Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 oct 2008 - Anul XIII, nr. 240 (3921)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Turism religios

Austria propune Bucovinei “Drumul lui Iacob spre Est”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Un nou drum de pelerinaj creştin ar putea apărea, dacă se va materializa propunerea avansată, ieri, la Forumul Regional de Investiţii de la Suceava, de ambasadorul Austriei la Bucureşti, Excelenţa Sa Martin Eichtinger, preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur şi ÎPS Pimen, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor.

Ambasadorul Austriei, prezent la eveniment alături de ambasadorul Ungariei, Excelenţa Sa Oszkar Fuzes, şi de reprezentanţii altor misiuni diplomatice europene, a amintit legăturile istorice dintre Bucovina şi Austria şi a apreciat proiectul de turism religios lansat de Consiliul Judeţean în parteneriat cu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

În acest context, diplomatul a spus că Austria poate avea un aport economic semnificativ la susţinerea acestui proiect şi a propus crearea unui nou drum de pelerinaj creştin, “Drumul lui Iacob spre Est”, similar cu Camino de Santiago, drumul medieval străbătut de pelerini pentru a ajunge la mormântul apostolului Iacob din Santiago de Compostela, Spania.

Aşa cum “Drumul lui Iacob” spre Spania leagă regiunea Pirineilor cu mormântul apostolului, traversând oraşele Jaca, Pamplona, Estella, Burgos şi León, aşa “Drumul lui Iacob spre Est” ar trebui să lege un loc important din Austria, prin Ungaria, Slovacia şi Ucraina, de mănăstirile din Bucovina.

 

Ambasadorul Ungariei: „Englezii şi francezii nu ştiu ce înseamnă Bucovina, dar noi ştim, noi înţelegem şi simţim acest loc”

Preşedintele Gheorghe Flutur a primit cu entuziasm propunerea şi a spus că va extinde parteneriatul pe care îl are Consiliul Judeţean cu Arhiepiscopia şi cu Biserica catolică, având în vedere locul de pelerinaj catolic de la Sanctuarul de la Cacica.

Aceeaşi deschidere către proiect a arătat-o şi ambasadorul Ungariei, Excelenţa Sa Oszkar Fuzes, care ne-a declarat că „orice iniţiativă care are un sâmbure de originalitate este foarte bună şi permite turiştilor să vadă ceva nou”.

„Sunt foarte bucuros că a fost lansată propunerea şi voi sprijini acest pelerinaj. Totdeauna trebuie căutat ceva nou, ceva ce numai într-un anumit loc există. Noi, ungurii, cunoaştem din istorie ce înseamnă Bucovina. Englezii şi francezii nu ştiu ce înseamnă Bucovina, dar noi ştim, noi înţelegem şi simţim acest loc. Acum turiştii unguri vin doar în Ardeal, dar cu timpul vor descoperi şi Bucovina şi le va plăcea”, a spus ambasadorul.

Acesta a mai afirmat că mulţi locuitori din Bucovina au emigrat în regiunea ungurească Bonyhad, în judeţul Tolna, şi crede că urmaşii lor vor fi primii care vor veni în Bucovina ca turişti. „Drumul lui Iacob spre Est este o idee foarte bună şi o vom sprijini”, a mai spus ambasadorul Ungariei.

În Spania, în anii 1970- 1980, a avut loc o reactivare a pelerinajului la mormântul lui Iacob, iar în anul 1993 drumul principal de pe teritoriul Spaniei a fost declarat patrimoniu mondial UNESCO. Santiago de Compostela (Galicia) este cel mai important loc de pelerinaj creştin după Roma şi Ierusalim.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Austria propune Bucovinei “Drumul lui Iacob spre Est”.
 Vizualizări articol: 2307 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Austria propune Bucovinei “Drumul lui Iacob spre Est”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Extrem de interesanta trimis de
(11 oct 2008, 14:15:00
Extrem de interesanta actiune a intreprins CJ Suceava, actiune ce face parte dintre cele mai importante pentru viitorul intregii zone, cine a citit materialele din mapa Forumului Regional pentru Investitii Suceava, sigur imi va da dreptate! Deasupra tuturor adversitatilor politice se contureaza o durabila activitate pentru dezvoltarea si afirmarea judetului Suceava pe plan national si nu numai! Doamne-ajuta! Acest program trebuie mult mediatizat, fiindca merita!
1.1  RE: Extrem de interesanta trimis de
(11 oct 2008, 15:54:43
nu mai pupati cu atata dragoste Kuru lui flutur !
2.   Sper ca trimis de
(11 oct 2008, 14:49:06
macar "Drumul lui Iacob spre Est" sa fie fara gropi.laughing
3.   De ce se poate la unii sa fie frumos si... trimis de
(11 oct 2008, 17:53:11
Am vazut un pic Cernautiul, centrul istoric, strada comerciantilor, universitatea. Frumos oras au lasat austriecii si romanii, Nu se compara ca oras cu multe din Romania. Ne intrec si ucainienii!....
4.   Extrem de interesanta PT VASEA trimis de
(11 oct 2008, 19:27:50
Tu il pupai probabil pe Mirza si acum nu mai ai pe cine.Asteapta 5o de ani cind o sa vina PSD-ul la putere dar fara matusi .
5.   Tilharu simionescu dela piata trimis de
(12 oct 2008, 02:53:56
hopa hop pe linga Gheorghe a lui Flutur si satana Pimen Siderovici Petru etc turnatoru securist

ce se aude cu tov. Simionescu tilharu sef al pietei Campulung care a ciordit zeci de mii de euro din chiriile pietei si si-a dat demisia cu tot cu parai. moarte lui.

de ce nu este scos de militie din spital? ca nu are decit spagatita

doar ca a impartit paraii cu Serban primaru....
6.   Adevarul! trimis de
(12 oct 2008, 06:02:31
Intradevar o actziune foarte buna,numai ca trebuie convins shi pimenu sa scoata ceva bani de la ciorap shi sa mai investeasca in manastiri shi in amenajarea lor ca enoriashi shi turishti au lasat destui bani shi mai lasa shi oameni politici shi mai lasa shi guvernu shi ar cam trebui convins ca urmatori preotzi sa nu gaseasca darapanaturile shi aeru de cavou din manastiri.Creshtini sunt nishte oameni civilizatzi deoarece Dumnezeul nostru e shi Dumnezeu randuieli.Daca ingropi bani cashtigatzi peste zece ani cu bani de o casa cumperi o paine.INVESTITZI DOMNULE PIMEN !!!INVESTITZI!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei