de reproşuri legate poate şi de modul cum s-au derulat contractele înainte, dar astea sunt lucruri care se reglează între oameni, nu prin ITM sau prin presă”, ni s-a comunicat telefonic de la Departamentul de Resurse Umane al postului de televiziune Antena 1 Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful Antenei 1 Suceava, reclamat la ITM de foşti angajaţi.
 Vizualizări articol: 1454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.30/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 10 voturi
Şeful Antenei 1 Suceava, reclamat la ITM de foşti angajaţi4.3510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bun patron trimis de
( 3 nov 2008, 13:14:52
Asta da patron, un exemplu pentru toti oamenii de afaceri! De fapt, ce a facut cu partidul (PC) face si cu Antena 1 Suceava. Pacat de postul asta tv, ca a insemnat ceva in Suceava, la un moment dat.
2.   Un nesimtit de patron trimis de
( 3 nov 2008, 14:40:56
daca se pun institutiile statului sa-l controleze cum trebuie, umflatul asta ar trebui sa faca puscarie. si credeti-ma ca stiu ce spun. ce au patit baietii astia e nimic. sa va spuna fostii lui soferi de pe tir-uri ce batjocora au suportat . cum ii lasa sa moara de foame prin vami, cum ii scotea pe ei datori....multe,multe. uitam de doamna lui care a luat 60 de milioane pentru un proces si nici macar nu s-a prezentat la proces. multe...multe. revin iar la umflat...de ce politia rutiera nu i-a facut dosar penal pentru conducere in stare de ebrietate atunci cand a dat cu jeepul in stalp. iar amenintarea cu bataia e la ordinea zilei la el.
3.   Emisiuni trimis de
( 3 nov 2008, 23:30:21
Am urmarit de curiozitate dimineata transmisiunile lor electorale! Aia doi indivizi care prezinta sunt penibili la maxim! Cine sunt si de unde i-au scos??? Doua caricaturi care nu stiu cum sa ii pupe pe pesedisti mai bine, cel putin azi au atins pragul maxim de ridicol cu madam Adomnicai! La Mirza mai aveau putin si ii periau haina in direct!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei