Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 oct 2008 - Anul XIII, nr. 240 (3921)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Statistici

Deficit comercial de cinci ori mai mare decât anul trecut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deficitul comercial înregistrat în judeţul Suceava în primele cinci luni ale acestui an este de cinci ori mai mare decât cel contabilizat în aceeaşi perioadă a anului trecut. Conform analizelor realizate de Direcţia Judeţeană de Statistică Suceava, în perioada ianuarie-mai a.c., valoarea importurilor a depăşit-o pe cea a exporturilor cu 31,7 milioane de euro, în timp ce în primele cinci luni ale lui 2007 deficitul a fost de 6,3 milioane de euro. 

În cifre, în primele cinci luni ale acestui an din judeţ s-au exportat mărfuri în valoare de 63,2 milioane de euro, în timp ce importurile au avut o valoare de aproape 95 milioane de euro. În timp ce importurile s-au cifrat aproximativ la aceeaşi valoare cu cea de anul trecut, exporturile au scăzut cu aproape 20 de milioane de euro. În aceste condiţii, în acest an s-a ajuns ca gradul de acoperire al importurilor prin exporturi să fie de doar 66,5%, faţă de 85,5% în 2007.

Economia din judeţul Suceava este în picaj, cauza principală fiind închiderea unui număr foarte mare de unităţi de producţie. Industria încălţămintei, a lemnului şi cea alimentară sunt singurele domenii care se mai menţin la un nivel bun în judeţul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deficit comercial de cinci ori mai mare decât anul trecut.
 Vizualizări articol: 652 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Deficit comercial de cinci ori mai mare decât anul trecut5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si sefii judetului ce fac? trimis de
(11 oct 2008, 13:33:00
Economia judetului e in picaj dar intre timp cretinul asta de Flutur face porti de lemn la intrarea in judet si la el in birou. Alte judete atrag investitii la greu dar ai nostri sunt prea ocupati cu gargara...
2.   Hotii trimis de
(11 oct 2008, 14:34:12
Daca padurile Bucovinei pleaca inspre toate directiile fara ca statul sa beneficieze cu nimic,in plus "beneficiem" noi locuitorii acestei zone,alegandu-ne cu case distruse de inundatii si de aer din ce in ce mai poluat.Rusine organelor platite din banii nostri care ar trebui sa stopeze aceste nenorociri care vor duce la disparitia noastra ca vietati pana la urma, ca si ca oameni suntem disparuti.Toti incultii daca au ceva bani intra in partide dupa care vor sa conduca,chiar unii conduc fara sa fie trasi la raspundere de nimeni!Au diplome de studii medii si superioare cumparate cu bani caci in vremea lui `ceasca`cand examenele erau pe bune,stateau linistiti in banca lor dar acuma cand multi profesori lacomi si care nu stiu ce deserviciu aduc acestei regiuni,au parafat prostia cu acte in regula,huooo!rusine!!!!!
3.   Am avut...dreptate trimis de
(11 oct 2008, 18:26:02
cand am... sustinut ca suceava are noroc de...capsunari .

daca nu erau...ei , de mult suceava ar fi fost in situatia...ISLANDIEI !!

asta nu ...inseamna ca n-avem "nevoie" de noi...MALL-uri .

unde-s..."desteptii economici " care m-au luat peste ....picior cand am sustinut ca ...economia sucevei = veniturile capsunarilor ???
4.   Economia jud. in picaj trimis de
(11 oct 2008, 19:42:27
Ce sa mai vorbim de asta cind mirlanii nu sint in stare sa acceseze fonduri Phare,sa faca proiecte pt fonduri gratuite pe care UE vrea sa le dea in gura lui natafleata.Toape analfabete si ghiorlani puturosi cu totii au umplut institutiile aduse de rudele suspuse,beau cafele si fac mai nimic vrind si majorare de salarii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei