Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 oct 2008 - Anul XIII, nr. 240 (3921)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Schimbare

Trei medici din Comisia de Jurisdicţie, în cazul dr. Cornelia Hîncu, s-au recuzat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisia de Jurisdicţie Profesională a Colegiului Medicilor Suceava şi-a schimbat componenţa pentru a investiga acuzaţiile aduse medicului ginecolog Cornelia Hîncu, de familia unei paciente care a murit în Spitalul de Urgenţă Suceava.

Doctorii Cristian Irimie, Alexandru Lăzăreanu şi Sorin Hîncu s-au recuzat din cauza relaţiilor de rudenie cu medicul reclamat. În locul doctorului Irimie, preşedintele comisiei este dr. Gheorghe Ţeudan. Cei care vor trebui să dea un verdict la sesizările legate de nerespectarea deontologiei profesionale în acest caz  sunt medicii Paraschiva Pauliuc, Tiberiu Brădăţan, Ruslan Gorceag şi Stelică Constantin.

Din cauza perioadei de concedii, Comisia de Jurisdicţie Profesională din Colegiul Medicilor Suceava s-a putut întruni abia săptămâna trecută. La prima întâlnire medicii în cauză s-au recuzat, iar în această săptămână s-a stabilit noua comisie, care are în atribuţii anchetarea reclamaţiilor şi sesizărilor legate de nerespectarea deontologiei profesionale, întocmirea dosarului de anchetă disciplinară şi susţinerea acţiunii disciplinare în faţa comisiei de disciplină.

 

Necropsia a stabilit că n-a fost culpă medicală

Dr. Cornelia Hîncu a fost acuzată, la începutul lunii septembrie, de rudele unei paciente care a murit în Spitalul de Urgenţă Suceava, că au fost informate cu întârziere asupra morţii femeii şi că nici un cadru sanitar nu le-a oferit informaţii punctuale cu privire la paşii care trebuie de urmat pentru efectuarea într-un timp cât mai scurt a unei necropsii, în vederea stabilirii cauzelor care au condus la un final atât de tragic.

Familia a acuzat şi calitatea actului medical de care a beneficiat pacienta pe perioada internării, rudele apreciind că la mijloc ar putea fi vorba de ucidere din culpă. În acest sens, familia a depus o sesizare la Poliţie şi Procuratură, solicitând anchetarea cauzelor morţii şi stabilirea gradului de vinovăţie a medicilor implicaţi.

Ulterior, necropsia a arătat că Maria Magdalena Birău, în vârstă de 27 ani, din Dumbrăveni, a murit din cauza unei tromboembolii pulmonare, cu punct de plecare de la nivelul vaselor din sfera genitală. „Nu se pune problema unei culpe medicale, asemenea riscuri există mereu. În astfel de cazuri, moartea este foarte rapidă”, a fost verdictul medicului legist Lăcrămioara Balan.

În ciuda acestui răspuns, membrii familiei a depus o plângere şi la  Colegiul Medicilor Suceava, sperând că ancheta demarată de autorităţile sanitare îi va lămuri pe deplin dacă a fost vorba de ucidere din culpă sau doar de neşansă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei medici din Comisia de Jurisdicţie, în cazul dr. Cornelia Hîncu, s-au recuzat.
 Vizualizări articol: 1954 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Trei medici din Comisia de Jurisdicţie, în cazul dr. Cornelia Hîncu, s-au recuzat2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ..... trimis de
(11 oct 2008, 11:11:21
daca moartea e asa de rapida de ce nu i-ati anuntat familia ca se simte rau?????poate facea ceva o duceau la iasi sau undeva jigodii incompetente ce santeti...toate neamurile ei aveau telefoane n-a sunat nimeni...a trebuit sa vina omul singur sa afle ca nevasta i-a murit cand el a adus-o in spitalul vostru imputit si v-a dat si bani sa aveti grija de ea???? jigodiile...nici nu se putea sa iasa altfel...a ramas omul singur cu 4 copii.Sa dea dumnezeu sa vi se intample la fel la toti...doctori imputiti.Pe multi i-ati omorat asa....fara vina.Dar si cand o sa vina si randul vostru...
1.1  RE: ..... trimis de
(11 oct 2008, 12:40:49
Durerea e mare si avem tendinta de a da vina pe cineva--alcineva...poate asa uitam de vina noastra.Sotul!?...isi striga si el vina.Si-a considerat nevasta o masina de facut copii...pacat ca acum ei trebuie sa creasca fara mama.La penultima nastere era sa moara, de ce nu s-a gandit ca inca o sarcina i-ar fi fatala?E un miracol sa nasti un copil...dar e si mai responsabil sa poti sa-i cresti pe cei care deja ii ai.E usor acum sa strigi ca ei(cadrele medicale)sunt vinovate, dar ei(cu sau fara spaga) nu iti pot da zile mai mult decat ai date de la D-zeu.Cand tu nu-ti respecti si ingrijesti corpul...cine poate face asta in locul tau?Si sigur cand a mai vrut un copil(de fapt baiatul visat de ea dar mai ales de sot-pentru ca de asta facea in fiecare an cate un copil)nu s-a gandit ca ii va fi fatal, pentru ca a crezut ca vointa ei e mai mare decat slabiciunea corpului.Nu totdeauna e vinovat doctorul...desi sunt multe cazuri unde nu pot sa neg asta.D-zeu sa-i ajute pe copilasii ramasi fara mama
2.   Medici trimis de
(11 oct 2008, 11:27:01
mai recuzati-va o data si dupa asta se prescrie fapta.
3.   Unde-i ...procuratura ? trimis de
(11 oct 2008, 13:22:52
se vede de la o...posta ca aici opinia publica este dusa de...nas !!

medicul legist spune de...consecinta aparitiei " tromboembolii pulmonare" care se materializeaza printr-o moarte...rapida , (ca doar te...sufoci) , dar nici un cuvant nu apare ca sa arate...CAUZELE APARITIEI !!

bineinteles ca se stie in...toata lumea ca ...exista pericolul sa...apara , dar la fel se mai stie in toata...lumea ca se poate actiona...preventiv !!!

de asta a..."UITAT" sa mai...adauge ??!!

dar cum vreti voi ca...lupul sa acuze un alt...lup de faptul ca oitza e cea mai...gustoasa prada ?

UNDE-I...PROCURATURA , UNDE-I...DREPTATEA ?

in suceava nu-i nici...una si nici...alta ??

asa se....pare.

ps.sa speram ca...CENZORUL are astazi...liber sau e la...WC si-o sa-mi scape ....comentariul !!
3.1  RE: Unde-i ...procuratura ? trimis de
(11 oct 2008, 16:56:28
Asta da comentariu..........felicitari
4.   Rude???!! trimis de
(11 oct 2008, 13:33:38
totii recuzatii sint rude?ala a barbatu-sau,dar ceilalti?rude de securisti probabil
4.1  RE: Rude???!! trimis de
(11 oct 2008, 15:55:53
pai poate sunt rude...de ce mananci tu la k** degeaba? stii tu ca persoanele din comisie nu sunt rude cu doamna doctor?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei