Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 oct 2008 - Anul XIII, nr. 238 (3919)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Nemulţumire

Reprezentanţii IMM-urilor îi acuză pe politicieni că aruncă în haos mediul de afaceri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Conducerea Federaţiei Patronale a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (FPIMM) din judeţul Suceava a acuzat clasa politică că distruge mediul de afaceri din România. Preşedintele FPIMM Suceava, Liliana Agheorghicesei, a făcut referire la „pomenile electorale”, făcând referire la viitoarele creşteri salariale din sectorul bugetar, nesusţinute de o creştere a productivităţii muncii. Ea a precizat că la aceasta se adaugă şi instabilitatea de pe piaţa financiară.

„Putem spune că se va declanşa un adevărat haos, un val de schimbări greu de controlat. Asta în condiţiile unui buget prea mic pentru a suporta promisiuni peste promisiuni. Mai mult, raportul preţuri – salarii este şi aşa greu de controlat, deci vor apărea mari dezechilibre sociale”, a spus Liliana Agheorghicesei.

Ea a subliniat că viitoarele creşteri salariale din sectorul bugetar vor declanşa şi revendicări din partea angajaţilor din sistemul privat, care nu vor putea fi onorate de către angajatori.

Preşedintele FPIMM Suceava a mai arătat că IMM-urile susţin în proporţie de 70% Produsul Intern Brut al României, şi vor fi afectate cel mai mult de evoluţiile salariale din sectorul bugetar.

„Pentru a acoperi viitoarele găuri din bugetul naţional ar trebui să se ia două măsuri, şi anume ori măreşti taxele şi impozitele, care şi aşa sunt împovărătoare, ori ar trebui să porneşti de bani. Şi într-un caz, şi în celalalt, efectul ar fi dezastruos. Şi vreau să subliniez că mediul de afaceri privat din România nu poate să susţină măsurile populiste luate de oamenii politici”, a mai spus Liliana Agheorghicesei.

 

Nemulţumirile IMM-urilor au ajuns la Preşedinţie şi Guvern

Ea a mai arătat că reprezentanţii Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România au adresat o scrisoare deschisă Preşedintelui României, Traian Băsescu, primului ministru Călin Popescu Tăriceanu, Senatului, Camerei Deputaţilor, partidelor parlamentare, şi tuturor miniştrilor Guvernului, prin care se arată dezaprobarea faţă de măsurile sociale adoptate în perioada din apropierea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare.

„Tragem un semnal de alarmă pentru că la nivel naţional, în primul semestru al acestui an, s-a dublat numărul falimentelor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, a mai spus Liliana Agheorghicesei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reprezentanţii IMM-urilor îi acuză pe politicieni că aruncă în haos mediul de afaceri.
 Vizualizări articol: 751 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reprezentanţii IMM-urilor îi acuză pe politicieni că aruncă în haos mediul de afaceri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Care politicieni trimis de
( 9 oct 2008, 14:24:24
Politicieni adevarati au sa fie peste 5o de ani cind generatia asta de degenerati si hoti o sa fie inlocuita cu oameni de valoare,culti,cinstiti si interesati de destinele tarii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei